Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

O απίστευτος λόγος που δεν βλέπουμε ποτέ μωρά περιστέρια!

Αδιανόητο!

2 Νοεμβρίου 2019 16:55
O απίστευτος λόγος που δεν βλέπουμε ποτέ μωρά περιστέρια!

Κατευθυνθείτε σε οποιαδήποτε πλατεία. Σίγουρα θα συναντήσετε εκατοντάδες περιστέρια. Αλλά παρά τον εντυπωσιακό πληθυσμό τους έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ανάμεσα στα τόσα περιστέρια που βλέπετε καθημερινά στην πόλη, δεν υπάρχουν μωρά; Γιατί τα πουλιά σχηματίζουν το γράμμα V;

Είναι σαν να επρόκειτο κατά κάποιον τρόπο για ένα πιο σύγχρονο και αστικό είδους «μονόκερου», αν και λιγότερο επιβλητικό και αρκετά πιο εκκεντρικό. Ευτυχώς όμως στην περίπτωση των νεογέννητων περιστεριών υπάρχουν κάποιες εξηγήσεις που δικαιολογούν τις σπάνιες εμφανίσεις τους.

Πρώτα απ’ όλα τα περιστέρια που συναντάτε σε κεντρικά σημεία των πόλεων και τα οποία λατρεύουν να τρώνε τα υπολείμματα φαγητού σας είναι κατά πάσα πιθανότητα «άγρια περιστέρια»(Columba livia domestica). Αυτό το είδος περιστεριών γεννήθηκε αρχικά και εκτρέφοταν στα βράχια της θάλασσας και σε βουνοκορφές σε όλη την Ευρώπη, τη βόρεια Αφρική και τη δυτική Ασία. Γιατί τα πουλιά βάζουν αποτσίγαρα στις φωλιές τους;

Και παρόλο που αυτό ήταν το «σπίτι» των άγριων περιστεριών, εκείνα πλέον συχνάζουν και συνηθίζουν να φωλιάζουν σε ψηλά σημεία και στις τρύπες κτιρίων. «Μόνο αν συναντήσετε τις φωλιές τους, θα ήταν πιθανό να δείτε μωρά περιστεριών» εξηγεί στο IFLScience η βιολόγος Nτέμπρα Κριένσκι.

«Όταν φθάσει η στιγμή που εγκαταλείπουν τις φωλιές τους είναι ήδη αρκετά μεγάλα και μοιάζουν περισσότερο με ενήλικα πουλιά από ό,τι με νεοσσούς».

Αξίζει επίσης να εξεταστεί το γεγονός ότι οι νεοσσοί αφήνουν τη φωλιά μέσα σε μόλις 25 έως 32 ημέρες. Έτσι, αν δεν τα βρεθείτε σε αυτή τη σύντομη περίοδο στην οροφή ενός κτιρίου, τότε είναι απίθανο να τα δείτε. Τρόμος στον αέρα: Αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση επειδή "έπεσε" πάνω σε πουλιά!

«Τα περιστέρια γεννιούνται «γυμνά» και πρέπει να μεγαλώσουν τα φτερά τους πριν μπορέσουν να φύγουν από τη φωλιά», πρόσθεσε ο Μάρτιν Φόουλι από την RSPB, μη κερδοσκοπική οργάνωση για την προστασία των πτηνών.

«Παραμένουν στις φωλιές τους μέχρι να πετάξουν όπως κάνουν και άλλα είδη πτηνών των πόλεων. Σε περίπτωση που έχει τύχει σε κάποιον από εσάς να δείτε από το μπαλκόνι ή από το παράθυρό σας ένα μωρό περιστέρι, τα νέα δεν είναι καλά. Αυτό είναι συχνά σημάδι ότι κάτι δεν πηγαίνει σωστά.

«Συναντάμε συχνά έναν μεγάλο αριθμό νεοσσών που πέφτουν από τις φωλιές τους, προτού να είναι αρκετά μεγάλα ώστε να πετάξουν και να μπορούν να φροντίσουν τους εαυτούς τους» δήλωσε η Κριένσκι.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι νεοσσοί πρέπει να επιστρέφονται στη φωλιά τους, ή έστω να τοποθετούνται σε μια πρόχειρη φωλιά, αν είναι δυνατόν, ή να πηγαίνουν σε κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων».

Θα πάθετε σοκ: Άντρας έκρυψε μέσα στο παντελόνι του 66 σπάνια πουλιά!

Θα πάθετε σοκ με αυτή την περίεργη είδηση που θα διαβάσετε με έναν άντρα που έκρυψε μέσα στο παντελόνι του 66 πουλιά! Ο ίδιος αρχικά ανέφερε ότι είχε κρύψει μέσα στο παντελόνι του ένα περιστέρι για να το πάει ως δώρο στον εγγονό του. Δείτε ακόμα: Αυτά τα χρώματα "τραβάνε" τις περισσότερες...κουτσουλιές!

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά 66 μικρά πουλιά είχε κρύψει, ράβοντάς τα σε ειδικές θήκες, ένας άντρας ο οποίος προσπάθησε να τα περάσει παράνομα σε μια πτήση από την Κούβα προς τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, που δημοσίευσε και την παρακάτω φωτογραφία, ο άντρας πέρασε από έλεγχο στο διεθνές αεροδρόμιο Ignacio Agramonte στην πόλη Camaguay, όταν τα περίεργα εξογκώματα στο παντελόνι του κίνησαν υποψίες.

Οι Αρχές τον ανάγκασαν ωστόσο να βγάλει το παντελόνι του, οπότε και αποκαλύφθηκε ότι μέσα σε αυτό είχε ράψει σε ειδικές θήκες 66 μικρά πουλιά (σπίνους και κολιμπρί), έχοντας κλείσει και τα ράμφη τους.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share