Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι έξυπνοι άνθρωποι βρίζουν, κοιμούνται αργά και είναι ακατάστατοι!

Το ήξερες;

20 Οκτωβρίου 2019 12:04
Οι έξυπνοι άνθρωποι βρίζουν, κοιμούνται αργά και είναι ακατάστατοι!

Αν περάσατε τα παιδικά σας χρόνια με συνεχόμενες επιπλήξεις για τον χαμό και την ακαταστασία που υπήρχε στο δωμάτιό σας και μαλώνατε με τους γονείς σας όταν προσπαθούσαν να σας κάνουν να πάτε για ύπνο…
Αν αργότερα καταλάβατε πως μόνο οι κακές λέξεις λειτουργούν για εσάς… τότε παρακαλούμε δεχθείτε συγχαρητήρια! Γιατί; Μα γιατί, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, αυτό σημαίνει πως είσαι πραγματικά έξυπνος!

Δείτε επίσης: Είσαι ξεχασιάρης; Δεν πειράζει αυτό σημαίνει ότι είσαι έξυπνος!

Οι ευφυείς άνθρωποι μερικές φορές χρησιμοποιούν άσχημη γλώσσα.

Θεωρείται πως μόνο οι μη επαρκώς μορφωμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν βωμολοχίες μιας και έχουν περιορισμένο λεξιλόγιο. Συμβαίνει κι αυτό (φυσικά), στην πραγματικότητα όμως, εκείνοι που ποτέ δεν χρησιμοποιούν κακές λέξεις έχουν (επίσης) περιορισμένη γνώση λέξεων.
Κάποιοι Αμερικανοί Ακαδημαϊκοί αποφάσισαν να διεξάγουν ένα ενδιαφέρον πείραμα: ζήτησαν από ανθρώπους να θυμηθούν όσες περισσότερες βρισιές μπορούσαν.
Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: Αυτοί που κατάφεραν να θυμηθούν τις περισσότερες, είχαν το μεγαλύτερο δείκτη IQ συγκριτικά με όλα τα άλλα μέλη της ομάδας.
Οι ρητορικές ικανότητες αυτών των ανθρώπων ήταν επίσης αρκετά υψηλότερες από ότι εκείνων που ήξεραν λιγότερες προσβλητικές λέξεις.
Ωστόσο, (για να μην μπερδευόμαστε κιόλας), οι ευφυείς άνθρωποι χαρακτηρίζονται από την ικανότητα τού να χρησιμοποιούν τις σωστές λέξεις ανάλογα με την περίσταση και επίσης, ξέρουν πότε να παραμένουν σιωπηλοί.

Πολλοί ταλαντούχοι και ευφυείς άνθρωποι συνηθίζουν να μένουν ξύπνιοι ως αργά τη νύχτα.

Εδώ και πολύ καιρό, οι ειδικοί μελετούν τους ανθρώπους που διαθέτουν εξαιρετικά ταλέντα. Επίσης, ερευνούν την άποψη πως εκείνοι που κοιμούνται αργά τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα νοημοσύνης.

Στο “Study Magazine” ο Σατόσι Καζανάουα, ψυχολόγος στο London School of Economics and Politics Science, ανέφερε ότι ο μέσος ορός IQ σχετίζεται άμεσα με τις συνήθειες του ύπνου μας, αποδεικνύοντας ότι αυτοί που δεν κοιμούνται πολύ νωρίς το βράδυ είναι πράγματι πιο έξυπνοι.
«Το φεγγάρι προσφέρει ενέργεια και κάνει τον άνθρωπο να βρίσκεται σε εγρήγορση οπότε το μυαλό παίρνει περισσότερες στροφές από εκείνον που αδρανοποιείται από νωρίς το βράδυ…«.
Τα ευρήματα της ερευνάς που έγινε ανάμεσα σε νεαρούς Αμερικανούς μάς δίνουν τα έξης αποτελέσματα: Οι νέοι στην Αμερική που κοιμούνται τις καθημερινές μέχρι τις 11:40 μ.μ. είχαν IQ λιγότερο από 75. Αυτοί που κοιμούνται καθημερινά μέχρι τις 12:10 π.μ. είχαν IQ μεταξύ 90 και 110. Ενώ τέλος, αυτοί που έπεφταν για ύπνο καθημερινά στις 12:30 π.μ. είχαν IQ περισσότερο από 125.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της ερευνάς οι «νυχτερινοί τύποι» είναι πιο δραστήριοι, αντισυμβατικοί, ανοιχτόμυαλοι και έχουν καλλιτεχνικές τάσεις, ενώ είναι περισσότερο κοινωνικοί, ομιλητικοί και ευχάριστοι στην παρέα.
Έτσι, αν είστε από εκείνους του αγαπούν να μένουν ξύπνιοι ως αργά τη νύχτα, τότε χαρείτε: είστε στην ίδια κατηγορία με τον Κάρολο Δαρβίνο, τον Ουίνστον Τσόρτσιλ , τον Έλβις Πρίσλεϊ και πολλούς άλλους.

