Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

9 πράγματα που μπορείς να ζητήσεις στο αεροπλάνο!

Το ήξερες;

20 Σεπτεμβρίου 2019 16:46
9 πράγματα που μπορείς να ζητήσεις στο αεροπλάνο!

Ετοιμάζεσαι για ένα μεγάλο ταξίδι και αν και έχεις ξοδέψει μία περιουσία στα εισιτήρια του αεροπλάνου, το φαγητό μέσα είναι από μέτριο ως κακό. Δες τι μπορείς να ζητήσεις μέσα στο αεροπλάνο, που σίγουρα δεν είχες σκεφτεί!

Δείτε επίσης: Χαμός σε πτήση: Επιβάτης πέταξε το αεροπλάνο γιατί ο πιλότος δεν...! (Video)

Μην ανησυχείς γιατί δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος αλλά 9:

Ζήτα κι άλλο αναψυκτικό. Καμία αεροσυνοδός δεν θα σου το αρνηθεί.

Ζήτα ένα υγρό μαντηλάκι καθαρισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά σημεία του αεροπλάνου είναι βρώμικα και γεμάτα μικρόβια. Έτσι μπορείς να ζητήσεις υγρά μαντηλάκια για να καθαρίσεις το τραπεζάκι σου και ό,τι άλλο θα αγγίξεις.

Ζήτα να σου προσέξουν το μωρό. Ακόμα και οι γονείς ενώ ταξιδεύουν μπορούν να ζητήσουν να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα. Έτσι αν θες να πας στην τουαλέτα μπορείς να ζητήσεις από τις αεροσυνοδούς να προσέξουν για λίγο το μωρό ή το παιδί σου.

Μία ξενάγηση στο πιλοτήριο. Όταν προσγειωθείτε, ζήτα από τους πιλότους να σου δείξουν το πιλοτήριο.

Μία ζεστή σοκολάτα. Οι επιλογές σου στο αεροπλάνο όσον αφορά στα ζεστά ροφήματα δεν είναι μόνο ο καφές και το τσάι. Μπορείς να επιλέξεις και σοκολάτα ειδικά αν έχεις παιδιά και δεν είναι πολύ ήσυχα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Προϊόντα πρώτων βοηθειών. Σε έπιασε πονοκέφαλος ή έχεις κάποιο μικρό τραύμα; Όλα τα αεροπλάνα είναι πλήρως εξοπλισμένα και έτσι δεν χρειάζεται να περιμένεις να προσγειωθείς για να αγοράσεις παυσίπονα.

Μία καρφίτσα για τα παιδιά. Είναι ένα δώρο που θα κάνει το παιδί σου να νιώσει πολύ όμορφα, ειδικά αν έχετε ταξιδέψει μαζί.

Ζήτα το νερό σε μπουκαλάκι. Είτε επειδή φοβάσαι ότι θα σου χυθεί, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Οι περισσότερες αεροπορικές τα διαθέτουν.

Έξτρα σνακ. Απόλαυσες το φαγητό σου αλλά το στομάχι σου γουργουρίζει ακόμα; Ζήτα έξτρα σνακ. Ειδικά αν έχει τελειώσει το σερβίρισμα του φαγητού και έχει μείνει αρκετό, οι αεροσυνοδοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σου προσφέρουν έξτρα.

Που πάνε οι ακαθαρσίες από την τουαλέτα του αεροπλάνου;

Σου έχει τύχει να πετάς και να θες να κάνεις την ανάγκη σου, αλλά σκέφτεσαι τι συμβαίνει με τις ακαθαρσίες από την τουαλέτα του αεροπλάνου; Όταν ήμασταν μικρά πάντα σκεφτόμασταν ότι όταν πετάει ένα αεροπλάνο στα 7.000 μέτρα αφήνει τις ακαθαρσίες μας στον αέρα.

Δείτε επίσης: Όταν έκατσε δίπλα του στο αεροπλάνο, ένιωσε αηδιασμένος! 2 ώρες αργότερα, μίσησε τον εαυτό του! (photos)

Και κάπως έτσι είχε διαρρεύσει ότι τα αεροπλάνα μολύνουν το περιβάλλον πετώντας τις ακαθαρσίες κυρίως μέσα σε θάλασσες και μη κατοικημένα μέρη. Κάποιοι μάλιστα πίστευαν ότι αν γεμίσει η δεξαμενή μπορεί ο στόχος να ήταν και κάποιο σπίτι, εκτός από την φύση. Προφανώς όμως τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια.

Κάθε αεροσκάφος έχει αρκετές δεξαμενές επί του σκάφους στις οποίες συγκεντρώνονται τα απόβλητα μετά από την χρήση της τουαλέτας. Όταν λοιπόν κάνεις την ανάγκη σου, οι ακαθαρσίες πηγαίνουν σε μια δεξαμενή αναρρόφησης ή στη δεξαμενή συγκράτησης όσο η ποσότητα δεν υπερβαίνει το όριο της χωρητικότητας της.

Οι δεξαμενές συγκράτησης έχουν κάποιο όριο και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να ελέγχονται και να κλείνει η κάθε δεξαμενή μόλις γεμίσει. Η κάθε μία δεξαμενή μπορεί να συγκρατήσει περίπου 76 λίτρα αποβλήτων, ενώ όλες οι δεξαμενές μαζί μπορούν να χωρέσουν περισσότερα από 800 λίτρα. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να μπαίνουν λιγότεροι επιβάτες σε κάθε πτήση, ώστε να μην υπάρχει υπερχείλιση.

Μόλις το αεροπλάνο προσγειωθεί όμως, η δεξαμενή αυτή τραβιέται έξω και συνδέεται με την υποδοχή που υπάρχει στο κάτω μέρος στον χώρο της προσγείωσης του αεροδρομίου. Όπως κατάλαβες, τα περιττώματα όλα πηγαίνουν στην γη, αλλά όχι από επάνω όπως νόμιζαν αρκετοί!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share