Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χωριό της Κρήτης ρίχνει «γροθιά» στην ανεργία και πλουτίζει: Δείτε τι κάνουν το βράδυ και βγάζουν έως και 80 ευρώ! (Photos)

Απίστευτο!

29 Οκτωβρίου 2019 10:58
Χωριό της Κρήτης ρίχνει «γροθιά» στην ανεργία και πλουτίζει: Δείτε τι κάνουν το βράδυ και βγάζουν έως και 80 ευρώ! (Photos)

Χρυσό νυχτοκάματο σε ένα μικρό χωριό της ενδοχώρας! Μόλις νυχτώσει, οι προβολείς ανάβουν για τη συλλογή χοχλιών, με τη νύχτα να γίνεται μέρα στον Πατσίδερο της Κρήτης, όπου κάθε μέρα που ξημερώνει βρέχει λεφτά!

Δείτε επίσης: Σοκαριστικό: Άφησε την τελευταία της πνοή ενώ έκανε μπάνιο στη θάλασσα!

Και όμως, τα νυχτοπερπατήματα για τους χοχλιούς δίνουν ζωή στο χωριό.Περισσότερες από 20 οικογένειες συλλέγουν χοχλιούς, με τις συνολικές ποσότητες που αγγίζουν τα 800 κιλά!

Κάτοικοι μαζεύουν χοχλιούς μέχρι τις 3 τα ξημερώματα! Μετά από βροχή, τα δρομολόγια σε χωράφια και σε άλλα σημεία όπου υπάρχουν σε αφθονία χοχλιοί, ξεκινά και όσο αντέξουν λένε με νόημα, με αρκετούς να συλλέγουν αγκαλιές με χοχλιούς μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.

Οι κάτοικοι έχουν ανακαλύψει σημεία όπου οι χοχλιοί υπάρχουν σε αφθονία και οι χοχλιοί που πωλούνται είναι χρυσάφι!

Η επόμενη μέρα τους χαμογελά. Έχοντας συλλέξει ακόμα και 60 κιλά χοχλιούς, κάνουν τον λογαριασμό, με αρκετές οικογένειες να εξασφαλίζουν καθημερινά έως και 80 ευρώ.

1 ευρώ και 60 λεπτά λαμβάνουν οι κάτοικοι για κάθε κιλό χοχλιών, τη στιγμή μάλιστα που στην αγορά τους βρίσκεις προς 4 ευρώ το κιλό και πριν καταλήξουν στο τηγάνι για τους καλοφαγάδες.

Καθαρά έσοδα, χωρίς έξοδα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.Μόνο προβολείς και καλή παρέα! Και όπως φαίνεται, οι χοχλιοί ξεπέρασαν τα έσοδα ακόμη και από το χρυσό προϊόν της Κρήτης, το ελαιόλαδο.

Η «απάντηση» στην κρίση!

Τη στιγμή που μαραζώνει η ύπαιθρος λόγω της γενικότερης κρίσης και με τα φορολογικά χτυπήματα να μην έχουν τέλος στην ήδη μειωμένη αγροτική παραγωγή, το χωριό αυτό ενδοχώρας της Κρήτης, που αριθμεί 250 μόνιμους κατοίκους καταφέρνει να παίρνει βαθιές ανάσες ζωής, τις βροχερές νύχτες οπότε σέρνονται οι χοχλιοί, οι οποίοι αποδεικνύονται «χρυσάφι» στις τσέπες περισσότερων από 20 οικογενειών.

Μάλιστα, οι συνολικές ποσότητες μόνο από τον Πατσίδερο μπορούν να αγγίξουν ακόμη και τα 800 κιλά χοχλιών, με το μυστικό αυτό, τελικά να διαδίδεται και στις γύρω περιοχές, με ντόπιους και ξένους να σπεύδουν στο κοχλιδοχώρι, όπως το αποκαλούν.

Γυναίκα μοιράζεται το πώς κατάφερε να βάλει στην άκρη 33.000 ευρώ σε 13 μήνες!

Το να τα βγάζετε πέρα με δυσκολία κάθε μήνα μπορεί να γίνει ένας φαύλος κύκλος, από τον οποίο να μην μπορείτε να ξεφύγετε και να παραπονιέστε για το υπόλοιπο στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Η Κάνα Κάμπελ κατάφερε μέσα σε 13 μήνες να βάλει στην άκρη 33 χιλιάδες ευρώ και εξηγεί πώς το έκανε.