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε εθισμούς και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες.

Παράλληλα, σε άλλη έρευνα στη Φινλανδία, επιστήμονες συνέλεξαν στοιχεία από 3.000 δίδυμα αδέρφια.
Διαπίστωσαν ότι αυτό που άρχισε πρώτο να μιλάει και έμαθε πρώτο ανάγνωση και γραφή, ήταν και το πρώτο που δοκίμασε αλκοόλ! Και φυσικά έπινε πολύ περισσότερο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι το πιο έξυπνο από τα αδέρφια, ήταν και πιο επιρρεπές στο αλκοόλ.

Τέλος, στην ίδια έρευνα προέκυψε ότι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, κάτι που τους έκανε σεξουαλικά ενεργούς σε μικρότερη ηλικία και έτοιμους να δοκιμάσουν νέα πράγματα στο κρεβάτι.
Φυσικά αυτή η τάση για νέες εμπειρίες τους έκανε και πιο επιρρεπείς σε ναρκωτικές ή άλλες εθιστικές ουσίες, (όπως αναφέραμε παραπάνω το αλκοόλ).

Το ακατάστατο σπίτι και η ιδιαίτερη ευφυΐα πολλές φορές πάνε μαζί.

Μια έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα κατέληξε σε ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα: το χάος στο γραφείο κάποιου δείχνει πως δεν είναι ένα απλό ακατάστατο άτομο, αλλά πιο σημαντικά, πως ο νους του είναι επικεντρωμένος σε αυτό που έχει πραγματική σημασία.

Απλά σκεφτείτε: όταν δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα το σημαντικό, στρεφόμαστε στις παραμικρές και πιο ασήμαντες δραστηριότητες για να μας κρατήσουν απασχολημένους.

Επιπλέον, οι ψυχολόγοι είναι πεπεισμένοι πως ένα ακατάστατο περιβάλλον είναι συχνά ο τέλειος τρόπος για να διεγερθεί η δημιουργική μας διάθεση. Αυτή βοηθά ένα άτομο να σκεφτεί νέα πράγματα και να ξεφύγει από τα όρια του κανονικού τρόπου σκέψης.
Αυτό είναι το γραφείο όπου εργαζόταν ο Άλμπερτ Αϊνστάιν…

Ίσως τελικά να μην είναι και τόσο καλό για την υγεία σου να είσαι έξυπνος!

O Albert Einstein είχε πει ότι «Δεν είναι ότι είμαι και τόσο έξυπνος. Είναι που μένω με τα προβλήματα περισσότερο», ο Αrthur Schopenhauer ότι «Η υψηλή νοημοσύνη κάνει έναν άνθρωπο αντικοινωνικό» και ο Γάλλος χειρουργός και βιολόγος, Alexis Carrel, ότι «Η ευφυΐα είναι σχεδόν άχρηστη για εκείνον που δεν έχει παρά μόνο αυτή»: στα λόγια τριών ανθρώπων της διανόησης, υπάρχει κάτι κοινό.

Δείτε επίσης: Το γνωρίζετε; Αν είστε ξεχασιάρης σαν άτομο τότε είστε ευφυΐής!

Η καλά κρυμμένη αλήθεια των αρνητικών συναισθημάτων στη ζωή των ανθρώπων με ανεπτυγμένη ευφυΐα. Των ανθρώπων που σκέπτονται πολύ. Πάρα πολύ.

