Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εάν δεν μπορείς να κοιμηθείς τη νύχτα, κόψε μια μπανάνα και δοκίμασε αυτό! 6 άλλοι λόγοι για να την αγαπήσεις!

Και όμως!

1 Νοεμβρίου 2019 19:51
Εάν δεν μπορείς να κοιμηθείς τη νύχτα, κόψε μια μπανάνα και δοκίμασε αυτό! 6 άλλοι λόγοι για να την αγαπήσεις!

Εάν δεν μπορείς να κοιμηθείς τη νύχτα, κόψε μια μπανάνα και δοκίμασε αυτό! 6 άλλοι λόγοι για να την αγαπήσεις! Θα μείνετε άφωνοι: Με αυτόν τρόπο μπορείς να ανοίξεις μια μπύρα με...μπανάνα!(Video)

Η μπανάνα είναι ένα πεντανόστιμο φρούτο που μπορείτε να προσθέσετε στα δημητριακά, να φτιάξετε smoothies, ψωμί ή ακόμη και muffins. Δεδομένου ότι είναι φρούτο, πρέπει να είναι υγιεινό, αλλά πόσο υγιεινό;

Αυτό το φαινομενικά ασήμαντο φρούτο είναι μια εκπληκτική πηγή βασικών βιταμινών και μετάλλων για το σώμα σας. Σας βοηθά να καταπολεμήσετε ασθένειες, να κοιμηθείτε καλύτερα και να κρατήσετε το σώμα σας υγιές και δυνατό. Απίστευτο: Φύτεψε μια μπανάνα μαζί με ένα ακτινίδιο! Δείτε τι φρούτο έβγαλε!

7 εκπληκτικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι μπανάνες για σας

1. Καταπολεμήστε την αϋπνία. Καθώς αποτελεί εξαιρετική πηγή τρυπτοφάνης, το WebMD προτείνει να τρώτε μια μπανάνα κάθε βράδυ αν έχετε προβλήματα με τον ύπνο. Αν σας αρέσει το φυστικοβούτυρο, μπορείτε να απλώσετε λίγο στη μπανάνα σας για μια πρόσθετη ώθηση τρυπτοφάνης.

2. Ρυθμίστε το στομάχι. Οι μπανάνες περιέχουν τόσο πρεβιοτικά όσο και προβιοτικά, σύμφωνα με το WebMD. Τα πρεβιοτικά είναι η τροφή των προβιοτικών, βοηθώντας το στομάχι σας να διατηρήσει τα καλά βακτήρια (που είναι απαραίτητα για τη σωστή πέψη) ζωντανά.



3. Αντικαταστήστε τα αθλητικά ποτά. Η ιατρική σχολή του Χάρβαρντ (Harvard Medical School) αναφέρει ότι επειδή οι μπανάνες είναι σπουδαία πηγή υδατανθράκων, καλίου, μαγγανίου και μαγνησίου (για να αναφέρουμε μερικά), είναι πραγματικά πολύ καλύτερες για τους αθλητές από τα αθλητικά ποτά, για την αντικατάσταση των θρεπτικών ουσιών που καίγονται κατά τη διάρκεια της άσκησης. Με δυο αυγά, μια μπανάνα και κανέλα φτιάχνει το καλύτερο πρωινό όλων των εποχών!

Δεδομένου ότι οι μπανάνες δεν έχουν πρόσθετη ζάχαρη και είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, θεωρούνται η τέλεια εναλλακτική λύση στα ενεργειακά ποτά.

4. Καταπολεμήστε τις καρδιακές παθήσεις. Το Healthline αναφέρει ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στις μπανάνες συνδέονται άμεσα με τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Η εύρεση εύκολων τρόπων για να προσθέσετε μπανάνες στη διατροφή σας είναι μια πολύ καλή ιδέα. To πιο υγιεινό και γευστικό κέικ με μπανάνα και σοκολάτα! (Video)

5. Διατροφική πηγή. Σύμφωνα με το FOOD, οι μπανάνες είναι μια διατροφική «βόμβα», καθώς περιέχουν, «Κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φολικό οξύ, νιασίνη, ριβοφλαβίνη και Β6». Αυτό το φρούτο είναι σχεδόν καλύτερο από μια πολυβιταμίνη!

