Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μπέρδεψε την τουαλέτα με την πόρτα εξόδου του αεροπλάνου – έντρομοι οι υπόλοιποι συνεπιβάτες!

Παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία!

20 Σεπτεμβρίου 2019 08:13
Μπέρδεψε την τουαλέτα με την πόρτα εξόδου του αεροπλάνου – έντρομοι οι υπόλοιποι συνεπιβάτες!

Ήθελε να πάει τουαλέτα, αλλά μπέρδεψε την πόρτα με αυτή της εξόδου και παραλίγο να προκαλέσει τραγωδία, κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής πτήσης στην Ινδία!

Δείτε επίσης: Σοκ: Ηλικιωμένη εγκλωβίστηκε για έξι ημέρες στην... τουαλέτα της!

Ο λόγος για έναν 20χρονο επιβάτη της πτήσης από το Νέο Δελχί στην Πάτνα, που ήθελε να κάνει την…ανάγκη του. Όλα καλά μέχρι εδώ και τι πιο φυσικό, όμως ο εν λόγω επιβάτης ταξίδευε για πρώτη φορά με αεροπλάνο και δεν ήξερε που ήταν η τουαλέτα.

Αντί να ρωτήσει λοιπόν, κατευθύνθηκε στο πίσω μέρος του αεροπλάνου και πήγε να ανοίξει την πρώτη πόρτα που είδε μπροστά του. Μόνο που αυτή δεν ήταν η πόρτα της τουαλέτας, αλλά η πόρτα εξόδου με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός, με τους άλλους συνεπιβάτες να τον σταματούν την τελευταία στιγμή από το να ανοίξει την πόρτα!

Ο νεαρός επιβάτης ευτυχώς κατάλαβε νωρίς το… λάθος του και δικαιολογήθηκε πως ταξίδευε για πρώτη φορά με αεροπλάνο και καθώς πως βιαζόταν να πάει τουαλέτα…

Πού πάνε οι ακαθαρσίες από τις τουαλέτες των αεροπλάνων;

Σου έχει τύχει να πετάς και να θες να κάνεις την ανάγκη σου, αλλά σκέφτεσαι τι συμβαίνει με τις ακαθαρσίες από την τουαλέτα του αεροπλάνου; Όταν ήμασταν μικρά πάντα σκεφτόμασταν ότι όταν πετάει ένα αεροπλάνο στα 7.000 μέτρα αφήνει τις ακαθαρσίες μας στον αέρα.


Και κάπως έτσι είχε διαρρεύσει ότι τα αεροπλάνα μολύνουν το περιβάλλον πετώντας τις ακαθαρσίες κυρίως μέσα σε θάλασσες και μη κατοικημένα μέρη. Κάποιοι μάλιστα πίστευαν ότι αν γεμίσει η δεξαμενή μπορεί ο στόχος να ήταν και κάποιο σπίτι, εκτός από την φύση. Προφανώς όμως τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια.

Κάθε αεροσκάφος έχει αρκετές δεξαμενές επί του σκάφους στις οποίες συγκεντρώνονται τα απόβλητα μετά από την χρήση της τουαλέτας. Όταν λοιπόν κάνεις την ανάγκη σου, οι ακαθαρσίες πηγαίνουν σε μια δεξαμενή αναρρόφησης ή στη δεξαμενή συγκράτησης όσο η ποσότητα δεν υπερβαίνει το όριο της χωρητικότητας της.

Οι δεξαμενές συγκράτησης έχουν κάποιο όριο και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να ελέγχονται και να κλείνει η κάθε δεξαμενή μόλις γεμίσει. Η κάθε μία δεξαμενή μπορεί να συγκρατήσει περίπου 76 λίτρα αποβλήτων, ενώ όλες οι δεξαμενές μαζί μπορούν να χωρέσουν περισσότερα από 800 λίτρα. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να μπαίνουν λιγότεροι επιβάτες σε κάθε πτήση, ώστε να μην υπάρχει υπερχείλιση.

Δείτε επίσης: Σοκ στην Βρετανία: Έκλεψαν τουαλέτα από χρυσό 18 καρατίων!

Μόλις το αεροπλάνο προσγειωθεί όμως, η δεξαμενή αυτή τραβιέται έξω και συνδέεται με την υποδοχή που υπάρχει στο κάτω μέρος στον χώρο της προσγείωσης του αεροδρομίου. Όπως κατάλαβες, τα περιττώματα όλα πηγαίνουν στην γη, αλλά όχι από επάνω όπως νόμιζαν αρκετοί!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share