Σίγουρα, στις οθόνες της ζωής παίζονται τρελά σενάρια, που μπορεί να ξεπερνούν κάποιες φορές την φαντασία. Στις οθόνες του μυαλού, όμως, μπορεί να παιχτούν σκηνές που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα: σκέψεις που την περιπλέκουν και την κάνουν να φαίνεται κάτι πολύ δύσκολο.

Θα έλεγε κανείς ότι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος έχει περισσότερες δυνατότητες να ζήσει την ζωή που επιθυμεί και να επιτύχει, σε σύγκριση με ένα άτομο που μπορεί να μην στέκεται και πολύ στις καταστάσεις, να μην κάνει δεύτερες σκέψεις και σενάρια.

Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν κάποιες συνήθειες που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους. Συνήθειες που δημιουργούν μια σχεδόν μόνιμη κατάσταση στρες.

Το να ξέρεις πολλά, είναι καλό. Το να νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα, όχι τόσο.

Ποιες είναι οι «κακές» συνήθειες των έξυπνων ατόμων;

1) Πιστεύουν ότι «δεν θα αποτύχουν» (ποτέ) -Οταν αυτό συμβαίνει… το παίρνουν βαρέως:

Η ευφυΐα μπορεί γίνει ένα εργαλείο εξέλιξης και προόδου στη ζωή. Πολύ εύκολα, όμως, ένα ευφυές άτομο μπορεί να περάσει στην αντίπερα όχθη. Να πιστεύει ότι «ο έξυπνος δεν (αποτυγ)χάνει ποτέ». Να απογοητεύεται πολύ εύκολα όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλει.

2) Δεν θέλουν να ζητούν βοήθεια -Πιστεύουν ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα μόνοι τους: Τα άτομα που πιστεύουν ότι είναι πολύ έξυπνα, πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούν να καταφέρουν και δεν έχουν ανάγκη κανέναν. Το να ζητάς βοήθεια κάποιου, δεν δείχνει «αμάθεια» ή ανικανότητα, δείχνει αυθεντικότητα, ευελιξία και προθυμία για γνώση.

3) Έχουν την τάση να διορθώνουν τους άλλους -Να παρεμβαίνουν για να εκφράσουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι «σωστό»: Κάτι που μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως ενοχλητικό για τους άλλους. Η ευφυΐα είναι προνόμιο, η επίδειξη της ευφυΐας, μια συνήθεια που αποδυναμώνει την αξία της.

4) Θέλουν να έχουν τα πάντα υπό τον έλεγχό τους: Οι πολύ εύστροφοι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο σε ό,τι συμβαίνει στη ζωή τους (και αρκετές φορές και στη ζωή των άλλων).Θέλουν να είναι εκείνοι που κατευθύνουν τις καταστάσεις. Όταν τα πράγματα ανατρέπονται, αποσυντονίζονται γιατί είναι «αλλεργικοί» στην αποτυχία.

5) Η υπερβολική κριτική δυσκολεύει την σύναψη στενών σχέσεων με άλλα άτομα: Οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να υπεραναλύουν τις συμπεριφορές των άλλων και να βρίσκουν λάθη σε αυτές. Πιστεύουν ότι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν την ζωή είναι ο σωστός -και δεν υπάρχει άλλος…σωστότερος. Δυσκολεύονται να εμπιστευτούν τους γύρω τους.

6) Θέλουν να δείχνουν ότι τα ξέρουν όλα (και αρκετές φορές το πιστεύουν…): Η εκπαίδευση δεν σταματά ποτέ. Η γνώση είναι κάτι ανεξάντλητο. Οποιος πιστεύει ότι ξέρει πολλά και δεν χρειάζεται να μάθει άλλα, σταματά να εξελίσσεται. Είναι σύνηθες φαινόμενο, οι έξυπνοι άνθρωποι να φοβούνται να κάνουν λάθος, να φοβούνται να δείξουν ότι δεν γνωρίζουν κάτι.

7) Υπεναλυτική σκέψη -Οταν το συναίσθημα πάει στην άκρη: Οι ευφυείς άνθρωποι σκέπτονται πολύ. Πάρα πολύ. Κολλάνε στις λεπτομέρειες και (υπερ)αναλύουν τις καταστάσεις. Η χαρά της στιγμής συνήθως χάνεται μέσα στην ανησυχία και το στρες. Δυσκολεύονται να παίρνουν αποφάσεις γιατί σκέπτονται υπερβολικά τις συνέπειές τους.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share