Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί είναι γρουσουζιά να συναντηθεί το ζευγάρι πριν το γάμο;

Ποιος είναι ο λόγος;

20 Σεπτεμβρίου 2019 10:25
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί είναι γρουσουζιά να συναντηθεί το ζευγάρι πριν το γάμο;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί είναι γρουσουζιά να συναντηθεί το ζευγάρι πριν το γάμο; Πολλοί είναι εκείνοι που ακολουθούν αυτό το έθιμο αλλά δεν γνωρίζουν για ποιον λόγο ακριβώς γίνεται αυτό!

Καταρχάς ευθύς εξ αρχής πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει θεσπίσει τέτοια έθιμα στην παράδοσή της. Άρα αυτό το έθιμο δεν είναι της Ορθοδόξου Παραδόσεώς μας. Το γνωρίζατε; Τι θα γίνει αν συμπέσει κηδεία σε σπίτι που ετοιμάζει γάμο;

Κι αυτό γιατί για την ορθόδοξη διδασκαλία σημασία δεν έχει το να μη συναντήσει ο γαμπρός τη νύφη μια βδομάδα πριν από το γάμο ή περισσότερο ή λιγότερο χρονικό διάστημα, αλλά σημασία για την Εκκλησία μας έχει πως ο γαμπρός και η νύφη θα κρατηθούν αγνοί και άσπιλοι μέχρι την ήμερα, που η Εκκλησία θα ευλογήσει το γάμο τους στο ναό.

Γάμος

Άρα λοιπόν για την Εκκλησία μεγαλύτερη σημασία έχει η καθαρότητα του βίου και η αποχή από τις προγαμιαίες λεγόμενες σχέσεις και επαφές του ζευγαριού.

Το τοπικό αυτό έθιμο πιθανόν να θέλει να διατηρήσει εν μέρει αυτή την αλήθεια της Εκκλησίας, προφυλάσσοντας τουλάχιστον το μελλοντικό ζευγάρι από σχέσεις πριν από το γάμο τους, έστω κι αν αυτό το διάστημα ορίζεται ως μια εβδομάδα.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, θα ήταν ορθότερο, μιας και το μυστήριο του γάμου σήμερα έχει αποσυνδεθεί από το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, την ήμερα πού θα τελεσθεί ο γάμος, το πρωί αυτής της ημέρας οι μελλόνυμφοι να συμμετάσχουν, εφόσον προηγηθεί και το μυστήριο της εξομολογήσεως και με την ευλογία του πνευματικού τους πατέρα, στο μυστήριο της θείας Ευχαριστίας, στο κοινό ποτήριο ζωής, που δεν είναι απλό και ευλογημένο κρασί του γάμου, όπως αυτό ισχύει σήμερα κατά το γάμο, αλλά το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

Οπότε καταρρίπτεται το παραπάνω έθιμο εν ονόματι της Θείας Κοινωνίας, της μετοχής των μελλονύμφων στο αληθινό ποτήριο ζωής. Σήμερα όμως τα πάντα τείνουν να ξεφεγουν από τις ορθόδοξες παραδόσεις μας και φυσικά και ό,τι ακόμη σχετίζεται με το μυστήριο του γάμου.

Έτσι το μελλοντικό ζεύγος τηρεί τυπικές άγραφες διατάξεις χωρίς περιεχόμενο και χωρίς νόημα, μιας και όλες, τοπικές ή μη, παραδόσεις δεν έχουν μέσα τους το πνεύμα του Θεού και οι ακολουθούντες αυτές φέρονται μάλλον σαν φερέφωνα και φυσικά κάνουν κάτι, ή το ακολουθούν χωρίς ταυτόχρονα να το κατανοούν και να το βιώνουν εις βάθος. Για το λόγο αυτό το έθιμο αυτό θα πρέπει να βρει τη σωστή του ορθόδοξη τοποθέτηση, πού δεν είναι άλλη από τη διατήρηση της αμοιβαίας αγνότητας και καθαρότητας των μελλονύμφων.

Τέλος πάντων, κάποια πράγματα, έστω κι αν αυτά τηρούνται χρόνια στις τοπικές μας κοινωνίες, όσο σεβαστές κι αν είναι αυτές, θα πρέπει να κρίνονται με γνώμονα όχι μόνο το ρητό που λέει έτσι τα βρήκαμε και τ’ ακολουθούμε, αλλά το πως αυτά τα βλέπει η Ορθόδοξος Εκκλησία μας μέσα στην προοπτική της σωτηρίας μας.

