Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Αρχαιολόγοι έλυσαν το μυστήριο των πυραμίδων!

Δεν θα το πιστεύετε!

7 Νοεμβρίου 2019 17:00
Απίστευτο: Αρχαιολόγοι έλυσαν το μυστήριο των πυραμίδων!

Οι πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο γνωστές και εξαιρετικές κατασκευές που χτίστηκαν ποτέ. Αλλά οι πυραμίδες καλύπτονται επίσης από ένα... μυστήριο. Για αιώνες οι άνθρωποι είχαν ερωτήσεις σχετικά με τις πυραμίδες που δεν μπορούν να απαντηθούν. Γιατί κατασκευάστηκαν οι πυραμίδες και ακόμα πιο σημαντικό, πώς;

Δείτε επίσης: Σοκαριστικό: Δείτε μια μούμια 3.300 ετών!

Για αρκετό καιρό, οι Αιγυπτολόγοι έχουν κάνει διάφορες υποθέσεις σχετικά με τις πυραμίδες που θεωρούνται ήδη αληθείς. Η γενική συναίνεση είναι ότι ανατέθηκαν από τους Φαραώ, οι οποίοι προσέλαβαν τους καλύτερους αρχιτέκτονες για να τους χτίσουν. Στη συνέχεια χτίστηκαν από σκλάβους.

Επίσης υπάρχει μια θεωρία σχετικά με τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν. Σύμφωνα με πολλούς, οι εργαζόμενοι θα είχαν χρησιμοποιήσει σμίλες χαλκού για να πάρουν πέτρες στο επιθυμητό σχήμα. Στη συνέχεια, το τελικό προϊόν μεταφέρθηκε στον τόπο όπου έπρεπε να είναι. Αλλά πώς έφτασε ως εκεί;

Οι περιγραφές του Ηρόδοτου για το πώς κατασκευάστηκαν οι πυραμίδες εξακολουθούν να θεωρούνται ως οι πιο αξιόπιστες πηγές για το θέμα. Αλλά πρόσφατα, οι αρχαιολόγοι έχουν όλο και περισσότερο αρχίσει να αμφιβάλλουν για το έργο του. Νομίζουν ότι είναι πολύ μονόπλευρη άποψη!

Επιπλέον, αυτές οι πυραμίδες βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις πυραμίδες που χτίστηκαν εκατοντάδες χρόνια αργότερα, κάτι που φαίνεται περίεργο εάν κατασκευάστηκαν από τους αρχαίους Αιγυπτίους. Αλλά τι εάν οι πυραμίδες φτιάχτηκαν από μια ομάδα διαφορετική από τους αρχαίους Αιγυπτίους;

Οι πρώτες ενδείξεις για το ποιος θα μπορούσε να χτίσει τις πυραμίδες προέρχεται από βιβλικές ιστορίες. Στο βιβλίο της Εξόδου, οι Ισραηλίτες είναι υποδουλωμένοι. Αυτό δείχνει ότι οι πυραμίδες έγιναν από τους Ισραηλίτες, αλλά σύμφωνα με τους ιστορικούς αυτό δεν είναι δυνατό. Οι πυραμίδες της Γκίζας έγιναν γύρω στο 2580 π.Χ., ενώ οι Ισραηλίτες δεν μπήκαν στον 13ο αιώνα π.Χ. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα παλαιά κτίρια είναι πολύ παλαιότερα από ό, τι είχαν αρχικά οι αρχαιολόγοι και ότι έγιναν από έναν ακόμα μεγαλύτερο πολιτισμό από τους Αιγυπτίους.

"Πρέπει να έχει γίνει από έναν πληθυσμό που ήταν πιο εκλεπτυσμένος από όσο ήταν ποτέ", δήλωσε ο εμπειρογνώμονας Τζέρι Κάννον. Πολλές αρχές στην Αίγυπτο δεν συμφώνησαν με αυτή τη θεωρία, αλλά μεταξύ άλλων, υπήρχαν περισσότερες θεωρίες σχετικά με την προέλευση των πυραμίδων.

Ένας από τους πιο αξιοσέβαστους Αιγυπτολόγους της εποχής του, Μίροσλαβ Βέρνερ, πίστευε ότι είχε δημιουργηθεί μια ιεραρχία για τη δημιουργία των πυραμίδων. Σύμφωνα με αυτό, κατά πάσα πιθανότητα χρειάστηκαν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, οι οποίοι χωρίστηκαν σε πολλές ομάδες, καθένα με διαφορετικά καθήκοντα.

Παρουσιάστηκε η σαρκοφάγος του Τουταγχαμών στην Αίγυπτο!

Η Αίγυπτος παρουσίασε σήμερα τη χρυσή σαρκοφάγο του Φαραώ Τουταγχαμών, που υποβάλλεται σε εργασίες αποκατάστασης για πρώτη φορά μετά την ανακάλυψή της το 1922.

Η εργασία της αποκατάστασής της ξεκίνησε στα μ έσα του Ιουλίου έπειτα από τη μεταφορά της σαρκοφάγου από την Κοιλαδα των Βασιλέων στο Λούξορ, στη νότιο Αίγυπτο, στο Μέγα Μουσείο του Καΐρου.

«Παρουσιάζουμε ένα μοναδικό ιστορικό μνημείο, όχι μόνον για την Αίγυπτο, αλλά και για ολάκερον τον κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλεντ αλ Ενάνι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Μέγα Μουσείο της Αιγύπτου, κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας.

Η σαρκοφάγος του νεαρού Φαραώ θα εκτεθεί μαζύ με άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τον Τουταγχαμών στα τέλη του 2020, όταν το νέο γιγαντιαίων διαστάσεων Μουσείο θα ανοίξει για το κοινό. Η αποκατάσταση αναμένεται να διαρκέσει ένα οκτάμηνο.

Η ξύλινη σαρκοφάγος, με επίχρυση εξωτερική επένδυση, έχει μήκος 2,23 μ. και είναι διακοσμημένη με μία προσωπογραφία του νεαρού άνακτα, που φέρει τα σύμβολα των Φαραώ, το σκήπτρο και το φραγγέλιο, όπως αναφέρεται στο κείμενο του υπουργείου Αρχαιοτήτων.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα παρουσιάσθηκαν ρωγμές «στο επίπεδο των στρώσεων του επίχρυσου γύψου, ιδίως σε εκείνα στο κάλυμμα της βάσης», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Αναρρηθείς στον θρόνο της Αιγύπτου το 1333 πΧ, ο Τουταγχαμών είναι αναμφίβολα ο διασημότερος Φαραώ στην Ιστορία, ιδίως εξαιτίας των απίστευτων συνθηκών της ανακάλυψης του τάφου του, ο οποίος ήταν ασύλλητος, στην Κοιλάδα των Βασιλέων το 1922 από τον Βρετανό αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ.

Γόνος του Φαραώ Αχενατόν συζύγου της εξίσου διάσημης Νεφερτίτης, «ο παίς Φαραώ» ανήλθε στην εξουσία σε ηλικία εννέα ετών κι έφυγε από τη ζωή δέκα χρόνια αργότερα από ελονοσία σε συνδυασμό με μία νόσο των οστών.

Από τις αρχές Ιουλίου, η Αίγυπτος ζήτησε από την Ιντερπόλ να εντοπίσει το γλυπτό προσωπείο του Τουταγχαμών, ηλικίας 3000 ετών, το οποίο δημοπρατήθηκε στο Λονδίνο έναντι 5,3 εκατ. ευρώ παρά την εκπεφρασμένη αντίθεση του Καΐρου.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share