Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δείτε γιατί οι μαθήτριες στην Ιαπωνία φορούν κοντές φούστες! (photos-video)

Το γνωρίζατε;

5 Οκτωβρίου 2019 20:12
Δείτε γιατί οι μαθήτριες στην Ιαπωνία φορούν κοντές φούστες!  (photos-video)

Δείτε γιατί οι μαθήτριες στην Ιαπωνία φορούν κοντές φούστες! Αυτή είναι η οδοντόκρεμα από την Ιαπωνία που αφήνει άνεργους τους οδοντιάτρους! (photos)

Τα περισσότερα ιαπωνικά σχολεία έχουν το δικό τους «seifuku» (σχολικές στολές), και ειδικά οι στολές των κοριτσιών έχουν εξελιχθεί για να έχουν μια ποικιλία από μοναδικά στυλ. Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της στολής των κοριτσιών είναι οι κοντές φούστες τους.

Η κουλτούρα αυτή με τις κοντές φούστες ξεκίνησε όταν η κουλτούρα Gyaru επηρεάστηκε τη δεκαετία του ’90, από τη θρυλική Ιαπωνίδα τραγουδίστρια της ποπ Νάμι Αμούρο με την πολύ κοντή φούστα, τα λεπτά φρύδια και τα… ξεθωριασμένα μαλλιά. Τα κορίτσια του σχολείου το υιοθέτησαν στις σχολικές στολές τους και άρχισαν να κάνουν τις φούστες τους κοντύτερες.

Πώς να τη φτιάξεις; Είναι εύκολο. Βασικά υπάρχουν τρεις τρόποι:

  1. Κόψτε τη!
    2. Διπλώστε πάνω από τη μέση
    3. Χρησιμοποιήστε «ζώνη φούστας»

Ζώνη φούστας

Ωστόσο, το κόψιμο της φούστας έχει ρίσκο, καθώς υπάρχουν εβδομάδες «ελέγχου της φούστας» ή εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο σχολείο ανά πάσα στιγμή, όπως αναφέρει το tokyogirlsupdate.com. Αν σας πιάσουν με μια φούστα μικρότερη από την επιτρεπόμενη, θα τιμωρηθείτε.

Γι΄ αυτό το λόγο, το να τη διπλώσετε πάνω από τη ζώνη όπως και η χρήση μιας «ζώνης φούστας» είναι πιο συνηθισμένα.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο που δείχνει πώς να χρησιμοποιήσετε μια ζώνη φούστας. Είναι εξαιρετικά εύκολο:

Σαν σήμερα 1926: Απαγορεύονται με νόμο οι κοντές φούστες στις γυναίκες! (Photos)

Με διαταγή του δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου απαγορεύεται οριστικά στις γυναίκες να φοράνε κοντή φούστα... Η άκρη του υφάσματος πρέπει να απέχει 30 εκατοστά από το έδαφος.

Η διαταγή του τότε επικεφαλής της κυβέρνησης, ο οποίος είχε αναλάβει την εξουσία με το κίνημα της 25ης Ιουνίου του 1925, ανάγκαζε τις γυναίκες να φορούν φούστα η οποία θα έπρεπε να απέχει 30 εκατοστά από το έδαφος, έτσι ώστε να έχουν σεμνή εμφάνιση. Για την πιστή εφαρμογή της διαταγής, τα όργανα της τάξης είχαν εφοδιαστεί με... μεζούρες, για να διαπιστώσουν εάν η κάθε γυναίκα που κυκλοφορούσε στους δρόμους ήταν στα πλαίσια της νομιμότητας.

Το μέτρο εφαρμόστηκε αρχικά για λίγους μήνες από τον Δεκέμβριο του 1925 και στη συνέχεια ατόνησε. Οι γυναίκες ανάσαναν, αλλά προσωρινά, δεδομένου ότι κατά τα τέλη της δικτατορίας του,την 11 Μαϊου 1926, η αστυνομική διάταξη επανήλθε σε ισχύ και συνέτεινε στην πλήρη γελοιοποίηση του δικτάτορα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διαταγή ήταν έμπνευση για το ρεμπέτικο κομμάτι του Γιώργου Μητσάκη, το οποίο ξεκινούσε με τον –ιστορικό- στίχο "Στην εποχή του Πάγκαλου ήταν μακριές οι φούστες". Στη σχετική ιστοσελίδα, rembetiko.gr, υπάρχει μια ανεκδοτολογική αναφορά για τον τρόπο που αποσύρθηκε το μέτρο. Όπως αναφέρεται,"ο Ιωάννης Καλυβίτης, διευθυντής της νεοσύστατης αστυνομίας Πόλεων, θυμάται ότι κλήθηκε κάποτε στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπου ο στρατηγός Θόδωρος Πάγκαλος, παρουσία της συζύγου του, ζήτησε από την Αστυνομία να εκδώσει διαταγή περί απαγορεύσεως κυκλοφορίας των γυναικών στους δρόμους με κοντή φούστα.