Σοκ: Τον παντρεύτηκε άντρα και... τον ξαναπαντρεύτηκε γυναίκα!

O Μπάρυ και η Άννα θα μπορούσαν να είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι σαν όλα τα άλλα… Υπάρχει όμως κάτι μια μικρή λεπτομέρεια, που το κάνει ξεχωριστό.

Ο Μπάρυ είχε καταλάβει από μικρός, ότι προτιμούσε να ντύνεται με τα …ρούχα της μητέρας του παρά με τα δικά του. Παρ΄ όλα αυτά είχε μια δυο σχέσεις με γυναίκες και τελικά παντρεύτηκε την μεγαλύτερή του Άννα, την οποία γνώρισε μέσα από μια στήλη για μοναχικούς ανθρώπους…Αδιανόητο: Ιάπωνας ξόδεψε 15.000 ευρώ για να παντρευτεί εικονική τραγουδίστρια!

Μετά το γάμο του με την Άννα συνειδητοποίησε ότι τελικά…ασφυκτιά… μέσα στο αντρικό σώμα του και αποφάσισε ότι θέλει να γίνει γυναίκα! Όταν το ανακοίνωσε στη γυναίκα του, εκείνη -και με το δίκιο της- έγινε έξαλλη! Δεν μπορούσε να το πιστέψει!

Αργότερα όμως όχι μόνο άρχισε να το συνηθίζει αλλά το αποδέχθηκε και θέλησε να παραμείνει κοντά στον άντρα της…δηλαδή πλέον κοντά στην …γυναίκα της, για πάντα!

Έτσι το ιδιαίτερο …ομοφυλόφιλο (;) ζευγάρι, αποφάσισε να ανανεώσει με μια νέα τελετή τους όρκους του γάμου τους, δέκα χρόνια μετά τον γάμο τους!

κ: Τον παντρεύτηκε άντρα και... τον ξαναπαντρεύτηκε γυναίκα!

Υπήρξε βέβαια μια μικρή …αλλαγή ο Μπάρυ έγινε Τζέιν ! Αλλά κατά τα άλλα το ζευγάρι έβγαλε την κλασική φωτογραφία του γάμου! Σημαντική λεπτομέρεια: και στο δεύτερο γάμο ο πρώην Μπάρυ, νυν Τζέιν, επέτρεψε στην …γυναίκα του να κρατάει τη νυφική ανθοδέσμη!

Η νύφη, (δεξιά) έκανε και δηλώσεις: “Είμαι πιο χαρούμενη τώρα παρά στον πρώτο γάμο μας γιατί ξέρω ότι η Τζέιν νιώθει πολύ καλύτερα με αυτό που είναι τώρα, παρά με αυτό που ήταν στο παρελθόν. ‘Εχουμε και πολλά κοινά τώρα μιλάμε για μακιγιάζ ρούχα και μαλλιά και γελάμε πολύ” !

Νεαρός Ιάπωνας είχε σχέση με κατσαρίδα και όταν πέθανε την έφαγε! (Video)

Τι άλλο θα ακούσουμε Παναγία με αυτά τα περίεργα πράγματα που κάνουν κάποιοι και τα θεωρούν απλά; Ένας νεαρός Ιάπωνας είχε σχέση με κατσαρίδα και όταν αυτή πέθανε την έφαγε! Είναι ασύλληπτο αυτό που θα διαβάσετε!

Τα ιδιαίτερα συναισθήματα που «έτρεφε» για μία… κατσαρίδα επισφράγισε μετά το θάνατό της ένας νεαρός Ιάπωνας. Πώς; Τράφηκε με την ίδια! Δείτε ακόμα: Το βίντεο που έχει γίνει viral - Πως ένας Ιάπωνας τυλίγει δώρα

«Τώρα η Λίζα μένει μόνιμα στην καρδιά μου και συνεχίζει να ζει ως κομμάτι μου» εξηγεί ο 25χρονος για την «πρώτη του αγάπη» και… παντοτινή!

