Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πώς μια φοιτήτρια βγάζει 50.000 ευρώ ετησίως;

Απίστευτο!

26 Οκτωβρίου 2019 17:29
Πώς μια φοιτήτρια βγάζει 50.000 ευρώ ετησίως;

Άλλες πουλάνε online τα χρησιμοποιημένα τους εσώρουχα, άλλες πάλι βίντεο που φτερνίζονται, γενικά φαντάσου ό,τι πιο περίεργο σε δουλειά, κι από αυτό μπορείς να βγάλεις πολλά λεφτά!

«Πώς έγινα meme καταλάθος»: Η ιστορία του κοριτσιού πίσω από το διάσημο meme!

Το μεροκάματο παιδιά δε βγαίνει τόσο δύσκολα και κοπιαστικά πάντα, όσο θέλουν μερικοί να μας πλασάρουν. Ειδικά εμάς τους φοιτητές, μια ζωή για σερβιτόρους και πωλητές μας προόριζαν, στρέφοντας το βλέμμα μας μακριά από πραγματικές ευκαιρίες. Λίγοι κατάφεραν να ξεφύγουν από αυτό το τριπάκι, συμπεριλαμβανομένης της Λότι Φέλλοους.

Η 20χρονη φοιτήτρια που λέτε, βρήκε μια ευκαιρία στο… ψιθύρισμα, την άρπαξε, και πλέον βγάζει 50.000€ τον χρόνο.

Για να το πάρουμε όμως από την αρχή, η Λότι σπουδάζει Λογιστική και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ, αλλά όπως το υπόλοιπο 99% του φοιτητικού πληθυσμού, έτσι και η ίδια, δε βγάζει το «χαρτζιλίκι» της δουλεύοντας πάνω στο αντικείμενό της. Και γενικά, δεν το κάνει με κανέναν από τους τρόπους που θα φανταζόσουν.

Η 20χρονη βγάζει τα προς το ζην (και κάτι παραπάνω) ως… ψιθυρίστρια (που δεν υπάρχει αυτός ο όρος βέβαια) στο YouTube. Τα βίντεο αυτά ονομάζονται ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) και προς έκπληξή σου, θα βρεις πολλά τέτοια βιντεάκια από διάφορους γιουτιούμπερς. Η Lottie Fellows όμως συγκεκριμένα, έχει καταφέρει να φτάσει 250.000 views, μιλώντας και προωθώντας προϊόντα ψιθυριστά.

Σκοπός των βίντεο αυτού του περιεχομένου, είναι να χαλαρώσουν τους viewers και να βοηθήσουν στον ύπνο τους. Όπως λέει, η αίσθηση που σου δίνει αυτός ο ήχος γαργαλάει το σβέρκο σου, το κεφάλι, την πλάτη, ακόμα και τα πόδια, προσφέροντας μια ηρεμία και χαλαρότητα.

Η Λότι μάλιστα, παραδέχτηκε ότι όλο αυτό ξεκίνησε από αϋπνίες που είχε η ίδια. H μητέρα της ακούγοντας στο ραδιόφωνο τη λύση που προσφέρει η συγκεκριμένη μέθοδος, της πρότεινε να τη δοκιμάσει. Αυτή αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματική και φτάνουμε στο σήμερα, όπου η 20χρονη το πήγε ένα βήμα παρακάτω κι από απλή ακροάτρια, πήγε στην πλευρά του ψιθυριστή.

Ξεκινώντας από το Σεπτέμβρη του 2018, μέχρι στιγμής έχει ανεβάσει 170 βιντεάκια στο λογαριασμό της, ενώ συνολικά έχει συγκεντρώσει 84.000 subscribers. Όσο για το τι θα δεις πιο συχνά κατά τη διάρκεια τους, αυτό είναι τη Lottie να υποδύεται τη γιατρό, τη μεγάλη αδερφή, καθώς και την στυλίστρια, έτσι ώστε να τους δώσει ένα πιο προσωπικό και οικείο ύφος.

Πάντως, με τις αϋπνίες που μας καταδιώκουν εν μέσω εξεταστικής, δεν ξέρουμε αν θα το γυρίσουμε σε επαγγελματίες ψιθυριστές, αλλά ένα βιντεάκι να μας πάρει ο ύπνος ίσως το δούμε.

Πόσα χρήματα παίρνει σταρ του Youtube για ένα βίντεο;

Πλέον το Youtube αποτελεί από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες που εκατοντάδες χρήστες το χρησιμοποιούν για να ανεβάζουν βίντεο και να δημιουργήσουν το δικό τους κανάλι.

Δείτε επίσης: Τεράστιο πρόστιμο στο Youtube: 170 εκατ. δολάρια για παραβίαση προσωπικών δεδομένων παιδιών!

Δύσκολα, όμως, οι επιτυχημένοι creators παραδέχονται πόσα χρήματα κερδίζουν με τα βίντεό τους.

Η Σέλμπι Τσέρτς το έκανε και μίλησε στο Business Insider για το κανάλι της στο Youtube και τα έσοδα που έχει από αυτό.

«Για πολύ καιρό είχα την εντύπωση ότι ”απαγορεύεται” να μιλήσεις για το πόσα χρήματα βγάζεις στο Youtube. Μόλις συνειδητοποίησα ότι όσο μεγαλύτερο είναι ένα βίντεο τόσα περισσότερα χρήματα βγάζεις, σκέφτηκα ότι μια τέτοια πληροφορία ίσως βοηθήσεις και άλλους», αναφέρει η ίδια.

H Σέλμπι αποκάλυψε πως έχει 1,3 εκατομμύρια συνδρομητές και για βίντεο που έφτασε τα 4 εκατομμύρια views έβγαλε 15.000 δολάρια, τα περισσότερα χρήματα που έβγαλε για ένα μοναδικό βίντεο στα 9 χρόνια που έχει δικό της κανάλι.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, το βίντεο βοήθησε και στην συνολική ανάπτυξη του καναλιού της αφού κέρδισε 58.000 νέους συνδρομητές.

«Ήμουν λίγο νευρική για το τι θα σκεφτεί ο κόσμος μόλις μάθει πόσα βγάζουν οι Youtubers αλλά νομίζω ότι τώρα μπορούν να καταλάβουν πως δεν βγάζουμε πάντα πολλά χρήματα και τα πάντα εξαρτώνται από το τι είδους βίντεο δημιουργείς».

Οι δημιουργοί στο Youtube μπορούν να κερδίσου χρήματα μέσω του Προγράμματος συνεργατών του YouTube εάν έχουν τουλάχιστον 1.000 συνδρομητές και τουλάχιστον 4.000 ώρες παρακολούθησης στο κανάλι τους το προηγούμενο έτος.

Το πρόγραμμα τους επιτρέπει να δημιουργούν έσοδα από τα κανάλια τους με τις διαφημίσεις που τοποθετεί η Google, αλλά και μέσω των συνδρομητών. Τα χρήματα από τις διαφημίσεις εξαρτώνται από παράγοντες όπως ο χρόνος παρακολούθησης, το μήκος του βίντεο και το σύνολο των θεατών.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Παιδιά σε ξεκαρδιστικά βίντεο που έγιναν viral! 

Διάσημη youtuber σκοτώθηκε με ηλεκτρικό πατίνι! 

Διαβάστε περισσότερα περίεργα θέματα στο Athensmagazine.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share