Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το γιοτ-γίγας του 1,1 Δισ.ευρώ με την κρεβατοκάμαρα των 275 Τ.Μ. – Θα μείνεις με το στόμα ανοικτό!

Συγκλονίστικο!

28 Οκτωβρίου 2019 15:11
Το γιοτ-γίγας του 1,1 Δισ.ευρώ με την κρεβατοκάμαρα των 275 Τ.Μ. – Θα μείνεις με το στόμα ανοικτό!

Στα ναυπηγεία της Αμερικής, οι σχεδιαστές πλοίων και οι εργάτες δουλεύουν πυρετωδώς για να ολοκληρώσουν την κατασκευή του Triple Deuce, του μεγαλύτερου γιοτ στον κόσμο.

Παλάτι: Στην Σούδα το υπερπολυτελές σκάφος Εμίρη του Κατάρ! (video)

Η κατασκευή του τρομερού αυτού σκάφους κοστίζει 1,1 δισ. ευρώ, καθώς ο -αγνωστός προς το παρόν- ιδιοκτήτης θέλει να είναι ο κάτοχος του μεγαλύτερου γιοτ στον κόσμο.

Μετά το πέρας των εργασιών το σκάφος θα έχει μήκος 222 μέτρα, γεγονός που το κάνει μεγαλύτερο και από ένα κρουαζιερόπλοιο. Με επτά καταστρώματα, δύο πισίνες και μια τεράστια κρεβατοκάμαρα 275 τετραγωνικών μέτρων, το σκάφος πολυτελείας θα βάλει τον πήχη σε δυσθεώρητα ύψη, για αυτούς που θα θέλουν να το ξεπεράσουν.


Ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας, Κρεγκ Τιμ, δηλώνει: «Ο πελάτης μας ήθελε να κατασκευάσουμε το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο, το οποίο θα μείνει αξεπέραστο για πολύ καιρό. Δεν θέλει να χάσει την πρώτη θέση σύντομα». Προς το παρόν, το πιο μεγάλο γιοτ στον κόσμο είναι το Αzzam, που ανήκει στη βασιλική οικογένεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με μήκος 180 μέτρα και ισχύ κινητήρα 94.000 ίππων, που το βοηθάει να πιάσει υψηλές ταχύτητες.

Τα τρία μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο τα οποία θα επισκιάσει η άφιξη του Triple Deuce:

Εντυπωσιακά: Αυτά είναι τα 11 πιο πολυτελή γιοτ του κόσμου - Δείτε πόσο στοιχίζουν (Photo)

Είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο οι πλούσιοι αυτού του κόσμου να δαπανούν εκατομμύρια, ακόμα και δισεκατομμύρια σε υπερπολυτελή γιοτ.

Εμίρηδες, επιχειρηματίες και πολιτικοί έχουν στην κατοχή τους μερικά από τα μεγαλύτερα και ακριβότερα γιοτ στον κόσμο, τα οποία διαθέτουν εκτός από τους κλασικούς χώρους, τεράστιες πισίνες, γήπεδα μπάσκετ ακόμα και αίθουσες συναυλιών.

Δείτε τα 11 καλύτερα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στον κόσμο:

History Supreme – 4,8 δισ. δολάρια

Πρόκειται για το ακριβότερο γιοτ που κυκλοφορεί. Έχει κατασκευαστεί από χρυσό και σύμφωνα με το Business Insider πουλήθηκε το 2011 σε έναν Μαλαισιανό επιχειρηματία. Στο κέντρο του διαθέτει ένα γυάλινο δωμάτιο που λειτουργεί ως τραπεζαρία.

Eclipse – 1,9 δισ. δολάρια

Το Eclipse είναι το δεύτερο μεγαλύτερο και ακριβότερο γιοτ του κόσμου. Ιδιοκτήτης του είναι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Το γιοτ διαθέτει δύο ελικοδρόμια, 24 καμπίνες, ντίσκο, δύο πισίνες και πολλά δωμάτια σάουνας.

Azzam – 600 εκατ. δολάρια

Είναι το μεγαλύτερο σε μήκος γιοτ στον κόσμο. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, όμως, σύμφωνα με τις φήμες πρόκειται για κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας του Άμπου Ντάμπι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, διαθέτει υποβρύχιο με σύστημα πυραυλικής άμυνας.

Rising Sun – 590 εκατ. δολάρια

Ιδιοκτήτης του είναι ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Γκέφεν, αν και αρχικά το μοιραζόταν με τον Λάρι Έλισον (τον ιδρυτή της Oracle). Το μέγα-γιοτ διαθέτει γήπεδο μπάσκετ και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 18 καλεσμένους. Μάλιστα, ο Γκέφεν έχει φιλοξενήσει τους Ομπάμα.

Serene Yacht – 560 εκατ. δολάρια

Το Serene Yacht αγοράστηκε το 2015 από τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Motor Yacht A – 400 εκατ. δολάρια

Το Motor Yacht A ανήκει στον Ρώσο επιχειρηματία Αντρέι Μελνιτσένκο και διαθέτει επτά πολυτελείς καμπίνες που χωράνε έως και 14 καλεσμένους. Διαθέτει τρεις πισίνες, μια εκ των οποίων έχει γυάλινο πάτωμα.

Dubai yacht – 400 εκατ. δολάρια

Το γιγάντιο γιοτ ανήκει στον σεϊχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, τον πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και διαθέτει μια πισίνα, κυλιόμενες σκάλες και ελικοδρόμιο. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 24 καλεσμένους.

Al Said – 300 εκατ. δολάρια

Ανήκει στον Σουλτάνο του Ομάν. Δεν είναι γνωστές πολλές πληροφορίες για το τι ακριβώς δωμάτια διαθέτει, όμως ένα είναι σίγουρο: Έχει μια ολόκληρη αίθουσα συναυλιών που χωράει ορχήστρα 50 ατόμων.

Αυτή η λίμνη θυμίζει Αλπικό τοπίο αλλά είναι μόλις μισή ώρα από την Ομόνοια !!!Που βρίσκετε;

Dilbar – 256 εκατ. ευρώ

Κατασκευάστηκε κατά παραγγελία για τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Άλισερ Ουσμάνοφ και είναι το βαρύτερο γιοτ του κόσμου (ζυγίζει 15.917 τόνους). Το Dilbar έχει δύο ελικοδρόμια, μια εσωτερική πισίνα και επιφάνεια 3.800 τ.μ.

Al Mirqab – 250 εκατ. δολάρια

Ανήκει στον πρωην πρωθυπουργό του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζασίμ αλ Θάνι και μπορεί να φιλοξενήσει έως 24 άτομα. Διαθέτει επίσης 2 VIP καμπίνες που διαθέτουν ένα μπάνιο, ένα σαλόνι κι ένα διπλό κρεβάτι η κάθε μια.

Octupus – 200 εκατ. δολάρια

Ανήκει στον συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν. Διαθέτει 41 σουίτες, δύο ελικόπτερα, μια πισίνα, μια αίθουσα κινηματογράφου, ένα γήπεδο μπάσκετ και ένα στούντιο ηχογράφησης.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share