Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ένα test που ελάχιστοι απάντησαν σωστά, ενώ οι περισσότεροι κατάπιαν τη γλώσσα τους! Προς τα πού πάει το σχολικό;

Εσείς μπορείτε να βρείτε την απάντηση;

24 Σεπτεμβρίου 2019 14:25
Ένα test που ελάχιστοι απάντησαν σωστά, ενώ οι περισσότεροι κατάπιαν τη γλώσσα τους! Προς τα πού πάει το σχολικό;

Στη φωτογραφία βλέπετε ένα απλούστατο σχέδιο ενός σχολικού λεωφορείου, το οποίο δόθηκε σε μια ομάδα 5χρονων παιδιών. Ένα test που ελάχιστοι απάντησαν σωστά, ενώ οι περισσότεροι κατάπιαν τη γλώσσα τους!

Αφού, λοιπόν, είδαν λίγη ώρα την εικόνα, κλήθηκαν να απαντήσουν στην εξής απλή(!) ερώτηση: «Προς ποια κατεύθυνση νομίζετε ότι πηγαίνει το λεωφορείο που βλέπετε και γιατί; Tεστ: Ποιο άλογο σου αρέσει πιο πολύ; Διαλέξτε αυτό που σας τραβάει περισσότερο την προσοχή!

Δεξιά ή αριστερά;

Το 90% και παραπάνω απάντησε σωστά, τεκμηριώνοντας, μάλιστα, και την απάντηση (σας υπενθυμίζω ότι πρόκειται για 5χρονα)! «Μα τόσο απλό είναι;», σκέφτηκαν όλοι και είπαν να κάνουν το τεστ και στους μεγάλους! Έδωσαν, λοιπόν, την ίδια εικόνα στα… μεγάλα παιδιά, τα οποία κλήθηκαν και αυτά με τη σειρά τους να απαντήσουν στο ίδιο ερώτημα! Ε, τους έδωσαν λίγο χρόνο παραπάνω να σκεφτούν…

Το αποτέλεσμα;

Ελάχιστοι απάντησαν σωστά, ενώ οι περισσότεροι κατάπιαν τη γλώσσα τους! Για άλλη μία φορά, λοιπόν, οι μικροί «μπόμπιρες» μάς έβαλαν τα γυαλιά (σ.σ. βάζω και τον εαυτό μου μέσα!)…

Δείτε καλά τη φωτογραφία και θα σας προέτρεπα, μάλιστα, να την ξαναδείτε…

Δύσκολο να αποφασίσετε αν το λεωφορείο πηγαίνει δεξιά ή αριστερά, ε;

Κοιτάξτε πάλι… Άντε δώστε μια τυχαία απάντηση! «Το λεωφορείο πηγαίνει προς τα αριστερά… γιατί δεν φαίνεται η πόρτα για να μπεις στο λεωφορείο!», απάντησαν τα 5χρονα με μια φωνή…

Πώς αισθάνεσαι τώρα; Χάλια, ε; Ξέρω, και εγώ το ίδιο!

Δύο τύποι μπορούν να λύσουν αυτό το τεστ οι ιδιοφυΐες και οι σχιζοφρενείς!

Δύο τύποι μπορούν να λύσουν αυτό το τεστ οι ιδιοφυΐες και οι σχιζοφρενείς! Εσείς τι τύπος είστε σύμφωνα με το τεστ; Έχουν γίνει πάρα πολλές έρευνες κι εξίσου πολλές ψυχιατρικές εξετάσεις σε ανθρώπους, για να μπορέσουν να δοθούν απαντήσεις για τη σχιζοφρένεια. Tι βλέπετε στην εικόνα; Το πρώτο πράγμα που θα σας κεντρίσει δείχνει το πόσο αγνή είναι η καρδιά σας!

Οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν τι συμβαίνει στο κεφάλι ενός πιθανούς σχιζοφρενή και να καταλάβουν αν χρειάζεται βοήθεια, ή όχι.

Εμείς ετοιμάσαμε για εσάς δύο απλές ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν μόνο από έναν σχιζοφρενή ή από μια εξαιρετικά ιδιοφυϊή προσωπικότητα.

Σημαντικό: Για να έχετε ακριβή αποτελέσματα, απαντήστε στις ερωτήσεις σύμφωνα με τα συναισθήματά σας. Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε σε αυτό που εσείς βλέπετε κι όχι σε αυτό που θα έπρεπε να μοιάζει. Κοιτάξτε τις εικόνες με προσοχή και απαντήστε στις ερωτήσεις:

Είναι η μάσκα κυρτή μόνο από τη μια πλευρά ή κι από τις δύο;

Η μάσκα περιστρέφεται προς μία κατεύθυνση ή προς δύο κατευθύνσεις;

Απαντήσεις

1. Η μάσκα είναι κυρτή μόνο από τη μία πλευρά.

2. Η μάσκα περιστρέφεται με κατεύθυνση προς τα δεξιά

Ποιος είσαι; Ο τρελός ή η μεγαλοφυϊα;

Εάν απαντήσατε και στις δύο ερωτήσεις λανθασμένα, μην ανησυχείτε: είστε ένας εντελώς υγιής άνθρωπος. Εάν σε μια από τις δύο απαντήσεις απαντήσατε σωστά, ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε ψυχίατρο.

Η αλήθεια είναι ότι ο εγκέφαλος ενός υγιούς ατόμου τείνει προς την αυτοεξαπάτηση. Λαμβάνει υπόψη τεχνητές μορφές και επιπλέον σκιές, “διορθώνοντας” την εικόνα. Πιανόμαστε στο αγκίστρι της ψευδαίσθησής μας, ανεξάρτητα από το αν το θέλουμε ή όχι.

Οι σχιζοφρενείς δεν έχουν αυτή τη φαντασία. Οι εγκέφαλοί τους δεν μπορούν να δημιουργήσουν τη σύνδεση μεταξύ των λεπτομερειών. Βλέπουν τη μάσκα όπως ακριβώς είναι πραγματικά. Για αυτούς, η μάσκα είναι κοίλη και περιστρέφεται προς μία κατεύθυνση.

Ποια είναι η διαφορά με μία ιδιοφυΐα;

Η σχιζοφρένεια και η ιδιοφυΐα δεν είναι και τόσο διαφορετικές. Ωστόσο, είναι δυνατό να γίνει διάκριση μεταξύ τους. Οι ιδιοφυείς προσωπικότητες διαθέτουν και τους δύο τύπους σκέψης, δηλαδή και του υγιούς ανθρώπου αλλά και του σχιζοφρενούς και είναι ικανοί να αλλάζουν τη μορφή της σκέψης τους. Βλέπουν την ψευδαίσθηση ακριβώς όπως το βλέπει ένας φυσιολογικός άνθρωπος, αλλά βλέπουν επίσης και την παγίδα αμέσως. Αν το επιθυμούν, ο εγκέφαλός τους μπορεί να σταματήσει να αντιλαμβάνεται την απάτη.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share