Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μικρό κορίτσι φιλάει το ετοιμοθάνατο αδερφάκι του και το ανασταίνει!

Συγκινητικό!

3 Οκτωβρίου 2019 22:05
Μικρό κορίτσι φιλάει το ετοιμοθάνατο αδερφάκι του και το ανασταίνει!

Δεν έχει σημασία πόσο συχνά τσακώνονται μεταξύ τους τ’ αδέρφια ή αν είναι μονίμως μαλωμένοι, στις δύσκολες στιγμές είναι ενωμένα σαν μια γροθιά. Το δέσιμο που υπάρχει ανάμεσά τους είναι τόσο παράξενο, που αψηφά όλους τους κοινωνικούς κανόνες. Και στην περίπτωση της Πόπη Σμιθ και της αδελφής της Μάσι, η σχέση τους αψηφά όχι μόνο τους κοινωνικούς, αλλά και τους ιατρικούς κανόνες και τον θάνατο με ένα φιλί!

Δείτε επίσης: Συγκινητικό: Ο τυφλός 6χρονος που έμαθε να παίζει πιάνο μόνος του!

Λίγες μέρες πριν από τα δεύτερα γενέθλια της Πόπη, η μαμά της, Είμι, πήγε να την ξυπνήσει. Όταν εκείνη δεν ξυπνούσε, ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Η καρδιά της χτυπούσε αλλά εκείνη δεν αντιδρούσε», λέει ο μπαμπάς της «Καταλάβαμε ότι κάτι πήγαινε στραβά. Η μικρή ανέπνεε, αλλά με δυσκολία.»

Φοβισμένοι για τη ζωή της κόρης τους, έσπευσαν την Πόπη στο νοσοκομείο. Μετά από αρκετές προσπάθειες, η ιατρική ομάδα της συμφώνησε ότι το καλύτερο για εκείνη θα ήταν να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο παίδων του Λίβερπουλ. Εκεί, η κατάσταση της βελτιώθηκε τόσο πολύ που μπόρεσε να αναπνεύσει καλύτερα με τη χρήση αναπνευστήρα.

Στη συνέχεια, όμως, τη δεύτερη ημέρα των γενεθλίων της, η κατάσταση της χειροτέρεψε.

«Τα μάτια της είχαν αρχίσει να γυρνάνε», δήλωσε ο Στίφεν. «Μια ακτινογραφία θώρακος έδειξε ότι οι πνεύμονές της ήταν γεμάτοι υγρό και είχε υποστεί ακόμη μια αναπνευστική ανακοπή. Εκείνο το βράδυ άρχισε να κάνει σπασμούς. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα.»

Μια μαγνητική τομογραφία μια-δυο μέρες αργότερα αποκάλυψε ότι η Poppy υπέφερε από υποξική εγκεφαλική βλάβη. Ενώ η οικογένεια της Poppy αρχικά ανησυχούσε ότι η μικρή δεν θα ήταν σε θέση να περπατήσει και να μιλήσει ξανά, οι γιατροί τους είπαν αυτό που κανένας γονιός δεν θα άντεχε ν’ ακούσει: η πιθανότητες της Poppy να κρατηθεί στη ζωή ήταν ελάχιστες.

Αλλά τότε, έγινε το θαύμα.

Η 12χρονη Mάσι δεν θα άφηνε τη μικρή αδελφή της να πεθάνει.

“Η Μάσι της έδωσε ένα φιλί στην κοιλιά και ξαφνικά η Πόπη άρχισε να γελάει. Δεν μπορούσα να το πιστέψω,” δήλωσε ο Stephen.

“Τώρα πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Poppy θα περπατήσει και θα μιλήσει και πάλι, αφού είναι μαχήτρια από τη στιγμή που γεννήθηκε.”

Γεννημένη στις 29 εβδομάδες, η Πόπη ζύγιζε μόλις 900 γραμμάρια και έπρεπε να μείνει στην νεογνική πτέρυγα για τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής της. Όταν ήταν τελικά σε θέση να πάει στο σπίτι της, οι γονείς της παρατήρησαν ότι με μεγάλη δυσκολία κατάπινε το φαγητό της. Όταν την πήγαν στο γιατρό, εκείνος τους είπε ότι έπασχε από το σύνδρομο Moebius, πράγμα που σημαίνει ότι οι μύες του προσώπου της δεν λειτουργούν σωστά. Οι γονείς της είχαν προειδοποιηθεί ότι η μικρή κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορούσε να περπατήσει ή να μιλήσει σωστά. Η Poppy, όμως, απέδειξε πως οι γιατροί έκαναν λάθος.

«Είπαν ότι δεν θα μπορούσε να περπατήσει ή να μιλήσει, αλλά εκείνη άρχισε να περπατά στους 15 μήνες, αρκετά γρήγορα για ένα πρόωρο μωρό,» λέει ο Stephen.

Οι γιατροί ήταν άφωνοι με την εξέλιξή της.

Μετά το τελευταίο περιστατικό, ολόκληρη η οικογένεια της φοβήθηκε πως η μικρή δεν θα τα κατάφερνε. Την παραμονή των Χριστουγέννων, η οικογένεια ζήτησε από τους πιστούς της ενορίας τους να προσευχηθούν για την ανάρρωση της Poppy. Φαίνεται ότι οι προσευχές τους εισακούσθησαν. Την ημέρα των Χριστουγέννων, η Poppy μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, και η οικογένειά της ήταν δίπλα της στο δωμάτιο, αφού νόμιζαν πως ήταν τα τελευταία Χριστούγεννα που περνούσαν μαζί της.

Και τότε, έγινε το θαύμα.

Οι γιατροί δεν το πίστευαν στην αρχή. Είπαν στην οικογένεια ότι οι ασθενείς μπορεί να ανταποκριθούν σε συναισθήματα. Στη συνέχεια, υπήρξαν μικρές συσπάσεις στα χέρια και τα πόδια της. Οι γιατροί θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να είναι νωτιαία αντανακλαστικά, αλλά οι γονείς ένιωσαν σαν να ήταν κάτι πολύ περισσότερο.

Και είχαν δίκιο.

«Οι γιατροί ήταν αμήχανοι. Λένε ότι δεν θα πρέπει να κάνει αυτό που κάνει. Είναι τόσο χαρούμενοι που το κάνει, αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε. Η μικρή τους έδειξε ότι έκαναν λάθος.»

Η ιστορία της είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο θαύμα. Ενώ είναι μαχήτρια από μωρό, η αδελφή της, η Mάσι, είναι ο σωτήρας της. Με ένα μόνο φιλί – την απόλυτη πράξη αγάπης – γύρισε πίσω στη ζωή.

Τώρα, η οικογένεια της Πόπη προσπαθεί να αποκαταστήσει πλήρως όλες της φυσικές της ικανότητες, και για να μπορέσει να πληρώσει τις φυσιοθεραπείες της, ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου.

«Είναι ακόμα στην αρχή, αλλά νομίζω ότι θα είναι σε θέση να περπατήσει μόνη της κάποια στιγμή. Εμείς απλά θέλουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για τη βοηθήσουμε να τα καταφέρει πιο γρήγορα και να μη χάνει άλλο χρόνο.»

Όταν υπάρχει αγάπη σε μια οικογένεια, γίνονται και θαύματα. Έτσι δεν είναι;

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share