Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το θαυματουργό βότανο που "ξορκίζει" το κακό και την γρουσουζιά!

Πρέπει να το έχετε στο σπίτι σας!

17 Οκτωβρίου 2019 09:38
Το θαυματουργό βότανο που

Σας βρήκαμε ποιο είναι το θαυματουργό βότανο που ξορκίζει κάθε κακό και γρουσουζιά από το σπίτι σας! Μην ψάχνεται άνθρωπο να σας ξεματιάσει γιατί πια θα έχετε το φυτό που θα σας σώσει!

Αν υπάρχει ένα φυτό που μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε μαγικό για τις ιδιότητες του τότε αυτό είναι ο απήγανος. Αυτά τα 8 γρουσούζικα πράγματα τα έχεις στο σπίτι σου και πρέπει να τα απομακρύνεις!

Αν πιστέψουμε όσα λέγονται για την ισχυρή δύναμη του να διώχνει μακριά το κακό μάτι και την αρνητική ενέργεια τότε η παρουσία του ανάμεσα στα λουλούδια της αυλής μας επιβάλλεται.

Η χρήση του είναι γνωστή εδώ και αιώνες ενώ λέγεται πως και ο Οδυσσέας αυτό χρησιμοποίησε για να προστατευτεί από τα μάγια της Κίρκης.

Δεν είναι λίγοι οι αρχαίοι πολιτισμοί που χρησιμοποιούσαν τον απήγανο αποδίδοντας του μαγικές ιδιότητες. Οι Ρωμαίοι για παράδειγμα καλλιεργούσαν το φυτό αυτό και το είχαν επάνω τους όταν επισκέπτονταν φυλακισμένους, επειδή πίστευαν ότι προστάτευε από το «κακό μάτι».

Οι Κινέζοι τον χρησιμοποιούσαν για την εξουδετέρωση αρνητικών σκέψεων ή επιθυμιών. Οι Κέλτες μάγοι έλεγαν ότι ο απήγανος εξασφάλιζε προστασία από τα μαγικά ξόρκια και ότι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προαγωγή των θεραπειών από ασθένειες.

Ο απήγανος ήταν ιερός για τους αρχαίους Εβραίους, τους Αιγύπτιους και τους Καληδόνες, που πίστευαν ότι ήταν ένα δώρο από τους θεούς.

Στη Λατινική Αμερική ο απήγανος χρησιμοποιούνταν από κοινότητες αυτοχθόνων για μαγικά ξόρκια. Έλεγαν πως αν κάποιος τοποθετούσε ένα κλωνάρι κάτω από το φως του φεγγαριού πριν το δώσει στο αγαπημένο του πρόσωπο, κέρδιζε την καρδιά του για πάντα.

Στη Λιθουανία συμβολίζει τη γυναικεία αγνότητα. Γι αυτό τα νεαρά κορίτσια φορούν στεφάνια από απήγανο σε γιορτές.

Στις μέρες μας εξακολουθεί να υπάρχει πίστη γύρω από την προστατευτική δύναμη του απήγανου σε σχέση με το άτομο που τον φυτεύει. Λέγεται μάλιστα πως προσελκύει θετική ενέργεια διώχνοντας την αρνητική ενώ δεν αποκλείεται να φέρει στη ζωή ελεύθερου ατόμου τον έρωτα της ζωής του ή να βοηθήσει να ξεπεραστούν προβλήματα στην οικογένεια ή στη δουλειά.

Μεγάλοι μαέστροι της ζωγραφικής κατανάλωναν φρέσκο απήγανο για να διατηρούν οξεία όραση. Θεωρήθηκε επίσης ότι συμβολίζει την ανθρώπινη λύπη τον ψυχικό πόνο αλλά και την μεταμέλεια. Ίσως γι αυτό οι Καθολικοί το χρησιμοποίησαν για να ραίνουν με αγίασμα το εκκλησίασμα.

Σε πρακτικό επίπεδο τώρα να πούμε πως ο απήγανος είναι ένα πολυετές, αρωματικό φυτό με ελαφρώς πράσινα φύλλα και μικρά άνθη. Ευδοκιμεί σε ξηρές περιοχές ενώ χάρη στο δυνατό του άρωμα και στην ικανότητά του να απωθεί έντομα από ορισμένες καλλιέργειες είναι κατάλληλο για τους κήπους. Στην Κρήτη υπάρχει σχεδόν παντού στην εξοχή ενώ μπορείτε να τον προμηθευτείτε και από φυτώρια.

Υπάρχει δοξασία που λέει πως ο απήγανος είναι ισχυρότερος αν πάρετε ένα βλαστάρι του από τον κήπο κάποιου άλλου και αν βεβαιωθείτε ότι το άτομο που θα το μεταφυτέψει είναι εκείνο που θα τον χρησιμοποιήσει αργότερα, επειδή η ενέργεια του ατόμου θα παραμείνει στα φύλλα και στο βλαστό του φυτού.

