Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτός είναι ο πιο μικροσκοπικός βάτραχος στον κόσμο!

Είναι μόλις 13 χιλιοστά!

12 Νοεμβρίου 2019 08:15
Αυτός είναι ο πιο μικροσκοπικός βάτραχος στον κόσμο!

Αυτοί οι βάτραχοι έγιναν διάσημοι από το μέγεθος τους και μόνο. Είναι 7 νέα είδη τα οποία βρέθηκαν σε διάφορες γωνιές της Βραζιλίας.

Ο πιο μοναχικός βάτραχος του κόσμου ψάχνει την...αγάπη (video)

Το μεγαλύτερο από τα πρωτοφανή πλάσματα έχει μήκος μόλις 13 χιλιοστά. Τα σπονδυλωτά-μινιατούρες βγαίνουν από τα αυγά τους πλήρως διαμορφωμένα, ακόμα κι αν είναι μικρά. Αυτό σημαίνει πως δεν περνούν από το στάδιο του γυρίνου κι γι’ αυτό μπορούν να επιβιώσουν μακριά από το νερό.

O μικρότερος βάτραχος έχει μήκος 13 χιλιοστά

Χάρη στο δέρμα της κοιλιάς τους, το οποίο διατηρεί την υγρασία του από το νερό του εδάφους, μένουν ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη μεγάλη ανακάλυψη έφερε στο φως ένας καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Βραζιλίας, εν ονόματι Μάρκο Πι. Ο ίδιος με την ομάδα του για πέντε ολόκληρα χρόνια εξερευνούσαν τα δάση του Ατλαντικού στη νότια ακτή της Βραζιλίας.

«Πολλές φορές νιώσαμε την κούραση να μας καταβάλλει, η ανυπομονησία όμως του νέου ευρήματος, η αναμονή για την ανακάλυψη ήταν αυτά που μας έδιναν τη δύναμη που χρειαζόμασταν», σημειώνει ο Πι.

Τα μικρά βατραχάκια προέρχονται από το γένος Brachycephalus, το οποίο φημίζεται για το μικροσκοπικό του μέγεθος. Κανείς μπορεί να τα συναντήσει κανείς στα «νησιά του ουρανού», όπως συνήθως ονομάζονται τα δάση που βρίσκονται σε ψηλά βουνά, ενώ περιτριγυρίζονται από άλλα χαμηλότερου υψόμετρου.

Οι βάτραχοι προσαρμόζονται εύκολα στις συνθήκες, ενώ πολλές φορές οι κινήσεις τους περιορίζονται σε μια μικρή μονάχα έκταση του βουνού. Στις ψηλότερες κορυφές ζουν για χιλιετίες απομονωμένοι. Η επιβίωση τους εξαρτάται από την κλιματική αλλαγή και την κατάσταση του περιβάλλοντος. Αν κάποιες ισορροπίες δεν διατηρηθούν, είναι σίγουρο πως και αυτοί όπως και πολλά άλλα είδη της πανίδας θα αφανιστούν από το χάρτη.

Ινδία: Πάντρεψαν βατράχια για να βρέξει! Τώρα τα χωρίζουν επειδή πλημμύρισαν!

Αυτός κι αν είναι χωρισμός-βόμβα. Θυμάστε τους δύο βατράχους που είχαν παντρέψει οι Ινδοί για να καλοπιάσουν τους Θεούς της βροχής, ώστε να αντιμετωπίσουν τον κύμα καύσωνα και ξηρασίας του περασμένου καλοκαιριού;

Λοιπόν, ο γάμος τους αποδείχθηκε τόσο επιτυχημένος που αναγκάστηκαν να τους δώσουν διαζύγιο, σύμφωνα με το RT. Βάτραχος ή άλογο; Μόνο 1 στους 10 μπορεί να βρει το άλογο που κρύβεται στην εικόνα

Από τη γαμήλια τελετή και μετά, η περιοχή Μάντια Παρές, όπου τελέστηκε το χαρμόσυνο γεγονός, έχει κατακλυστεί από πρωτοφανείς βροχοπτώσεις.

Το νερό που έχει πέσει τους τελευταίους μήνες είναι περίπου 26% περισσότερο από το κανονικό, προκαλώντας πλημμύρες σε όλη την πολιτεία. Στην πόλη Μποπάλ σημειώθηκε ρεκόρ βροχής την Κυριακή, καθώς το νερό έφτασε στα 48 χιλιοστά σε λιγότερο από 24 ώρες.

Οι ουρανοί άνοιξαν σε τέτοιο βαθμό που οι πύλες του φράγματος Κολάρ άνοιξαν για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Ο υπερβολικά επιτυχημένος γάμος έπρεπε, λοιπόν, να τερματιστεί και έτσι τα μέλη της τοπικής κοινότητας χώρισαν συμβολικά τα νεόνυμφα βατράχια την Τετάρτη το βράδυ.

Σύμφωνα, πάντως, με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν για τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες. Ισως τα χαρτιά του διαζυγίου θα πρέπει να επισπευσθούν...

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share