Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το παλάτι του Ρολάντ Βοναπάρτη έγινε... ξενοδοχείο! Δεν πάει ο νους σας πόση χλιδή χωράει! (Photos)

Απίστευτο!

29 Οκτωβρίου 2019 16:30
Το παλάτι του Ρολάντ Βοναπάρτη έγινε... ξενοδοχείο! Δεν πάει ο νους σας πόση χλιδή χωράει! (Photos)

Μπορεί το Παρίσι να φημίζεται για τα χλιδάτα ξενοδοχεία του, εκ των οποίων κάποια αγγίζουν τα 18.000 ευρώ τη βραδιά, ωστόσο υπάρχουν κάποια που έχουν μια ιστορική αξία! Ενα τέτοιο ξενοδοχείο είναι το Shangri-La Hotel λίγα μέτρα μακριά από το πάρκο του Τροκαντερό και τον Πύργο του Αϊφελ, σε μια ήσυχη συνοικία του Παρισιού! Λοιπόν, ήταν το παλάτι του ανιψιού του Ναπολέοντα!

Δείτε επίσης: Σαλάντι: Το ξενοδοχείο των γυμνιστών!

Το κτίριο που στεγάζεται σήμερα το ξενοδοχείο Shangri-La Hotel χτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα και ήταν το παλάτι του πρίγκιπα Ρολάντ Βοναπάρτη, ανιψιό του Ναπολέοντα. Το τεράστιο κτήμα των 3.000 τ.μ. πάνω στον λόφο Chaillot, απέναντι από το Μουσείο Guimet, πέρασε στα χέρια του Ρολάντ Βοναπάρτη το 1891.

Ο πρίγκιπας του Κανίνο & Μουζινιάνο και επιστήμονας, γεωγράφος επέλεξε τον αρχιτέκτονα Ernest Janty, ο οποίος εργάστηκε για την ανοικοδόμηση του Λούβρου και του Tuileries το 1854.


Το ξενοδοχείο διαθέτει τρία εστιατόρια, δύο εκ των οποίων έχουν αστέρι Μισελέν
Η πέτρινη όψη του ξενοδοχείο εμπνεύστηκε από τον Λουδοβίκος ΙΔ΄.


Οι χώροι είναι προσεγμένοι μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια
Ενα από τα διαμερίσματα αποτελεί πραγματικό θησαυρό και το μοναδικό διαμέρισμα που αναγράφεται ως γαλλικό ιστορικό μνημείο.


Η θέα στο Παρίσι συγκλονιστική

Τα 100 δωμάτια και οι σουίτες του ξενοδοχείου είναι ένα αρμονικό μείγμα γαλλικού και ασιατικού στιλ.


Το Παρίσι βρίσκεται στα πόδια των φιλοξενούμενων του ξενοδοχείου
Το ξενοδοχείο Shangri-La Paris, το οποίο άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2010, εμπνέει και προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μια φιλόξενη ατμόσφαιρα που συνδυάζει την ασιατική φιλοξενία και τη γαλλική art de vivre.

Βερσαλίες: Τα Ανάκτορα λειτούργησαν ξανά!

Εκατοντάδες άνθρωποι φόρεσαν εντυπωσιακές περούκες εποχής και περίτεχνες στολές του 18ου αιώνα για να ικανοποιήσουν τις βασιλικές φαντασιώσεις τους σε έναν χορό στα Ανάκτορα των Βερσαλλιών, με θέμα μία από τις πλέον διάσημες ενοίκους του, τη Μαρία Αντουανέτα.

Γνωστή για μια ζωή βουτηγμένη στη χλιδή και τις κραιπάλες, η Γαλλίδα βασίλισσα, μία από τις από τις πλέον αμφιλεγόμενες και στυλάτες ιστορικές προσωπικότητες, άφησε την τελευταία της πνοή σε μια γκιλοτίνα το 1793, όπου εκτελέστηκε με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.


Οι περίπου 630 προσκεκλημένοι πλήρωσαν μεταξύ 150 και 510 ευρώ για να παραστούν στο πάρτι, με τα ακριβότερα εισιτήρια να εγγυώνται την πρόσβαση στο σύνολο των ανακτόρων και σε μια ιδιωτική συναυλία στο δωμάτιο της βασίλισσας.

Μεταξύ των επισκεπτών ήταν και ο 37χρονος κομμωτής Κόντι Τζέφρις από το Χιούστον των ΗΠΑ, που ήθελε να συμμετάσχει λόγω της αγάπης του για τη γαλλική μόδα και ιστορία.
«Ήταν πάντα όνειρο για εμάς να έρθουμε εδώ και τελικά τα καταφέραμε» είπε ο Τζέφρις.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δουν τα ιδιωτικά δωμάτια του Λουδοβίκου του 14ου και της Μαρίας Αντουανέτας, όπως επίσης χώρους κλειστούς στο κοινό, για παράδειγμα το παρεκκλήσι και τα διαμερίσματα της Μαντάμ Πομπαντούρ, της ερωμένης του Λουδοβίκου.

«Άνθρωποι ήρθαν από κάθε γωνιά του κόσμου… από την Άπω Ανατολή, τη Ρωσία, από ολόκληρη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία. Και θα περάσουν τη νύχτα των ονείρων τους εδώ, διότι δεν υπάρχει ομορφότερο παλάτι από τις Βερσαλλίες» είπε ο Λοράν Μπρινέ, ο διευθυντής των Ανακτόρων των Βερσαλλιών.

Ανάκτορο των Βερσαλλιών: Ένα κόσμημα στο Παρίσι!

To Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Château de Versailles) βρίσκεται περίπου 35 λεπτά από το κέντρο του Παρισιού και ξεκίνησε να χτίζεται μετά από εντολή του Λουδοβίκου ΧΙV, για να εναποθέσει τα λάφυρα που είχε αποσπάσει από έναν υπουργό του. Μετά από χρόνιες ανακαινίσεις και αλλαγές στη δομή του, στα τέλη του 18ου αιώνα προσέλαβε τη σημερινή του μορφή. Το 1682 ο Λουδοβίκος ολοκλήρωσε την ανάδειξη των Βερσαλλιών σε ουσιαστική πρωτεύουσα της χώρας, μεταφέροντας.....

.......ανακάλυψε την μαγεία των Βερσαλλιών στο Travelstyle.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share