Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Γι’ αυτό σηκώνονται οι τρίχες μας όταν ανατριχιάζουμε!

Το γνωρίζατε;

21 Σεπτεμβρίου 2019 17:03
Γι’ αυτό σηκώνονται οι τρίχες μας όταν ανατριχιάζουμε!

Ο ψυχολόγος Τζόρτζ Μπούμπενικ από το Πανεπιστήμιο του Guelph στο Οντάριο εξηγεί γιατί σηκώνονται οι τρίχες μας όταν ανατριχιάζουμε! 3 σπιτικές συνταγές για να εξαφανίσεις τις τρίχες ακόμα και στο μπικίνι!

Μπορεί να ήταν χρήσιμες για τους αρκετά τριχωτούς και χωρίς ρούχα πρωτόγονους ανθρώπους, αλλά δεν εμάς δεν μας βοηθούν σε τίποτα.

Το σήκωμα της τρίχας προκαλείται από τη συστολή των μικροσκοπικών μυών που συνδέονται με κάθε τρίχα στο δέρμα μας. Η συστολή αναγκάζει τις τρίχες μας να σηκωθούν όποτε το σώμα μας νιώσει κρύο. Οι άνθρωποι τείνουν επίσης να ανατριχιάζουν κατά τη διάρκεια έντονων συναισθηματικών καταστάσεων.

Ο λόγος αυτής της αντίδρασης είναι από μια υποσυνείδητη απελευθέρωση της ορμόνης του στρες, της αδρεναλίνης.

Γυναίκες προσοχή: Έχετε τρίχες στο λαιμό; Είναι σημάδι για σοβαρό πρόβλημα υγείας...

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, αλλιώς γνωστή ως PCOS, είναι ένα πρόβλημα που μαστίζει πολλές γυναίκες που βρίσκονται σε ηλικία αναπαραγωγής.

Το WebMD εξηγεί ότι αυτό είναι αποτέλεσμα μιας ανισορροπίας των ορμονών και ότι συχνά – αλλά όχι πάντα – το PCOS προκαλεί κύστεις να σχηματίζονται στις ωοθήκες.

Αυτές οι κύστεις δεν είναι επιβλαβείς, αλλά οδηγούν σε ορμονικές ανισορροπίες που μπορούν να προκαλέσει σπάνιες ή παρατεταμένες περιόδους εμμηνόρροιας, υπερβολική τριχοφυΐα, ακμή και παχυσαρκία.

Είναι επίσης σημαντικό να διαγνωστεί νωρίς, για να μην οδηγήσει σε μακροχρόνιες επιπλοκές όπως ο διαβήτης τύπου 2 και καρδιακή νόσο...Αλλά και η τριχοφυΐα στις θηλές!


Τι προκαλεί το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών;

Οι γιατροί δεν ξέρουν τι ακριβώς προκαλεί το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, αλλά η Mayo Clinic λέει ότι υπάρχουν μερικές θεωρίες σχετικά με ορισμένους παράγοντες κινδύνου:

Η υπερβολική ινσουλίνη: η πάρα πολύ ινσουλίνη θα μπορούσε να επηρεάσει τις ωοθήκες, αυξάνοντας την παραγωγή ανδρογόνων (ανδρικές ορμόνες), οι οποίες θα μπορούσαν τελικά να επηρεάσουν την ικανότητα των ωοθηκών να παράγουν ωάρια σωστά.
Φλεγμονή: μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που έχουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών έχουν επίσης φλεγμονή (χαμηλού βαθμού), η οποία προκαλεί τις πολυκυστικές ωοθήκες να παράγουν ανδρογόνα.

Κληρονομικότητα

Συμπτώματα

Τα σημάδια και τα συμπτώματα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών ξεκινούν σχεδόν με την πρώτη περίοδο μιας γυναίκας, αλλά το PCOS μπορεί επίσης να αναπτυχθεί και πολύ αργότερα. Υπάρχουν πολλά σημάδια για να το ελέγξει κανείς, ωστόσο η κάθε γυναίκα θα μπορούσε να επηρεαστείμε διαφορετικό τρόπο και τα συμπτώματα επιδεινώνονται με την παχυσαρκία.

Ακανόνιστη περίοδος: αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα του PCOS

Η υπερβολική τριχοφυΐα στο προσώπο και το σώμα

Κακή διάθεση: μπορεί να υποφέρετε από κατάθλιψη ή εναλλαγές της διάθεσης που φαίνονται εκτός χαρακτήρα

Ακμή: το PCOS μπορεί επίσης να προκαλέσει ακμή ή πολύ λιπαρό δέρμα. Τα σπυράκια μπορεί να είναι πολύ βαθιά και επώδυνα

Προβλήματα με τα επίπεδα ινσουλίνης: η περίσσεια ινσουλίνης επηρεάζει την ικανότητα των ωοθηκών να παράγουν ωάρια σωστά

Θεραπεία

Η θεραπεία του PCOS είναι διαφορετική για τον καθένα. Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως στην διατροφή και γυμναστική για να χάσετε βάρος. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας συνταγογραφήσει αντισυλληπτικά για να σας βοηθήσει στη ρύθμιση της περιόδου σας και για να μειώσετε την παραγωγή ανδρογόνων.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share