Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συμβαίνει μια φορά στα 25.000.000: Αγόρασε αυγά από το σούπερ μάρκετ και αντίκρισε αυτό! (photo)

Το έχετε ξαναδεί;

9 Οκτωβρίου 2019 21:15
Συμβαίνει μια φορά στα 25.000.000: Αγόρασε αυγά από το σούπερ μάρκετ και αντίκρισε αυτό! (photo)

Αυτό συμβαίνει μια φορά στα 25.000.000... Μια γυναίκα αγόρασε αυγά από το σούπερ μάρκετ και αντίκρισε αυτό! (photo)

Η Τζιλ Βίατ κατάφερε να ζήσει κάτι που συμβαίνει 1 στα 25.000.000. Ρίχνει αυγά μέσα σε μια παγοθήκη. Γιατι; To πιο έξυπνο κόλπο που είδατε ποτέ!

Τι ήταν αυτό; Αγόρασε αυγά από το σούπερμαρκετ και την περασμένη Τρίτη όταν θέλησε να φτιάξει αυγό για να βάλει στο τόστ της είδε κάτι που είναι σπανιότερο από το να κερδίσεις το λαχείο. Βρήκε ένα τρίκροκο αυγό.



«Έχει τύχει να βρω πολλές φορές δίκροκα αυγά αλλά αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει», δήλωσε και πρόσθεσε πως «Δεν είχα καταλάβει ότι ήταν τόσο σπάνιο. Ένας υπάλληλος από την εταιρεία των αυγών μου έδειξε το πρωί μια ιστορία μιας οικογένειας που βρήκε τρίκροκο αυγό τον Μάιο.

Θα πάθετε πλάκα: Βράζει αυγά και ρίχνει μέσα μια φέτα λεμόνι! (Video)

Θα πάθετε πλάκα! Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται αν όταν βράζουμε αυγά, ρίξουμε μέσα μια φέτα λεμόνι! Δεν χρειάζεται να πάτε σε σχολή μαγειρικής για να… μαγειρεύετε καλά, αλλά το να έχετε μερικούς άσσους στο μανίκι δεν βλάπτει. Πριν βράσει τα αυγά, τα τρυπάει πάντα με πινέζες. Μόλις μάθετε το λόγο, θα το κάνετε κι εσείς!

Ένα από τα πιο εκνευριστικά κομμάτια στο μαγείρεμα είναι το ξεφλούδισμα. Είτε πρόκειται για σκόρδο, φρούτα, λαχανικά ή ακόμα και βρασμένα αυγά, το ξεφλούδισμα μπορεί μέχρι και να σας τρελάνει. Δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθείτε ξανά μετά από τα κόλπα που θα δείτε παρακάτω!

Άμα έχετε βράσει ποτέ αυγό, θα έχετε καταλάβει από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει το ξεφλούδισμά του. Απλά βάλτε ένα λεμόνι στο νερό καθώς τα αυγά βράζουν και θα γίνει ένα μαγικό! Θα ξεφλουδιστεί χωρίς καθόλου κόπο. Το ξεφλούδισμα του σκόρδου μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολο. Αλλά όλα μπορούν να γίνουν πιο απλά άμα χρησιμοποιήσετε δύο μεταλλικά μπολ. Σπάστε το σκόρδο με τα χέρια σας και ρίξτε το στο μπολ.

Χρησιμοποιήστε το άλλο για να το πατήσετε από πάνω. Τώρα θα είναι έτοιμο για κόψιμο.

"Σου καθαρίζουν αυγά;" Από που προήλθε η έκφραση;

Από που προήλθε η έκφραση "σου καθαρίζουν αυγά"; Είναι μια έκφραση που την λέμε όλοι!

Η πασίγνωστη φράση «αυγά σου καθαρίζουν», που σήμερα χρησιμοποιούμε όταν κάποιος γελάει ακατάπαυστα και χωρίς λόγο, έχει τις ρίζες της στη ρωμαϊκή εποχή....

Οι Ρωμαίοι κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου διοργάνωναν μια γιορτή προς τιμήν της θεάς Αφροδίτης και του θεού Διόνυσου. Κατά τη διάρκεια του γλεντιού οι συμμετέχοντες μεταξύ άλλων πετούσαν αυγά ο ένας στον άλλον....

Ο αυγοπόλεμος διαρκούσε μία ολόκληρη ημέρα και ήταν τόσο διασκεδαστικός που χάριζε το γέλιο σε όσους είχαν λάβει μέρος για βδομάδες. Στο γεγονός αυτό λάμβαναν μέρος πολίτες ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, διασκεδάζοντας και ξεχνώντας τις διαφορές τους. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ευγενείς, αλλά και δούλοι απαγορευόταν να συμμετάσχουν, ωστόσο η πρώτη εκδοχή φαίνεται να είναι η επικρατέστερη. Το σίγουρο είναι ότι η παράξενη αυτή γιορτή συγκινούσε ιδιαίτερα τον αυτοκράτορα Νέρωνα, ο οποίος επιδιδόταν σε αυγοπόλεμο κατά των αξιωματούχων του, ξεχνώντας για λίγο τη θέση του....

Λέγεται μάλιστα ότι το έθιμο με τα αυγά τον διασκέδαζε τόσο, που δεν μπορούσε να περιμένει τον επόμενο Μάιο και το συνέχιζε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανάλογα με τη διάθεσή του. Το πέταγμα των αυγών ήταν μια τόσο αστεία διαδικασία που ακόμα και η ανάμνησή της σκορπούσε το γέλιο. Γι’ αυτό οι άνθρωποι έμοιαζαν να γελούσαν χωρίς λόγο, αλλά η αιτία ήταν… τα αυγά! Έτσι, καθιερώθηκε η φράση «Αυγά σου καθαρίζουν;» Ο αυγοπόλεμος ως έθιμο υιοθετήθηκε και σε άλλες περιοχές όπως ο Πόντος και συνεχίζεται ως τις μέρες μας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας....

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share