6. Ρυθμίστε τον διαβήτη. Το Healthline αναφέρει ότι οι πράσινες μπανάνες είναι μια πολύτιμη πηγή ανθεκτικού αμύλου που βοηθά τους πάσχοντες από διαβήτη να είναι πιο ευαίσθητοι στην ινσουλίνη. Όσο πιο πράσινη είναι η μπανάνα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα ανθεκτικού αμύλου που περιέχει. Λιώνει μια μπανάνα και προσθέτει 2 μαγικά συστατικά. Το αποτέλεσμα; Τέρμα ο βήχας!

Προσοχή όμως: Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτό δεν είναι πλήρως κατανοητός ακόμα, δεδομένου ότι δεν έχει μελετηθεί αρκετά. Μιλήστε με τον γιατρό σας αν θέλετε να καταναλώσετε πράσινες μπανάνες.

7. Μειώστε τις κράμπες. Το κάλιο που περιέχεται σε μια μπανάνα μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να μειώσετε τις κράμπες που αντιμετωπίζετε (για παράδειγμα, μετά από μια μακρά προπόνηση), σύμφωνα με το Everyday Health. Εάν έχετε πρόβλημα με φούσκωμα κατά τη διάρκεια της περιόδου, η βιταμίνη B6 που περιέχεται στις μπανάνες, βοηθά επίσης σημαντικά.

Έτρωγε δύο μπανάνες την ημέρα για ένα μήνα - Η αλλαγή στο σώμα του θα σας αφήσει «άφωνους» (Video)

Ένας καθηγητής στο CCNY (The City College of New York) μίλησε σε μια τάξη φυσιολόγων για τις μπανάνες. Είπε ότι η έκφραση «going bananas» είναι από τις επιπτώσεις της μπανάνας στον εγκέφαλο. Ποτέ, μη βάλετε τη μπανάνα σας στο ψυγείο! Απίστευτο: Φύτεψε μια μπανάνα μαζί με ένα ακτινίδιο! Δείτε τι φρούτο έβγαλε! (Video)

Μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου, δεν πρόκειται ποτέ ξανά να κοιτάξετε μια μπανάνα με τον ίδιο τρόπο.

Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα – σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη σε συνδυασμό με ίνες. Μια μπανάνα δίνει μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας.
Η έρευνα έχει αποδείξει ότι δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια επίπονη 90λεπτη προπόνηση. Δεν αποτελεί έκπληξη που η μπανάνα είναι το νούμερο ένα φρούτο σε κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Αλλά η ενέργεια δεν είναι ο μόνος τρόπος που μια μπανάνα μπορεί να μας βοηθήσει να κρατιόμαστε σε καλή κατάσταση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να ξεπεραστούν ή αποτραπούν ένας σημαντικός αριθμός ασθενειών και καταστάσεων, καθιστώντας την αναγκαία στην καθημερινή διατροφή μας.

Κατάθλιψη: Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που ανέλαβε η MIND μεταξύ των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη, πολλοί από αυτούς αισθάνονται πολύ καλύτερα αφού φάνε μια μπανάνα. Αυτό συμβαίνει επειδή μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα είδος πρωτεΐνης που το σώμα μετατρέπει σε σεροτονίνη, γνωστή για να σας κάνει να χαλαρώσετε, να βελτιωθεί τη διάθεση σας και γενικά σας κάνει να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι.

PMS (Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο): Ξεχάστε τα χάπια – φάτε μια μπανάνα. Η βιταμίνη B6 που περιέχει ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας.

Αναιμία: Υψηλή σε σίδηρο, η μπανάνας μπορεί να τονώσει την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και έτσι βοηθά σε περιπτώσεις αναιμίας.

Αρτηριακή πίεση: Αυτό το μοναδικό τροπικό φρούτο έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, καθιστώντας το ιδανικό να κτυπήσει την αρτηριακή πίεση. Έτσι, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει επιτρέψει στον κλάδο της μπανάνας να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για την ικανότητα της μπανάνας να μειώσει τον κίνδυνο της αρτηριακής πίεσης και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Εγκεφαλική δύναμη: 200 μαθητές σε ένα Twickenham (Middlesex) σχολείο (Αγγλία), βοηθήθηκαν στις εξετάσεις τους, αυτό το έτος, με την κατανάλωση μπανάνας στο πρωινό, το διάλειμμα και γεύμα σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη δύναμη εγκεφάλου τους. Η έρευνα έχει δείξει ότι το κάλιο στα φρούτα μπορεί να βοηθήσει στη μάθηση, καθιστώντας τους μαθητές πιο προσεκτικούς.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share