Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Γιατί τα σούπερμαρκετ στην Αμερική βάζουν τα αυγά στο ψυγείο;

Απίστευτο!

20 Οκτωβρίου 2019 11:27
Γιατί τα σούπερμαρκετ στην Αμερική βάζουν τα αυγά στο ψυγείο;

Όλοι έχετε παρατηρήσει ότι στο σούπερ μάρκετ τα αυγά είναι πάντα στο ράφι. Στις περισσότερες χώρες τουλάχιστον, γιατί στην Αμερική τα βάζουν εξ αρχής στο ψυγείο!

Δείτε επίσης: Τεράστια προσοχή όταν αγοράζετε αυγά! Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί!

Και μπορεί αυτό να μοιάζει σαν δική τους παραξενιά, ωστόσο έχουν το λόγο τους και είναι πολύ σοβαρός. Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ τα αυγά μπαίνουν πάντα στο ψυγείο γιατί οι παραγωγοί τους τα πλένουν! Συνεχίζει να σου ακούγεται παράξενο; Για να ξέρεις, στις ΗΠΑ τα κοτόπουλα δεν εμβολιάζονται κατά της σαλμονέλας και είναι πολύ πιθανό να έχουν μολυνθεί. Ένας από τους τρόπους για να μολυνθούν και τα αυγά τους πάλι, είναι από τα περιττώματα που κολλάνε στο κέλυφος.

Οι παραγωγοί λοιπόν, για να αποτρέψουν τη μόλυνση των αυγών με σαλμονέλα, τα πλένουν και τα στεγνώνουν. Την ίδια στιγμή όμως, αυτή η διαδικασία έχει σαν αποτέλεσμα να αφαιρείται ένα στρώμα πρωτεΐνης που προστατεύει τα αυγά από βακτήρια όπως η σαλμονέλα, τα οποία μπορούν να διαπεράσουν το κέλυφος και να εισχωρήσουν στο εσωτερικό τους. Η μόνη λύση που έχουν συνεπώς για να περιορίσουν την ανάπτυξη βακτηριδίων είναι να τα αποθηκεύουν σε παγωμένο περιβάλλον. Τα βάζουν στο ψυγείο λοιπόν!

Σημειώνεται ότι η διαδικασία αφαίρεσης αυτού του στρώματος πρωτεΐνης είναι παράνομη σε πολλές χώρες, όπως στις χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο, στην Αμερική πρόκειται για τυπική διαδικασία.

Ρίχνει το νερό από το βρασμένο αυγό στο χώμα των φυτών! Θα σας εκπλήξει ο λόγος!

Πετάτε αμέσως το νερό που χρησιμοποιήσατε για να βράσετε τα αυγά σας; Σταματήστε να το κάνετε! Και αυτό γιατί μπορείτε να κάνετε τα φυτά σας ευτυχισμένα με αυτό το νερό. Αυτό γίνεται γιατί όταν βράζετε αυγά το νερό εμπλουτίζεται με ένα συγκεκριμένο συστατικό το οποίο αποδεικνύεται πολύ ωφέλιμο για τους πράσινους φίλους μας.

Δείτε επίσης: Βάλτε βραστό νερό στο αυτοκίνητο..Ο λόγος θα σας εκπλήξει!

Το ασβέστιο στο νερό έχει μια θετική επίδραση στα φυτά σας.

Ασβέστιο

Τα τσόφλια περιέχουν ασβέστιο. Κατά την διάρκεια του βρασμού το ασβέστιο καταλήγει στο νερό και οι πράσινοι φίλοι μας λατρεύουν το ασβέστιο! Τα μέταλλα διατηρούν την τιμή του pH στο έδαφος. Όταν η γη έχει καλή ισορροπία σε pH, το φυτό θα είναι σε θέση να απορροφήσει πολλά θρεπτικά συστατικά και αυτό σημαίνει ότι θα μεγαλώσει πιο γρήγορα και καλύτερα.

Παράσιτα

Πριν μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες αυτού του χρήσιμου κόλπου, γνωρίζατε ότι τα τσόφλια είναι εξίσου πολύ χρήσιμα; Αν θέλετε να απομακρύνετε σαλιγκάρια, γυμνοσάλιαγκες και σκουλήκια επειδή τρώνε τα φυτά και τα λουλούδια στον κήπο σας, αυτό το κόλπο ίσως σας βοηθήσει. Θρυμματίστε μερικά τσόφλια και ρίξτε τα γύρω από τα φυτά σας. Στα παράσιτα δεν αρέσουν τα τσόφλια επομένως θα μείνουν μακριά από τα φυτά σας από εδώ και πέρα.

Πώς να το κάνεις

Βράστε τα αυγά σας όπως συνήθως. Όταν τελειώσετε, βγάλτε προσεκτικά τα αυγά και αφήστε το νερό να παγώσει. Στην συνέχεια, όταν το νερό βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, μπορείτε να ρίξετε λίγο από αυτό στο χώμα των φυτών σας. Μην αλλάξετε την ποσότητα του νερού που τους ρίχνετε συνήθως.

Τσόφλια

Αν σχεδιάζατε να κάνετε αυτό το κόλπο αλλά κατά λάθος πετάξατε το νερό, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια. Απλά βάλτε τα πάνω από το χώμα. Αυτό θα έχει τα ίδια αποτελέσματα περίπου όπως με το νερό, απλά θα φαίνεται λίγο παράξενο. Όταν κάνετε αυτό το κόλπο θυμηθείτε να πιέσετε λίγο τα τσόφλια μέσα στο χώμα.

Αυγά θάνατος! Αν τα τρώτε έτσι, σταματήστε αμέσως!

Όλοι γνωρίζουν ότι τα αυγά περιέχουν σαλμονέλα, ένα επικίνδυνο βακτήριο που… εξουδετερώνεται μόνο όταν τα μαγειρεύουμε καλά.

Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προτιμούν το βραστό τους αυγό “μελάτο” και ανησυχούν, μήπως αυτή η μέθοδος δεν σκοτώνει επαρκώς το βακτήριο της σαλμονέλας.

Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου τόσο η λευκή σάρκα, όσο και ο κρόκος είναι στερεά. Τα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C.

Αν σας αρέσει “μελάτο” το αυγό ή χρειάζεστε ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήδη παστεριωμένο, το οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια.


Εάν μαγειρεύετε το μη-παστεριωμένο αυγό, μόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο), δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.

Αν αυτό είναι ή όχι αποδεκτός κίνδυνος υγείας, είναι επιλογή σας!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share