Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτό το ξέρατε; Γιατί η κουτάλα για τα μακαρόνια έχει τρύπα στη μέση;

Σίγουρα δε πάει το μυαλό σας...

20 Σεπτεμβρίου 2019 14:18
Αυτό το ξέρατε; Γιατί η κουτάλα για τα μακαρόνια έχει τρύπα στη μέση;

Σχεδόν οι περισσότεροι έχουμε μια τέτοια κουτάλα στην κουζίνα μας και την χρησιμοποιούμε κυρίως όταν φτιάχνουμε μακαρόνια. Μήπως στραγγίζετε τα μακαρόνια μέσα σε σουρωτήρι; Τεράστιο λάθος!

Έχετε αναρωτηθεί όμως σε τι χρησιμεύει η τρύπα στη μέση;

Η τρύπα είναι το «κλειδί» στη μέτρηση μερίδας! Ναι καλά διαβάσατε.

Όπως θα δείτε στη φωτογραφία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τρύπα για να μετρήσετε μια μερίδα μακαρονιών, δηλαδή ένα πιάτο.

Οπότε την επόμενη φορά δεν χρειάζεται να βάλετε όλο το πακέτο για μόλις 2 άτομα…

Γιατί ποτέ δεν πρέπει να πετάμε το νερό που βράζουν τα μακαρόνια!

Αν το κάνεις τότε διαπράττεις ένα μαγειρικό «έγκλημα»! Το νερό χάρη στην περιεκτικότητά του σε άμυλο, μπορεί να αποτελέσει πραγματικός «χρυσός» για τη μαγειρική και όχι μόνο!

Δείτε παρακάτω που μπορεί να σας χρησιμεύσει:

1. Για να «δέσεις» σάλτσες και ριζότο
Πρόσθεσε λίγο από αυτό το νερό για να κάνεις τις σάλτσες και τα ριζότι σου απίστευτα κρεμώδη και γυαλιστερά!

2. Για να ποτίσεις τα λουλούδια
Άφησέ το να κρυώσει τελείως και πότισε με αυτό τα λουλούδια σου. Τα φυτά σίγουρα θα το εκτιμήσουν χάρη στο ορυκτό του περιεχομένο.

3. Για να μαλακώσεις όσπρια

Μουλιάστε τα όσπρια σε αυτό για πιο γρήγορη προετοιμασία των οσπρίων.

4. Για να μουλιάσεις πολύ βρώμικα σκεύη
Όσο ακόμα είναι ζεστό, ρίξ’ το μέσα σε ταψιά και κατσαρόλες με καμένα υπολείμματα τροφών και κάνε το καθάρισμα παιχνιδάκι!

5. Για να μαγειρέψεις λαχανικά στον ατμό
Βάλε το νερό αυτό σε μια κατσαρόλα και ‘όσο είναι ακόμα καυτό,τοποθέτησε ένα καλάθι ατμού από πάνω και μαγείρεψε τα λαχανικά με τον πιο υγιεινό τρόπο.

Δεν κάνουμε πλάκα: Όταν βράζετε μακαρόνια, μην πετάξετε ξανά το νερό! Δείτε τι μπορείτε να το κάνετε...

Και όμως δεν πρέπει να πετάτε το νερό, με το οποίο βράσατε τα μακαρόνια σας.Mπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς τρόπους! Μήπως στραγγίζετε τα μακαρόνια μέσα σε σουρωτήρι μετά το βράσιμο; Τεράστιο λάθος! (photo-video)

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά σας, στραγγίζετε και συνήθως πετάτε το νερό τους, επειδή νομίζετε ότι είναι άχρηστο. Δεν είναι έτσι.

Ορίστε μερικές ιδέες:

Για σάλτσες ζυμαρικών
Αυτό το υγρό είναι το ιδανικό συμπλήρωμα που συνδυάζει άψογα όλα τα συστατικά.

Στα Μαλλιά
Αν έχετε κατεστραμμένα και ξηρά μαλλιά, το νερό των ζυμαρικών, θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητά τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε μασάζ στα μαλλιά σας με αυτό το νερό. Μετά τη διαδικασία, θα πρέπει να λούσετε
κανονικά τα μαλλιά σας.

Στις ζύμες για πίτσα και ψωμί
Όπως όλοι γνωρίζετε, όλες οι ζύμες χρειάζονται κάποιο υγρό με μια πρέζα αλάτι, άρα το νερό των ζυμαρικών σας είναι μία πολύ καλή λύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε όσο από αυτό χρειάζεστε για τη συνταγή της ζύμης σας.

Για το μούλιασμα των οσπρίων
Μπιζέλια, φακές, φασόλια και όλα τα είδη των οσπρίων είναι εξαιρετικά ευεργετικά για το ανοσοποιητικό σύστημα. Το μούλιασμά τους στο νερό ζυμαρικών τα κάνει ακόμα πιο επωφελή.

Για το πότισμα των λουλουδιών
Αυτό το υγρό είναι πολύ θρεπτικό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ποτίσετε τα φυτά σας.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share