Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

9+1 ιδιοκτήτες κατοικίδιων που θα έκαναν τα πάντα για το ζωάκι τους!

Κι εσύ δε θα το έκανες;

1 Οκτωβρίου 2019 15:28
9+1 ιδιοκτήτες κατοικίδιων που θα έκαναν τα πάντα για το ζωάκι τους!
Κι εσύ δε θα το’ κανες για το αγαπημένο σου κατοικίδιο;

Δείτε επίσης: 9+1 πανέξυπνα κόλπα για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα με τις τρίχες που αφήνει το κατοικίδιό σας στο σπίτι!

Τα κατοικίδια σημαίνουν για εμάς πολλά παραπάνω από απλά ζωάκια που έτυχε να περιθάλψουμε ή να συμβιώνουμε μαζί τους. Είτε πρόκειται για σκύλο και γάτα, είτε πρόκειται για κουνέλι, τα κατοικίδια αποτελούν αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας και της καθημερινότητάς μας και μοιραζόμαστε μαζί τους ένα σωρό στιγμές χαράς και θλίψης.

Επομένως, λοιπόν, δεν είναι καθόλου περίεργο το να είσαι έτοιμος να κάνεις τα πάντα για το αγαπημένο σου ζωάκι, έτσι ώστε να το κάνεις να αισθάνεται safe & sound.

Οι παρακάτω φωτογραφίες αποτυπώνουν την πιο τρυφερή αγάπη των ανθρώπων για τα κατοικίδια τους και αξίζει να τις δεις:

Θες να πας διακοπές και θες να πάρεις και το pet σου μαζί; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Διακοπές με το αγαπημένο μας pet: Αν στις διακοπές δεν θες να αποχωριστείς το αγαπημένο σου κατοικίδιο πρέπει να γνωρίζεις τους κανόνες για ένα ευχάριστο ταξίδι...και για εσάς...και για τους γύρω σας αλλά και για τον αγαπημένο σας φίλο.

Με όπλα μας την καλή διάθεση και την υπομονή ξεκινάμε λοιπόν…

Μεταφορά κατοικίδιου με ΚΤΕΛ
Με την εγκύκλιο Β-41804/4443/13-9-2011 και την συμπληρωματική της Β-276/31/14 του Υπουργείου Υποδομών & Δικτύων δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις ζώων συντροφιάς με τη χρήση λεωφορείων των ΚΤΕΛ Α.Ε..

Τα βασικά σημεία της εγκυκλίου είναι τα εξής.

Σε καμία περίπτωση η μεταφορά των μικρών κατοικίδιων ή κατά μείζονα λόγο αυτών που συνοδεύουν αναπήρους δεν τελεί υπό την κρίση του οδηγού ή/και του ιδιοκτήτη του λεωφορείου ή τη συναίνεση των λοιπών επιβατών.
Τα μικρά κατοικίδια ζώα, βάρους έως δέκα (10) κιλών, που μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς διαστάσεων 50x40x35 εκατοστά είναι επιτρεπτό να μεταφέρονται με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ & ΚΤΕλ Α.Ε. που εξυπηρετούν υπεραστικές συγκοινωνίες και τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών.
Τα υπεραστικά ΚΤΕΛ & ΚΤΕΛ Α.Ε. είναι επιτρεπτό να περιορίζουν τη μεταφορά των κατοικίδιων ζώων,
(α) σε ότι αφορά στον αριθμό σε δύο κατοικίδια ανά λεωφορείο και
(β) σε ορισμένα μόνο από τα εξυπηρετούμενα δρομολόγια τα οποία πάντως θα αποτελούν το 30% τουλάχιστον των δρομολογίων κάθε γραμμής ( και κατ’ ελάχιστο ένα δρομολόγιο ανά ημέρα), κατανεμημένα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι οδηγοί των λεωφορείων που δε συμμορφώνονται με τις άνω ρυθμίσεις, υπόκεινται στις πειθαρχικές κυρώσεις του άρθρου 18 του π.δ. 246/2006 (Α'261) που επιβάλλονται από τα αρμόδια όργανα των ΚΤΕΛ Α.Ε. & ΚΤΕΛ.

