Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτό είναι το πιο μεγάλο αβοκάντο στον κόσμο! Μπήκε ρεκόρ Γκίνες!

Απίστευτο!

15 Οκτωβρίου 2019 14:46
Αυτό είναι το πιο μεγάλο αβοκάντο στον κόσμο! Μπήκε ρεκόρ Γκίνες!

Αυτό είναι το μεγαλύτερο αβοκάντο στον κόσμο, 2,5 κιλών! Έσπασε το προηγούμενο Ρεκόρ Γκίνες και κατέκτησε μια θέση με το σπαθί του!

Δείτε επίσης:Γενέθλια για τη γηραιότερη Ελληνίδα – Έκλεισε τα 114! (photos)

Πριν από 2 χρόνια για παράδειγμα, Χαβάη είχε εντοπιστεί τυχαία ένα τεράστιο αβοκάντο βάρους 2,26 κιλών που διεκδικούσε Γκίνες. Φέτος, ξανά στη Χαβάη, ένα τεράστιο αβοκάντο βάρους 2,54 κιλών όντως κατέκτησε μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Η νέα ανακάλυψη δεν ήταν τυχαία, καθώς πρόκειται για αβοκάντο που καλλιεργήθηκε από οικογένεια στο νησί Μάουι, στη Χαβάη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, το ζεύγος Ποκίνι είχε φυτέψει ένα δέντρο αβοκάντο πριν 10 χρόνια, όταν γεννήθηκε ο γιος τους. Σήμερα, το δέντρο έχει ύψος 6 μέτρα και έβγαλε ένα τεράστιο καρπό βάρους 2,54 κιλών ή αλλιώς 15 φορές μεγαλύτερο σε βάρος από ένα μέσο αβοκάντο. Το αβοκάντο τους κατάφερε επάξια να κερδίσει επίσημα μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες, ως το πιο βαρύ του κόσμου.

Μετά την επίσημη επικύρωση του βραβείου η οικογένεια δεν έβαλε το αβοκάντο σε κάποια βιτρίνα μέσα στο σπίτι, αλλά έφτιαξαν μαζί του ένα τεράστιο μπολ με γουακαμόλε, για να το γιορτάσουν με την οικογένεια και τους φίλους τους.

H μεγαλύτερη λέξη στον κόσμο είναι Ελληνική!

Η ελληνική γλώσσα κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ καθώς η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο υπάρχει στο έργο »Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και αποτελείται από 172 γράμματα, 27 συνθετικά και 78 συλλαβές! Εσύ γνώριζες ποια είναι η πιο διάσημη ελληνική λέξη; Και δεν είναι αυτή που νομίζεις!

Ο Αριστοφάνης εκμεταλλεύεται στο έπακρον την εκπληκτική ευχέρεια της Ελληνικής να σχηματίζει πολυσύλλαβες λέξεις, περιγράφοντας μέσα σε 172 γράμματα μια ολόκληρη συνταγή μαγειρικής, η οποία περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα τροφών! Η αριστοφανική λέξη βρίσκεται στους στίχους 1169-1175 και έχει καταγραφεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες:

λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενο
κιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγῳοσιραιοβαφητραγα
νοπτερυγών...

Ο λεξιλογικός αυτός «σιδηρόδρομος» είναι δύσκολο να διαβαστεί απνευστί, ενώ με μια μικρή προσπάθεια μπορούμε να μεταφράσουμε:

-πάστοπεταλίδο-γαλεοσάλαχο-τούρσοπιπεράτο-μυαλοκόμματα-
-μελοπερεχύτο-μυτζηθρότυρο-τρύγονοκοτσύφο-τσιχλοπίτσουνα -
-ψήτοσουσουράδο-κοτοκέφαλα-άγριοπεριστέρο-λαγοκούνελα -
-στράγαλοπετμέζο-φτερουγόδιπλες.

Δεν μπορούμε να μετρήσουμε χωρίς τη γλώσσα!

Οι αριθμοί από το τρία και πάνω δεν έχουν κανένα νόημα για ανθρώπους που δεν μπορούν να μιλήσουν μια γλώσσα, διαπίστωσαν Αμερικανοί επιστήμονες. Αντιά: Ένα χωριό στην Εύβοια που μιλάνε με ...σφυρίγματα!

Το συμπεραασμα τους είναι πως οι άνθρωποι χρειάζονται τη γλώσσα για να καταλάβουν τους αριθμούς.

Οι επιστήμονες το υποπτεύονταν,αλλά πλέον έχουν ισχυρά στοιχεία- μπορεί να ρίξει φως στον τρόπο που τα μικρά παιδιά αποκτούν την αίσθηση των αριθμών.

Οι ερευνητές από τα Τμήματα Ψυχολογίας των πανεπιστημίων Σικάγο και Χάρβαρντ έκαναν πειράματα με κουφούς ανθρώπους από τη Νικαράγουα.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι στις κοινωνίες μας τα παιδιά συνήθως μαθαίνουν από πολύ μικρά να μετράνε από το ένα έως το δέκα, ακόμα και χωρίς να καταλαβαίνουν ακριβώς τι αντιπροσωπεύει κάθε αριθμητικό σύμβολο (ότι π.χ. το «έξι» αφορά έξι αντικείμενα και όχι πέντε), αλλά αυτή η ακολουθία αριθμών χαράζεται στους νευρώνες του εγκεφάλου τους για την υπόλοιπη ζωή τους.

Στην περίπτωση των κουφών, οι Αμερικανοί επιστήμονες συμπέραναν ότι το πρόβλημα έγκειται όχι στην ανικανότητά τους να περιλάβουν την κατάλληλη χειρονομία/σύμβολο στην αυτοσχέδια γλώσσα τους, προκειμένου να συνεννοούνται με τους άλλους ανθρώπους για τους αριθμούς πάνω από το τρία, αλλά στο γεγονός ότι ουσιαστικά δεν μπορούν να σκεφτούν μεγαλύτερους αριθμούς, επειδή δεν έχουν τις κατάλληλες λέξεις.

Έτσι, για παράδειγμα, αδυνατούν να καταλάβουν ότι το «οκτώ» είναι κατά μια μονάδα μεγαλύτερο από το «επτά». Αν και δεν πέφτουν τελείως έξω στον υπολογισμό των ποσοτήτων, δεν έχουν τρόπο να είναι απολύτως ακριβείς, επειδή εξ αρχής δεν διαθέτουν το αναγκαίο λεξιλόγιο.

Αν και η νέα έρευνα δεν αποκαλύπτει με βεβαιότητα ποιο επιμέρους στοιχείο της γλώσσας είναι το σημαντικότερο για την ανάπτυξη μιας ακριβούς αίσθησης των αριθμών, πιθανότατα αυτό, κατά τους ερευνητές, είναι η μηχανική εκμάθηση από τα μικρά παιδιά της αρίθμησης των λέξεων-συμβόλων από το ένα έως το δέκα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share