Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τι άλλο θα δούμε! Γυναίκα πενθούσε για 14 χρόνια σε κάθε εύκαιρη κηδεία για να... τρώει τζάμπα!

Αν είναι δυνατόν...

13 Σεπτεμβρίου 2019 17:51
Τι άλλο θα δούμε! Γυναίκα πενθούσε για 14 χρόνια σε κάθε εύκαιρη κηδεία για να... τρώει τζάμπα!

Είναι από τα πάγματα που σου φαίνονται απίθανα αλλά μια γυναίκα για 14 χρόνια πήγαινε σε κάθε κηδεία για να τρώει τζάμπα.

Σε έναν καλό μπουφέ λίγοι μπορούν να αντισταθούν, το θέμα όμως είναι πόσο μακριά είσαι διατεθειμένος να φτάσεις για λίγα λαχταριστά καναπεδάκια.

Μετά την κηδεία της γιαγιάς της τράβηξε αυτήν την φωτογραφία. Όταν την κοίταξε πιο προσεκτικά, της σηκώθηκε η τρίχα…

Τόσο μακριά όσο έφτασε αυτή η μονίμως πενθούσα που έχυνε καντάρια δάκρυα στις κηδείες αγνώστων και παρηγορούσε ακόμα και τις τεθλιμμένες οικογένειες;

Στην τελευταία μάλιστα κηδεία που την έκαναν τελικά τσακωτή, τη βρήκαν να έχει χιμήξει στον μπουφέ «σαν να μην υπάρχει αύριο»!

Γνωστή εδώ και χρόνια στον τοπικό πάστορα Νοα Κόνολι ο οποίος είπε στη «Mirror» πως η γυναίκα ένιωθε «πως ήταν καθήκον της να προσέρχεται σε κάθε μυστήριο της εκκλησίας», η τύπισσα δεν έχανε κηδεία. Μόνο που ο παπάς δεν μπορούσε να τη διώξει, καθώς κάτι τέτοιο δεν συνάδει όπως είπε με το πνεύμα του χριστιανισμού.

Το συμβάν λάμβανε κατ’ εξακολούθηση χώρα σε κωμόπολη του Μπέρκσαϊρ και όλοι έβλεπαν τη θρησκευόμενη καθολική να πηγαίνει στην κηδεία κάθε ενορίτη και να χυμά κατόπιν στον μπουφέ: «Σε κάθε κηδεία που έχουμε έρχεται πάντα, κι αν υπάρχει μετά δεξίωση, βρίσκει τον δρόμο της εκεί χωρίς πρόσκληση», συνέχισε ο ιερωμένος, ο οποίος ορκίζεται πως στα 14 χρόνια που είναι εφημέριος στον τοπικό ναό δεν θυμάται να μην την έχει δει έστω και σε μία κηδεία.

Η μυστηριώδης μοιρολογίστρα, που δεν κατονομάζεται, επέσυρε ωστόσο προσφάτως τη μήνη μιας μητέρας που είχε χάσει την κόρη της. Η Καθριν Γουάιτχεντ έφυγε από τη ζωή στα 42 της και τρεις εβδομάδες αργότερα η οικογένεια παρέθεσε ένα δείπνο στη μνήμη της, όπου όλοι είδαν την εν λόγω κυρία να καταφτάνει καβάλα στο ποδηλατάκι της και να συνομιλεί με τους οικείους.

Η μητέρα Μάργκαρετ είπε στην εφημερίδα πως «έβαλε τον γιο μου Kevin να την πετάξει με το αμάξι από την εκκλησία μέχρι το Ιρλανδικό Κέντρο που θα γινόταν το τραπέζι. Ήταν πολύς κόσμος στην τελετή από τη δουλειά της Κάθριν, κι έτσι υπέθεσα πως θα ήταν κάποια συνάδελφός της».

Πήγε λοιπόν να της μιλήσει, όταν κάτι άρχισε να βρομά: «Μου είπε πως εργαζόταν μαζί με την Κάθριν ως σερβιτόρα. Η κόρη μου δεν δούλεψε ποτέ ως σερβιτόρα». Και φυσικά «έτρωγε από τον μπουφέ σαν να μην υπάρχει αύριο»!

Η χαροκαμένη μάνα ένιωσε πως η συμπεριφορά της άγνωστης ήταν απαράδεκτη: «Πηγαίνει στις κηδείες μόνο όταν υπάρχει δωρεάν φαΐ. Εισβάλει στις ζωές των ανθρώπων όταν είναι αναστατωμένοι και λυπημένοι»

Την έθαψαν μαζί με το κινητό της! Δείτε τι έγινε μετά από 5 χρόνια...!

Η στιγμή ήταν... σοκαριστική. Η κοπέλα δε μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε. Όταν το κινητό της ήχησε και κατάλαβε ότι είχε μήνυμα, πήγε να το διαβάσει και έμεινε άφωνη. Aυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ανάβουν το καντήλι στους τάφους!

Το μήνυμα ήταν από... τη γιαγιά της, η οποία πέθανε από καρκίνο του εντέρου το 2011! Η ιστορία που εκτυλίχθηκε στη Βρετανία είναι λίγο «περίεργη». Η 59χρονη Λέσι Έμερσον απεβίωσε πριν σχεδόν τρία χρόνια, αλλά οι συγγενείς της αποφάσισαν να τη θάψουν μαζί με το κινητό της. Ο λόγος; Ήθελαν να της στέλνουν μηνύματα αγάπης, για να νιώθουν πως είναι ακόμα κοντά τους. δε μπορούσαν να διαχειριστούν διαφορετικά την απώλεια της. Ώσπου μία μέρα η γιαγιά τους... απάντησε.