Γιατί μπορεί πολλοί λαοί στο μάταιο τούτο κόσμο να έχουν εντάξει τα έντομα στο… μενού τους, όχι όμως και στην γκάμα των σχέσεών τους. Όπως τουλάχιστον τις έχουμε οι περισσότεροι (θέλουμε να πιστεύουμε) στο μυαλό μας, γιατί σίγουρα ο Γιούτα Σινοχάρα δεν είναι ένας από εμάς!


Και πώς όχι όταν ο νεαρός Ιάπωνας δεν προτρέπει απλά εδώ και αρκετά χρόνια τους συνανθρώπους του να δοκιμάσουν πιάτα με κατσαρίδες, γρύλους και μυρμήγκια, μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το έχει προχωρήσει πολλά βήματα παραπέρα! Και σίγουρα, πιο… δυσκολοχώνευτα για εμάς και από τα ίδια του τα πιάτα.

Αφού λοιπόν άρχισε να τρώει διαφόρων ειδών έντομα από τα παιδικά του χρόνια (αρχικά κρυφά γιατί ντρεπόταν), στα 19 του έγινε πιο «αποκαλυπτικός» σχετικά με την ασυνήθιστη αυτή πτυχή της διατροφής, αλλά και της ζωής του.

Αιτία ήταν η ανακοίνωση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών που συνιστούσε την εισαγωγή εντόμων στις διατροφικές συνήθειες ορισμένων πληθυσμών, ως μέσο καταπολέμησης της πείνας και των οικολογικών επιπτώσεων της κτηνοτροφίας. Κάτι που του έδωσε δύναμη να βγει και να μιλήσει ανοιχτά για το πάθος του, το οποίο ωστόσο ήταν αδύνατο να «ασφυκτιά» στα στενά όρια της διατροφής.

Με τα χρόνια έτσι, ο 25χρονος βρήκε και άλλους… ομοϊδεάτες με την ίδια αγάπη για τα έντομα (και τη γεύση τους), διοργανώνοντας λουκούλλεια γεύματα με την αγαπημένη τους τροφή και ανταλλάζοντας συνταγές.

Μόνο που κάποια στιγμή, ο Σινοχάρα βρήκε τη μία και μοναδική (έστω και… κατσαρίδα), η οποία (έστω και προσωρινά) δεν κατέληξε στο πιάτο του. Ο εντομοφάγος είδε πολλά περισσότερα από έναν εκλεκτό μεζέ σε μια κατσαρίδα, αποδεικνύοντας την ιδιαίτερη τρυφερότητα που νιώθει απέναντι στο φαγητό του!

Την περίεργη σχέση έφερε ο ίδιος στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας πρόσφατα σε συνέντευξή του ότι στο παρελθόν είχε συνάψει κάποιου είδους «ερωτική σχέση» με μια κατσαρίδα, την οποία είχε πάντα κοντά του ως κατοικίδιο. Μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος…

Η Λίζα ήταν αφρικανικής προέλευσης, ενώ ο νεαρός Ιάπωνας την είχε παραγγείλει από τη Μαύρη Ήπειρο, με (αρχική) πρόθεση να την φάει.

Όταν ωστόσο την αντίκρισε, φαίνεται πως κάτι μέσα του… σκίρτησε, αποφασίζοντας να καθυστερήσει το μαγείρεμά της.

Παρ ΄όλο πάντως που η ιδιόμορφη σχέση παρέμεινε πλατωνική, ο Σινοχάρα τής είχε προσδώσει ρομαντικό χαρακτήρα, ισχυριζόμενος ότι μπορούσε να επικοινωνήσει σε πολλά επίπεδα με την κατσαρίδα του.

Δυστυχώς όμως, αν και η Λίζα πέθανε μετά από μόλις ένα χρόνο στο νέο της σπίτι, ο Ιάπωνας δεν το έβαλε κάτω.

Συντετριμμένος όπως ήταν σκέφτηκε ότι μπορούσε επιτέλους να τη φάει και να μείνει για πάντα στην καρδιά του (άσχετα αν δεν πήγε εκεί).

«Τώρα η Λίζα μένει μόνιμα στην καρδιά μου και συνεχίζει να ζει ως κομμάτι μου» εξηγεί ο 25χρονος, ο οποίος αναφέρεται στην αφρικανική κατσαρίδα ως… τον πρώτο του έρωτα.

TAGS
 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share