Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Φοιτητής ετών... 91!

Μας έβαλε τα γυαλιά!

29 Οκτωβρίου 2019 11:29
Φοιτητής ετών... 91!

Λέγεται Μιχάλης Φανουράκης και είναι ο γηραιότερος φοιτητής στην Ελλάδα. Μάλιστα, δεν φοιτά σε ένα, αλλά σε 2 πανεπιστήμια, προσπαθώντας, κατά κάποιο τρόπο, να “σβήσει” με τον τρόπο αυτό, τη δίψα του για μάθηση.

Φοιτητής έλυσε πρόβλημα φυσικής 2.000 ετών την ώρα που έτρωγε πρωινό!

Από μικρός ο κ. Μιχάλης αγαπούσε πολύ τα γράμματα, αλλά δεν κατάφερε να πάει σχολείο λόγω τους Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο ακόμη και τότε κατά την διάρκεια της θητείας του παρακολούθησε σεμινάρια στην Θεσσαλονίκη ώστε να μάθει να διαβάζει.

Ο ίδιος από τότε δεν σταμάτησε να μελετά και να διαβάζει από εφημερίδες, μέχρι βιβλία, παρλ΄όλο που μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως αγρότης.

Η γυναίκα του μάλιστα τον στήριξε σε κάθε του επιλογή, προτρέποντας τον να μην σταματήσει να σπουδάζει.

foithths

Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, ο Μιχάλης Φανουράκης ξεκίνησε να σπουδάζει στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, ενώ όταν διαπίστωσε πως έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο για να παρακολουθήσει και κάτι ακόμη, ο ίδιος εγγράφηκε στο Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Χερσονήσου, όπου εκεί έχει επιλέξει την κατεύθυνση που τον ενδιαφέρει.

Ο ίδιος ανέφερε πως η παιδεία ανοίγει ορίζοντες πνευματικούς στον άνθρωπο, σε οποιαδήποτε ηλικία και αν είναι. «Ξέρετε πόσο καλό μού κάνει εμένα αυτό το πράγμα, έναν άνθρωπο 91 ετών, να έρχομαι και να κάθομαι δίπλα σε έναν νεαρό άνθρωπο και να κουβεντιάζουμε;».

Ο 91χρονος είπε μάλιστα στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», πως έχει κι άλλους στόχους στην ζωή μου.

«Στόχος της ζωής μου είναι να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου χωρίς να ντροπιαστώ; Πως μπορεί να ντροπιαστεί ένας άνθρωπος; Να πειράζει τον συνάνθρωπό του και να τον στεναχωρεί. Αυτό θέλω να κάνω εγώ», είπε ο ίδιος.

Το τερμάτισε: Την έπιασαν με σκονάκι 2 μέτρων! Δεν θα πιστεύετε την αντίδραση του καθηγητή..

Σκονάκι: Όλοι το ξέρουμε, όλοι (ίσως) έχουμε χρειαστεί την πολύτιμη βοήθεια του. Σίγουρα αν ανατρέξεις στα μαθητικά ή φοιτητικά χρόνια, θα σου έρθουν μνήμες από τους πιο ευφάνταστους τρόπους για να αντιγράψεις.

Βέβαια μια φοιτήτρια στην Ουκρανία το τερμάτισε, χρησιμοποιώντας ένα σκονάκι 2 μέτρων. Ναι καλά είδατε.. 2 μέτρα σκονάκι.

 Την έπιασαν με σκονάκι 2 μέτρων

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Taras Shevchenko στο Κίεβο, ενώ οι φοιτητές εξετάζονταν στο μάθημα της Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής Ιστορίας. Η κοπέλα όπως φαίνεται είχε ξοδέψει περισσότερο χρόνο στο να φτιάξει το σκονάκι, παρά στο να διαβάσει.

Βέβαια η ζωή είναι τελείως απρόβλεπτη και τελικά την "έπιασαν". Την «τίμια» προσπάθειά της φαίνεται πως εκτίμησε και ο καθηγητής της, Yevgeny Magda, ο οποίος την άφησε να συνεχίσει το γράψιμο και δεν την «έκοψε» στο μάθημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, ο Magda έβγαλε φωτογραφία το εντυπωσιακό σκονάκι και το δημοσίευσε στα social media γράφοντας:

«Αυτό είναι το σκονάκι μιας φοιτήτριας. Τελικά πέρασε τις εξετάσεις. Συνήθως με ένα τέτοιο σκονάκι θα την "έκοβα". Αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν το έκανα γιατί εκτίμησα την προσπάθειά της!».

 Την έπιασαν με σκονάκι 2 μέτρων

Ωστόσο η χρήση του σκονακίου είναι πιο στρεσογόνα από το διάβασμα. Αλλά αν γενικά δεν το έχεις...μια αποτυχία δεν φέρνει την καταστροφή!

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share