Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Δείτε τι κάνουν το βράδυ σε χωριό στη Κρήτη και πλουτίζουν!

Βγάζουν έως και 80 ευρώ το βράδυ!

27 Σεπτεμβρίου 2019 11:48
Δείτε τι κάνουν το βράδυ σε χωριό στη Κρήτη και πλουτίζουν!

Χρυσό νυχτοκάματο σε ένα μικρό χωριό της ενδοχώρας! Μόλις νυχτώσει, οι προβολείς ανάβουν για τη συλλογή χοχλιών, με τη νύχτα να γίνεται μέρα στον Πατσίδερο της Κρήτης, όπου κάθε μέρα που ξημερώνει βρέχει λεφτά!

Δείτε επίσης: Σοκαριστικό: Άφησε την τελευταία της πνοή ενώ έκανε μπάνιο στη θάλασσα!

Και όμως, τα νυχτοπερπατήματα για τους χοχλιούς δίνουν ζωή στο χωριό.Περισσότερες από 20 οικογένειες συλλέγουν χοχλιούς, με τις συνολικές ποσότητες που αγγίζουν τα 800 κιλά!

Κάτοικοι μαζεύουν χοχλιούς μέχρι τις 3 τα ξημερώματα! Μετά από βροχή, τα δρομολόγια σε χωράφια και σε άλλα σημεία όπου υπάρχουν σε αφθονία χοχλιοί, ξεκινά και όσο αντέξουν λένε με νόημα, με αρκετούς να συλλέγουν αγκαλιές με χοχλιούς μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.

Οι κάτοικοι έχουν ανακαλύψει σημεία όπου οι χοχλιοί υπάρχουν σε αφθονία και οι χοχλιοί που πωλούνται είναι χρυσάφι!

Δείτε τι κάνουν το βράδυ σε χωριό στη Κρήτη και πλουτίζουν!

Η επόμενη μέρα τους χαμογελά. Έχοντας συλλέξει ακόμα και 60 κιλά χοχλιούς, κάνουν τον λογαριασμό, με αρκετές οικογένειες να εξασφαλίζουν καθημερινά έως και 80 ευρώ.

1 ευρώ και 60 λεπτά λαμβάνουν οι κάτοικοι για κάθε κιλό χοχλιών, τη στιγμή μάλιστα που στην αγορά τους βρίσκεις προς 4 ευρώ το κιλό και πριν καταλήξουν στο τηγάνι για τους καλοφαγάδες.

Καθαρά έσοδα, χωρίς έξοδα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.Μόνο προβολείς και καλή παρέα! Και όπως φαίνεται, οι χοχλιοί ξεπέρασαν τα έσοδα ακόμη και από το χρυσό προϊόν της Κρήτης, το ελαιόλαδο.

Η «απάντηση» στην κρίση!

Τη στιγμή που μαραζώνει η ύπαιθρος λόγω της γενικότερης κρίσης και με τα φορολογικά χτυπήματα να μην έχουν τέλος στην ήδη μειωμένη αγροτική παραγωγή, το χωριό αυτό ενδοχώρας της Κρήτης, που αριθμεί 250 μόνιμους κατοίκους καταφέρνει να παίρνει βαθιές ανάσες ζωής, τις βροχερές νύχτες οπότε σέρνονται οι χοχλιοί, οι οποίοι αποδεικνύονται «χρυσάφι» στις τσέπες περισσότερων από 20 οικογενειών.

Μάλιστα, οι συνολικές ποσότητες μόνο από τον Πατσίδερο μπορούν να αγγίξουν ακόμη και τα 800 κιλά χοχλιών, με το μυστικό αυτό, τελικά να διαδίδεται και στις γύρω περιοχές, με ντόπιους και ξένους να σπεύδουν στο κοχλιδοχώρι, όπως το αποκαλούν.

Γυναίκα μοιράζεται το πώς κατάφερε να βάλει στην άκρη 33.000 ευρώ σε 13 μήνες!

Το να τα βγάζετε πέρα με δυσκολία κάθε μήνα μπορεί να γίνει ένας φαύλος κύκλος, από τον οποίο να μην μπορείτε να ξεφύγετε και να παραπονιέστε για το υπόλοιπο στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Η Κάνα Κάμπελ κατάφερε μέσα σε 13 μήνες να βάλει στην άκρη 33 χιλιάδες ευρώ και εξηγεί πώς το έκανε.

Δείτε επίσης:8+1 έξυπνες συμβουλές από πλούσιους, για να μαζέψετε λεφτά στην άκρη! Η 7η είναι η καλύτερη

Πολλοί είναι αυτοί που από τη στιγμή που πληρώνουν κάθε μήνα το δάνειο του σπιτιού τους, το ενοίκιο και τους λογαριασμούς τους, νιώθουν ότι δεν μένει σχεδόν τίποτα στην τράπεζα και δεν έχουν κανέναν έλεγχο των χρημάτων τους.

Γυναίκα μοιράζεται το πώς κατάφερε να βάλει στην άκρη 33.000 ευρώ σε 13 μήνες!

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να καταφέρετε να βάζετε και κάτι στην άκρη;

Σύμφωνα με την Κάνα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν καν πληρωθείτε είναι να καταλάβετε ποιες είναι οι ανάγκες σας και ποια είναι τα θέλω σας.

Ο κανόνας 50/30/20

Το 50% του εισοδήματός σας πρέπει να πηγαίνει στις ανάγκες σας (λογαριασμούς, ενοίκιο, δάνειο, φαγητό και μεταφορές).

Το 30% πρέπει να πηγαίνει στα θέλω σας (ρούχα, διασκέδαση ή φαγητό έξω).

Το 20% τέλος πρέπει να πηγαίνει σε αποταμίευση και να μεταφέρεται αμέσως σε κάποιον άλλο λογαριασμό κάθε μέρα.

Αυτή η γυναίκα κατάφερε να βάλει στην άκρη 33 χιλιάδες ευρώ σε 13 μήνες.
Φυσικά αυτά τα ποσοστά μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τα πάγια έξοδα του καθενός.

Η ίδια λέει σχετικά: «Για πολλούς ανθρώπους ο κανόνας 50/30/20 δουλεύει τέλεια αλλά για κάποιους δεν δουλεύει. Θα πρέπει να το δει ο καθένας από εσάς χωριστά».

Σε ό,τι αφορά τους τραπεζικούς λογαριασμούς η Κάνα προτείνει να έχετε 3 λογαριασμούς. Στον πρώτο να υπάρχουν τα χρήματα που χρειάζεστε καθημερινά για τα έξοδά σας. Στον δεύτερο να βάζετε χρήματα για έκτακτες ανάγκες και ετήσια έξοδα. Στον τρίτο να βάζετε χρήματα που αφορούν τους στόχους σας.

«Αν συνηθίζετε να ξοδεύετε όλα σας τα χρήματα πριν καν πληρωθείτε τότε η απάντηση είναι απλή. Κάντε μια «οικονομική δίαιτα» και τουλάχιστον προσωρινά μειώστε κάποια από τα έξοδά σας που δεν είναι τόσο απαραίτητα», λέει η Κάνα.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share