Δείτε επίσης:8+1 έξυπνες συμβουλές από πλούσιους, για να μαζέψετε λεφτά στην άκρη! Η 7η είναι η καλύτερη

Πολλοί είναι αυτοί που από τη στιγμή που πληρώνουν κάθε μήνα το δάνειο του σπιτιού τους, το ενοίκιο και τους λογαριασμούς τους, νιώθουν ότι δεν μένει σχεδόν τίποτα στην τράπεζα και δεν έχουν κανέναν έλεγχο των χρημάτων τους.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να καταφέρετε να βάζετε και κάτι στην άκρη;

Σύμφωνα με την Κάνα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν καν πληρωθείτε είναι να καταλάβετε ποιες είναι οι ανάγκες σας και ποια είναι τα θέλω σας.

Ο κανόνας 50/30/20

Το 50% του εισοδήματός σας πρέπει να πηγαίνει στις ανάγκες σας (λογαριασμούς, ενοίκιο, δάνειο, φαγητό και μεταφορές).

Το 30% πρέπει να πηγαίνει στα θέλω σας (ρούχα, διασκέδαση ή φαγητό έξω).

Το 20% τέλος πρέπει να πηγαίνει σε αποταμίευση και να μεταφέρεται αμέσως σε κάποιον άλλο λογαριασμό κάθε μέρα.

Αυτή η γυναίκα κατάφερε να βάλει στην άκρη 33 χιλιάδες ευρώ σε 13 μήνες.
Φυσικά αυτά τα ποσοστά μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τα πάγια έξοδα του καθενός.

Η ίδια λέει σχετικά: «Για πολλούς ανθρώπους ο κανόνας 50/30/20 δουλεύει τέλεια αλλά για κάποιους δεν δουλεύει. Θα πρέπει να το δει ο καθένας από εσάς χωριστά».

Σε ό,τι αφορά τους τραπεζικούς λογαριασμούς η Κάνα προτείνει να έχετε 3 λογαριασμούς. Στον πρώτο να υπάρχουν τα χρήματα που χρειάζεστε καθημερινά για τα έξοδά σας. Στον δεύτερο να βάζετε χρήματα για έκτακτες ανάγκες και ετήσια έξοδα. Στον τρίτο να βάζετε χρήματα που αφορούν τους στόχους σας.

«Αν συνηθίζετε να ξοδεύετε όλα σας τα χρήματα πριν καν πληρωθείτε τότε η απάντηση είναι απλή. Κάντε μια «οικονομική δίαιτα» και τουλάχιστον προσωρινά μειώστε κάποια από τα έξοδά σας που δεν είναι τόσο απαραίτητα», λέει η Κάνα.

Ψαράς έγινε ζάμπλουτος με αυτό που έβγαλε από τη θάλασσα!

Είναι αλήθεια πως πολλοί ψαράδες που αναζητούν όστρακα κοιτούν μήπως κρύβουν κάποιο… θησαυρό.

Το ίδιο ακριβώς έκανε και ένας ψαράς στην κινέζικη επαρχία Suzhou. Ψάχνοντας για εντυπωσιακά όστρακα αντίκρισε και ένα γιγαντιαίο. Απίστευτο: Βρήκαν θησαυρό μέσα σε πιάνο ηλικίας 110 ετών!

Αυτό που ωστόσο δεν περίμενε, ήταν πως το παρακάτω όστρακο ήταν γεμάτο με έναν… θησαυρό.

Μια βόλτα στην πόλη Σουζού έκρυβε εκπλήξεις!

Ένας άντρας έκανε βόλτα στην τοπική αγορά αναζητώντας ένα δώρο για τη σύζυγό του

Εκεί συνάντησε έναν πλανόδιο πωλητή μαργαριταριών

Ο άνδρας είχε πολλά όστρακα ανοιγμένα μπροστά του ωστόσο ένα από αυτά έκρυβε το… τζακ ποτ!

Ένα όστρακο ήταν γεμάτο μαργαριτάρια χαρίζοντας στον ιδιοκτήτη του αρκετά χρήματα

Το φαινόμενο είναι πολύ σπάνιο, καθώς τα όστρακα διαθέτουν ένα μαργαριτάρι έκαστο!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share