Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το γνωρίζατε; Αυτά είναι τα τραγούδια για τον σεισμό! (Video)

Έχει τύχει να τα ακούσετε ποτέ;

28 Σεπτεμβρίου 2019 13:30
Το γνωρίζατε; Αυτά είναι τα τραγούδια για τον σεισμό! (Video)

Όσο περίεργο και να σας ακούγετε υπάρχουν τραγούδια μόνο για τον σεισμό! Μιας και τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές σεισμικές δονήσεις είπαμε να βρούμε τραγούδια για να ακούτε!

Τουλάχιστον θα περνάτε καλά!

Δημήτρης Κοντολάζος – Σεισμός

Άκης Πάνου – Σεισμός

Τέρης Χρυσός – Έγινε στον έρωτα σεισμός

Αλέξια & Βλάσης Μπονάτσος – Είσαι παιδί μου πειρασμός

Γιώργος Μαζωνάκης – Παραλογισμός (μια φωτιά και μια σεισμός)

Έφη Σαρρή – Σεισμός Ερωτικός

Γιάννης Βαρδής – Βράδυ του σεισμού

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ξύπνησε από το κώμα μόλις άκουσε την μητέρα της να παίζει πιάνο! (Video)

Mια 13χρονη Μιράντα Μέλντρουμ λάτρευε τη μουσική, ωστόσο, χτυπήθηκε από σοβαρής μορφής αιμορραγία στον εγκέφαλο που λίγο έλειψε να της στερήσει τη ζωή.

Η μικρή βίωνε φριχτούς πονοκεφάλους, απώλεια ακοής και κίνησης στα χέρια, πριν μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο και υποβληθεί σε εγχείρηση που της έσωσε μεν τη ζωή, την έριξε ωστόσο σε κώμα.

Τελικά ξύπνησε όταν άκουσε τη μητέρα της να παίζει στα πλήκτρα το αγαπημένο της κομμάτι από τους Evanescence (Wake Me Up Inside).

Τα μεγάλα "χιτ" που αυτοί οι καλλιτέχνες μισούν να παίζουν!

Το ότι εκείνοι τα έγραψαν δεν σημαίνει ότι τους αρέσουν, και ότι αρέσουν στο κοινό τους δεν σημαίνει ότι θα τα παίζουν ξανά και ξανά στις συναυλίες τους.

Πολλοί καλλιτέχνες ουσιαστικά αποκηρύσσουν τα τραγούδια τους, είτε επειδή δεν τους εκφράζουν πλέον, είτε για πιο συναισθηματικούς λόγους...

Για να δούμε μερικά από αυτά:

1) Radiohead - Creep

Η πρώτη επιτυχία των Radiohead δεν αρέσει στον τραγουδιστή Τομ Γιορκ, ο οποίος μάλιστα το έχει αποκαλέσει "σκατά". Βέβαια η στάση τους μαλακώνει τα τελευταία χρόνια και πλέον το παίζουν που και που...

2) Eric Clapton - Tears in Heaven

Ο θρυλικός κιθαρίστας Eric Clapton έγραψε το "Tears in Heaven" για τον γιο του, ο οποίος σε ηλικία 4 ετών έπεσε από τον ουρανοξύστη όπου κατοικούσαν και σκοτώθηκε. Ο Clapton έχει δηλώσει ότι είναι ένα πάρα πολύ φορτισμένο τραγούδι για να το παίζει στις συναυλίες.

3) Beastie Boys – (You Gotta) Fight for Your Right (To Party!)

Οι Beastie Boys έγραψαν με σκωπτική διάθεση το εν λόγω τραγούδι, όμως ο κόσμος δεν το κατάλαβε, έπαιρνε τους ειρωνικούς στίχους σαν το νόημα του τραγουδιού κι έτσι...το μίσησαν!

4) AC/DC – It’s A Long Way To The Top (If You Wanna Rock n’ Roll)

Το χέβι μέταλ αριστούργημα των AC/DC ήταν σήμα κατατεθέν του πρώτου τραγουδιστή της μπάντας, Bon Scott (όπως και το σόλο με γκάιντα που έχει) και όταν πέθανε το 1980, ο διάδοχός του Brian Johnson αρνήθηκε να το παίξει σε live από σεβασμό.

5) REM - Shiny Happy People

Οι Αυστραλοί ποτέ δεν έκρυψαν τα συναισθήματά τους σε σχέση με την επιτυχία του "Shiny Happy People" την οποία όπως ισχυρίζονται, δεν κατάλαβαν ποτέ και θεωρούν ένα "ποπ τραγούδι για παιδάκια". Ως εκ τούτου, δεν το συμπεριλαμβάνουν στην setlist τους.

Οι surf διασκευές black metal τραγουδιών είναι αυτό που λείπει από την playlist σου!

Ακούγεται λίγο παράδοξο, όμως είναι πραγματικότητα. Κάποιοι θεούληδες ακολούθησαν το πνεύμα του TRVE KVLT και διασκεύασαν νορβηγικά μπλακ μέταλ τραγούδια σε...surf μουσική!

Το πιο περίεργο βέβαια είναι πως το αποτέλεσμα είναι ωραίο! Αφαιρώντας την πολλή "σκοτεινιά" και τους αμφιλεγόμενους στίχους, καταλήγουμε σε ένα ευχάριστο κομμάτι με καλοκαιρινή διάθεση.

Τα ονόματα των τραγουδιών έχουν τροποποιηθεί για να ταιριάζουν με την surf θεματολογία (πχ Gate of Nanna -> Surf of Nanna), ενώ στα ονόματα των συγκροτημάτων έχουν προστεθεί άρθρα πριν τα ονόματα, αλλά και τελικά "-s" ώστε να παραπέμπουν στα surf συγκροτήματα των 60's πχ Burzum -> The Burzums.

Μπορείτε να ακούσετε μία λίστα με επιλεγμένες διασκευές εδώ:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share