Ο διευθυντής αστυνομίας μη μπορώντας να αρνηθεί τη διαταγή του τότε δικτάτορα, μηχανεύθηκε την εξής λύση. Επιστράτευσε μέσω του Τμήματος Ηθών τρεις ιερόδουλες, από τις πλέον ευπαρουσίαστες και προσυννενοήθηκε με έμπιστους αστυφύλακες του να τις συλλάβουν εικονικά.

Εν τω μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί φωτορεπόρτερς και όλοι μαζί με αγαστή σύμπνοια έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα στις συλλήψεις. Τότε ο στρατηγός Θόδωρος Πάγκαλος θορυβήθηκε από την έκταση που πήρε το θέμα και προκειμένου ν αποφύγει την διεθνή γελοιοποίηση της Ελλάδας τηλεφώνησε στον αστυνομικό διευθυντή να αναστείλει το μέτρο".

Σε άλλες αναφορές σε εφημερίδες της εποχής αναφέρονται προηγούμενες ημερομηνίες περιστατικά που σώζονται σχετικά με την απαγόρευση της κοντής φούστας .Συγκεκριμένα στην εφημερίδα ΣΚΡΙΠ, φύλλα της 17ης και της 22ας Μαρτίου 1926 αναφέρονται δυο περιστατικά :

"…Από το πρωί της καθορισθείσας ημέρας άρχισε η καταδίωξη της κοντής γυναικείας φούστας. Οι δυο υπαστυνόμοι εμφανίστηκαν στους αθηναϊκούς δρόμους από την 9η πρωινή και "εξερευνούσαν επιμελώς" τους τομείς ευθύνης τους. Στο μεταξύ στο Πρωτοδικείο οι πάντες ήταν έτοιμοι να δεχτούν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τις παραβάτισσες. Όμως ως την 11η πρωινή η καταδίωξη δεν απέφερε καρπούς και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί, για να απολαύσει το θέαμα, έφυγε απογοητευμένος. Επιτέλους το μεσημέρι ακριβώς εμφανίστηκε ο υπαστυνόμος Σαρλής συνοδεύοντας το πρώτο θύμα. Κατά την ακροαματική διαδικασία που ακολούθησε αποκάλυψε τις συνθήκες σύλληψης.

Ενώ βρισκόταν στην οδό Πατησίων, είδε μια δεσποινίδα, η φούστα της οποίας ήταν καταφανώς κοντύτερη του δέοντος. Υποχρεωμένος να συμπεριφερθεί με κοσμιότητα και ευγένεια δεν προέβη σε άμεση σύλληψή της, αλλά άρχισε να την παρακολουθεί. Όταν η κοπέλα έφθασε στη διασταύρωση των οδών Αιόλου και Σταδίου, την σταμάτησε και της ζήτησε να τον ακολουθήσει. Εκείνη αρχικά αρνήθηκε, αλλά τελικά κάμφθηκε από την "πειθώ" του υπαστυνόμου. Στο Πταισματοδικείο εξελίχτηκαν σκηνές απείρου κάλλους. Η δεσποινίς Βογιατζή (έτσι λεγόταν η συλληφθείσα), γελαστή και αδιάφορη για την περιπέτειά της, απάντησε στις τυπικές ερωτήσεις που της έκανε ο πταισματοδίκης Διονύσιος Παλλαδινός. Ακολούθως ο υπαστυνόμος Σαρλής ορκίστηκε και κατέθεσε ότι συνέλαβε τη δεσποινίδα Βογιατζή, αφού την παρακολούθησε και επείσθη ότι η φούστα της ήταν κοντύτερη των 35 εκατοστών.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share