Σε ότι αφορά στη φύτευση του η λαϊκή παράδοση θέτει ορισμένους κανόνες, δηλαδή δεν πρέπει να φυτέψετε αυτό το βότανο αν αισθάνεστε θυμό, κατάθλιψη ή άγχος.

Οι γυναίκες δεν πρέπει να φυτεύουν τον απήγανο κατά τη διάρκεια της περιόδου τους ενώ αν τον φυτέψουν και δεν πιστέψουν στις ιδιότητες του τότε δεν θα δούν και αποτελέσματα

Υπάρχουν δύο είδη απήγανου: ο αρσενικός που έχει μεγάλα φύλλα και ο θηλυκός που έχει μικρά φύλλα. Τοποθετήστε τα αρσενικά φυτά σας στην αριστερή πλευρά του κήπου και τα θηλυκά φυτά στη δεξιά.

Αν τώρα φυτέψετε απήγανο και κάποια στιγμή τον δείτε να ξεραίνεται ή να μαραίνεται, μην ανησυχήσετε και μην προσπαθήσετε να σώσετε το φυτό -πρόκειται για ξεκάθαρο σημάδι ότι απορροφά την αρνητική ενέργεια από το περιβάλλον γύρω του και ότι σας φέρνει καλή τύχη.
Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του απήγανου.

Μπορεί να προάγει την απώλεια βάρους και να μειώσει την κατακράτηση υγρών, καθώς και να διεγείρει την απελευθέρωση λιπαρών οξέων από τους ιστούς.

Έχετε υπόψη σας ότι η κατανάλωση απήγανου σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι τοξική. Μπορείτε να φτιάξετε ένα έγχυμα χρησιμοποιώντας το πολύ 12 φύλλα ανά λίτρο νερού. Βράστε το μείγμα και αφήστε το στην άκρη για δέκα λεπτά. Έπειτα στραγγίστε το και πίνετε μέχρι δύο φλιτζάνια την ημέρα.

Αποξηραμένα τα φύλλα του θεωρούνται εντομοαπωθητικά. Στο σημείο που είναι φυτεμένος ο απήγανος δεν πλησιάζουν οι γάτες. Οι κινέζοι πρακτικοί γιατροί το χρησιμοποιούν και για τα δαγκώματα φιδιών.

Τρίτη και 13: Γιατί θεωρείται γρουσούζικη ημέρα;

"Τρίτη και 13" γράφει σήμερα το ημερολόγιο και πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη κανονίσει να μην βγουν καν από το σπίτι, υπό τον φόβο κάποιου ατυχήματος καθώς θεωρείται η πιο γρουσούζικη ημέρα του χρόνου. Γιατί όμως;

Αν και για τους αγγλοσάξωνες η αντίστοιχη μέρα θεωρείται η "Παρασκευή και 13" στην Ελλάδα η συγκεκριμένη ημέρα αντιμετωπίζεται "με σκόρδο" προκειμένου να φύγει το κακό.

Η παράδοση στην Ελλάδα φαίνεται να ξεκίνησε από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στης 29 Μαΐου 1453. Η ημέρα ήταν Τρίτη ενώ το άθροισμα του έτους 1453 βγάζει το νούμερο "13". Έτσι θεμελιώθηκε το κακό όνομα για τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η Τρίτη, πάντως θεωρείται έτσι κι αλλιώς ότι κουβαλά κάτι "αρνητικό" και στην καθομιλουμένη χρησιμοποιείται αρκετές φορές με αρνητική χροιά.

Σύμφωνα πάντως με άλλους, η εξήγηση της "γρουσούζικης Τρίτης και 13" μπορεί να αναζητηθεί και σε αστρολογικές προβλέψεις. Σύμφωνα με αυτή την ανάγνωση την Τρίτη ο Άρης είναι κυρίαρχος πλανήτης ενώ η στιγμή της ημέρας που κυριαρχεί μαζί με τον πλανήτη Κρόνο, θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Επειδή όμως κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει πότε συμβαίνει αυτό ολόκληρη η Τρίτη αντιμετωπίζεται ως "γρουσούζικη". Να σας πούμε κιόλας ότι υπάρχει φυτό που διώχνει μακρυά την γλωσσοφαγιά και το έχετε σπίτι σας!

Ο αριθμός "13"

Ο αριθμός "13" θεωρείται κακότυχος καθώς "σπάει την αρμονία" του 12: 12 ήταν οι Θεοί του Ολύμπου, ο Ηρακλής ολοκλήρωσε 12 άθλους, οι 12 φυλές του Ισραήλ, οι 12 μαθητές του Χριστού, 12 Ευαγγέλια κλπ.

Πάντως, δεν είναι μόνο στην Ελλάδα που η Τρίτη και 13 θεωρείται κακότυχη. Στην Ισπανία, για παράδειγμα, υπάρχει παροιμία: "Την Τρίτη, μην παντρεύεσαι και μην ξεκινάς ταξίδι".

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share