Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Ο καφές που δεν πρέπει να πιείτε ποτέ μετά τις 11!

Δείτε γιατί!

30 Οκτωβρίου 2019 09:37
Ο καφές που δεν πρέπει να πιείτε ποτέ μετά τις 11!

Μπορεί να είστε λάτρες του καλού καφέ, ειδικά του εσπρέσο και του καπουτσίνο αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να πιείτε μετά τις 11! Αυτό ισχύει αν επισκεφθείτε την Ιταλία, διότι καπουτσίνο μπορείτε να πιείτε μόνο το πρωί, και βέβαι μέσα σε λίγα...δευτερόλεπτα!

Δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν πίνουμε καφέ καθημερινά!

Για τους Ιταλούς καθώς ο καπουτσίνο περιέχει γάλα, θεωρείται πρωινό ρόφημα, που μπορεί κάποιος να παραγγείλει μόνο νωρίς το πρωί και όχι το μεσημέρι ή το βράδυ, όπως κάνουμε στην Ελλάδα. Επιπλέον, μιας και το γάλα προκαλεί δυσπεψία, προτιμούν να το καταναλώνουν πολύ νωρίς το πρωί.

Ο καφές που δεν πρέπει να πιείτε ποτέ μετά τις 11!

Πάντως δεν θα μείνετε δυσαρεστημένοι από τις επιλογές καφέ που έχετε μετά τις 11 το μεσημέρι, αφού σερβίρουν συχνά τον ζεστό εσπρέσο με μια φέτα λεμονιού, που λένε ότι αναδεικνύει τις πιο γλυκές νότες του καφέ. Μήπως να το υιοθετήσουμε και εμείς;

Φραπέ: Ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων ανακαλύφθηκε τυχαία!

Γνωρίζετε ότι ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων έχει ανακαλυφθεί τυχαία; Μπορεί να μην παρασκευάζεται αλλού προς απογοήτευση αρκετών Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό..

Ο φραπέ είναι ο παγωμένος στιγμιαίος καφές που παρασκευάζεται με χτύπημα είτε σε σέικερ είτε με ειδικό μιξεράκι, δημιουργώντας αφρό. Εξ’ ου και το όνομά του, από την ομώνυμη γαλλική λέξη (frappe), που σημαίνει χτυπημένος. Συνοδεύεται από πολλά παγάκια και πίνεται με καλαμάκι. Μεγάλη προσοχή: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κόψεις το γάλα και τη ζάχαρη από τον καφέ σου!

Καφές

Η πρώτη ύλη του φραπέ χρησιμοποιείται σε πολλά μέρη αλλά πουθενά δεν σερβίρεται όπως ο φραπές, που ανακαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η τυχαία ανακάλυψη!

Ο φραπές μετρά περίπου 60 χρόνια ζωής. Το εντυπωσιακό είναι ότι ανακαλύφθηκε τυχαία το 1957. Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Δρίτσας, αντιπρόσωπος της εταιρίας Νεστλέ στην Ελλάδα, παρουσίασε ένα παιδικό ρόφημα με βάση τη σοκολάτα.

Η συνταγή ήταν απλή. Γάλα, σοκολάτα σε σκόνη, χτύπημα σε σέικερ και έτοιμο προς κατανάλωση. Κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος, ένας υπάλληλος της εταιρείας, ο Δημήτρης Βακόνδιος θέλησε να πιει τον συνηθισμένο του καφέ.

Ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων ανακαλύφθηκε τυχαία!

Τον στιγμιαίο καφέ της εταιρίας, τον οποίο ανακάτευε με ζεστό νερό, με κουτάλι, προσθέτοντας ζάχαρη. Δεν βρήκε όμως ζεστό νερό και έχοντας δει πολλές φορές το αφεντικό του να παρουσιάζει το σοκολατούχο ρόφημα με το σέικερ, αποφάσισε να κάνει το ίδιο χρησιμοποιώντας αντί για σοκολάτα σε σκόνη, καφέ, που ανακάτεψε με κρύο νερό. Έτσι δημιούργησε κατά τύχη τον διάσημο καφέ φραπέ. «Μου λέρωσε το κοστούμι, αλλά έτσι γεννήθηκε ο φραπές! Από την αρχή ο κόσμος τον είδε σαν αναψυκτικό.

Πήρε μια κούπα καφέ και την έριξε στα μαλλιά της! Λίγη ώρα αργότερα, ούτε η ίδια δεν πίστευε το αποτέλεσμα!

Λέγανε: η μπίρα είναι μισό ποτήρι αφρός και κοστίζει 8 δραχμές. Αυτός ο καφές είναι επίσης μισός αφρός, αλλά κοστίζει 7 δραχμές», ανέφερε σε συνέντευξη του. Έναν από του πρώτους καφέδες φραπέ κατασκεύασε και ο Χρήστος Λέντζος στην περίφημη καφετέριά του στο Παγκράτι το 1965. Η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά στη συνταγή του Λέντζου ήταν ότι αφού χτυπούσε το ρόφημα, πρόσθετε μια ακόμα κουταλιά καφέ πάνω από τον αφρό, κάνοντάς τον έτσι ακόμα πιο δυνατό. Ο συγκεκριμένος καφές για πολλά χρόνια πρακτικά ήταν μονοπώλιο, αφού όσοι προσπάθησαν να τον συναγωνιστούν καταποντίστηκαν. Οι Έλληνες είχαν εθιστεί στη γεύση και την κουλτούρα του φραπόγαλου, παρόλο που αρκετούς τους πείραζε, καθώς ήταν πολύ δυνατός και αφιλτράριστος, κάτι που αντιμετωπίστηκε με τον ντεκαφεϊνέ.

Τελικά, ο φραπές βρήκε το μεγάλο αντίπαλό του στον φρέντο, αν και διατηρεί ακόμη φανατικούς λάτρεις.

Ψυχοπαθής όποιος πίνει τον καφέ του σκέτο!

Απίστευτο αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω! Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά όσοι πίνουν τον καφέ τους σκέτο είναι ψυχοπαθείς!

Σας αρέσει να πίνετε τον καφές σας σκέτο; Ακόμα κι ένας κόκκος ζάχαρης σας χαλάει τη γεύση; Άσε που ο πιο υγιεινός τρόπος για να λάβει κανείς την καφεΐνη είναι ακριβώς το να πίνει τον καφέ του χωρίς ζάχαρη.Τα δεδομένα όμως μπορεί να είναι κάπως διαφορετικά και το γεγονός ότι πίνετε τον καφέ σας «μαύρο» να σημαίνει ότι απλώς είστε ένα… τέρας. Τουλάχιστον σύμφωνα με μία νέα μελέτη, η οποία διαπιστώνει ότι οι άνθρωποι που προτιμούν τον πικρό καφέ είναι πιο πιθανό να έχουν ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητας τους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία μελέτησαν 953 ενήλικες Αμερικανούς, με μέσο όρο ηλικίας τα 35 χρόνια. Εσείς το γνωρίζατε: Σε τι χρησιμεύει η μικρή τρυπούλα στο καπάκι του καφέ;

Ψυχοπαθής καφές

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ποια τρόφιμα τους άρεσαν καλύτερα μέσα από μία έρευνα, και στη συνέχεια απάντησαν σε διάφορα ερωτηματολόγια προσωπικότητας, η οποία κατέγραφε ιδιότητες, όπως ο ναρκισσισμός, η επιθετικότητα, η ψυχοπάθεια, η τάση για καθημερινό σαδισμό ή μαζοχισμό.

TAGS
 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share