Εκτός όμως από τα ταξίδια υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες αν θέλετε να πάρετε το σκύλο σας στη θάλασσα.


Μεταφορά κατοικίδιου με πλοίο


Το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας έχει εκδώσει μια λεπτομερέστατη εγκύκλιο που διευκρινίζει τις υποχρεώσεις των εταιρειών αλλά και τις δικές μας για την ασφαλή μετακίνηση των ζώων συντροφιάς.

Τα κυριότερα σημεία της εγκυκλίου είναι τα παρακάτω.

Απαιτείται ένας κλωβός για κατοικίδια ζώα ανά 200 επιβάτες και θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 2 κλωβοί για μεγαλόσωμα ζώα. Οι κλωβοί πρέπει να διαθέτουν ποτίστρες με καθαρό νερό και να είναι κατά το δυνατόν καιροστεγής. Μετά την απελευθέρωση του κλωβού από το φιλοξενούμενο ζώο αυτός πρέπει να καθαρίζεται επιμελώς.
Σε περίπτωση που το ταξίδι διαρκεί πέραν των 8 ωρών, να υπάρχει δυνατότητα προαυλισμού των ζώων με ευθύνη του ιδιοκτήτη η του συνοδού του εφόσον αυτό φοράει φίμωτρο και είναι δεμένο.
Πρέπει να έχουμε πλήρως ενημερωμένο το βιβλιάριο του ζώου μας και να το επιδεικνύουμε όποτε και αν μας ζητηθεί.
Τα μικρόσωμα κατοικίδια (γάτες και μικρόσωμα σκυλάκια) επιτρέπεται να μεταφέρονται σε μη πολυσύχναστο ειδικά προσδιορισμένο χώρο (εκτός εστιατορίων και πλησίον κυλικείων), μέσα σε κλουβί ή να φορούν φίμωτρο και να είναι δεμένα με λουρί η αλυσίδα. Σε κάθε περίπτωση που θα υπάρξουν διαμαρτυρίες συνεπιβατών αυτά θα πρέπει να μεταφέρονται σε χώρους εξωτερικούς η στους κλωβούς.
Μεγαλόσωμα κατοικίδια που δεν είναι εφικτό να παραμένουν στους κλωβούς του πλοίου πρέπει να φέρουν φίμωτρο, να συνοδεύονται πάντα από τον ιδιοκτήτη τους, (δεμένα με λουρί η αλυσίδα) σε χώρους του ανοιχτού καταστρώματος η αν δεν προκαλείτε όχληση στους συνεπιβάτες σε κλειστούς μη πολυσύχναστους χώρους.


Μεταφορά κατοικίδιου με τρένο

Η ΤΡΕΝΟΣΕ άλλαξε λίγο τους όρους και τις προϋποθέσεις μεταφοράς ζώων. Ας δούμε τι ισχύει λοιπόν.

Περιορίζονται τα δρομολόγια στα οποία επιτρέπονται τα ζώα. Καλό θα είναι να κανονίζουμε το ταξίδι μας αρκετά πιο πριν ώστε να μη βρισκόμαστε προ εκπλήξεων
Απαγορεύεται η μεταφορά των ζώων στις αποσκευές.
Η μεταφορά των κατοικίδιων δεν έγκειται σε καμία περίπτωση στην κρίση του προσωπικού η των συνεπιβατών.
Τα μικρόσωμα κατοικίδια μεταφέρονται σε κλουβί μεταφοράς η χωρίς κλουβί με λουρί και φίμωτρο. Τα μεγαλόσωμα μόνο με λουρί και φίμωτρο.
Απαγορεύεται η μεταφορά ασυνόδευτων ζώων
Τα ζώα μπορούν να ταξιδεύσουν μόνον εφόσον έχουν πλήρως ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας η διαβατήριο και πρέπει να έχουν καταχωρημένο microchip.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share