Η 22χρονη εγγονή της Εμερσον, Σέρι, έστειλε μήνυμα στο κινητό της γιαγιάς της λέγοντας της πόσο της λείπει και σοκαρισμένη έλαβε την εξής απάντηση: «Σε προσέχω, θα το ξεπεράσεις και θα είσαι καλά». Αν και η κοπέλα δε μπορούσε να καταλάβει τι γινόταν, το μήνυμα απευθυνόταν τόσο στην ίδια όσο και στον Γκράχαμ Έμερσον, τον θείο της. «Ένιωσα να αρρωσταίνω όταν το διάβασα. Σοκαρίστηκα και δεν ήξερα τι να κάνω», τόνισε η 22χρονη Λέσι Έμερσον.

Τρομοκρατημένη όπως ήταν η κοπέλα, έστειλε μήνυμα πάλι στο ίδιο νούμερο ρωτώντας ποιος είναι για να λάβει νέο μήνυμα που έγραφε «μία ενοχλητική χορτοφάγος». Η νεαρή επικοινώνησε αμέσως με την οικογένεια της και ο γιος της εκλιπούσας, Τζον Εμερσον πήρε την απόφαση να τηλεφωνήσει στο νούμερο που ήξερε ότι ήταν της μητέρας του.

Τελικά η παρεξήγηση λύθηκε, αφού αν και οι συγγενείς της Λέσλι Έμερσον είχαν ζητήσει να διαγραφεί το νούμερο και να μη μπορεί να δοθεί σε άλλον, το λάθος είχε κάνει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που είχε κάνει ακριβώς αυτό. είχε παραχωρήσει τον αριθμό σε άλλο χρήστη με αποτέλεσμα αυτό το απίστευτο μπέρδεμα. Ο νέος χρήστης του κινητού, ενημερώθηκε τι συμβαίνει και ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια για την αναστάτωση που προκάλεσε άθελα του.

Σε αυτόν τον τάφο τα φέρετρα κουνιούνται μόνα τους!

Ένας από τους πιο διάσημους θρύλους στα Μπαρμπέιντος είναι αυτός για φέρετρα που μετακινούνται από «ανεξήγητες δυνάμεις«. Το φαινόμενο εκδηλώθηκε στον ημιυπόγειο οικογενειακό τάφο των Chase, οι οποίοι τον αγόρασαν χωρίς να απομακρύνουν το ξύλινο φέρετρο με τη σορό της προηγούμενης ιδιοκτήτριάς του, Thomasina Goddard, τον Ιούλιο του 1807. Ανεξήγητη είναι επίσης και η ιστορία, της οικογένειας που ήθελε να επισκεφτεί την νεκρή στο νεκροταφείο και δεν την βρήκε εκεί!

Από το 1809 έως και το 1812 πεθαίνουν οι δύο κόρες της οικογένειας η μόλις δύο ετών Mary Ann Chase και η μεγαλύτερη αδελφή της Dorcas. Λίγες εβδομάδες αργότερα πεθαίνει και ο πατέρας Thomas Chase, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο μισητούς άνδρες στην περιοχή.

Όταν ανοίχτηκε ο τάφος για την κηδεία του πατέρα, κανένα από τα φέρετρα δεν ήταν στη θέση του...

Αρχικά επικράτησε η θεωρία ότι επρόκειτο για έργο βανδάλων, ωστόσο το πρόβλημα ήταν ότι η είσοδος στον τάφο, ήταν σφραγισμένη με τσιμέντο! Το φέρετρο του πατέρα Thomas Chase τοποθετήθηκε μέσα στο τάφο ο οποίος σφραγίστηκε κατά τη συνήθη διαδικασία. Τον Σεπτέμβριο του 1816, ο τάφος ξανα-άνοιξε για την κηδεία του 11χρονου Charles Brewster Ames.



Όλοι αντίκρισαν ξανά την ίδια εικόνα. Τα φέρετρα είχαν μετακινηθεί, ανάμεσά τους και το φέρετρο (βάρους 120 κιλών) του πατριάρχη της οικογένειας, Thomas Chase. Έκτοτε όσες φορές άνοιξε ο τάφος, η εικόνα ήταν πάντα η ίδια, στο εσωτερικό τα φέρετρα πεταμένα δεξιά και αριστερά. Τον Ιούλιο του 1819, όταν παρουσία του κυβερνήτη διαπιστώθηκε η ίδια εικόνα, διέταξε να σφραγιστεί, ενώ ο ίδιος έριξε άμμο στο πάτωμα ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχαν εισβολείς.

Τον Απρίλιο του 1820 με διαταγή του κυβερνήτη ο τάφος άνοιξε και τίποτα δεν είχε αλλάξει από τις προηγούμενες φορές.
Τα φέρετρα ξανά άνω-κάτω και αναποδογυρισμένα. Στην άμμο δεν υπήρχαν ανθρώπινα ίχνη.

Με εντολή του κυβερνήτη ο τάφος άδειασε και οι σοροί μεταφέρθηκαν σε άλλο νεκροταφείο. Οι θεωρίες του πλημμυρισμένου τάφου ή του σεισμού φάνηκαν ως πιθανές εξηγήσεις, αλλά γρήγορα εξασθένησαν, καθώς αίνιγμα παραμένει μέχρι και σήμερα γιατί σε όλες τις περιπτώσεις το ξύλινο φέρετρο της πρώτης ιδιοκτήτριας του τάφου ήταν ανέπαφο και στη θέση του...

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share