Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αληθινή ιστορία: «Μέσα σε ένα βράδυ, τα μαλλιά μου άσπρισαν για πάντα! Ήμουν μόλις 21 ετών»

Τι της συνέβη;

11 Σεπτεμβρίου 2019 17:49
Αληθινή ιστορία: «Μέσα σε ένα βράδυ, τα μαλλιά μου άσπρισαν για πάντα! Ήμουν μόλις 21 ετών»

Μια γυναίκα της οποίας τα μαλλιά μετατράπηκαν σε γκρίζα όταν ήταν 21 ετών, γεγονός που την οδήγησε στην εμμονή της να τα βάφει κάθε δεκαπενθήμερο για να εξοντώσει τις γκρίζες τρίχες, δηλώνει τώρα ότι η απόκτηση παιδιών την έκανε να αποδεχτεί το φυσικό της χρώμα και τώρα αισθάνεται πιο σeξι από ποτέ. Για ποιους λόγους έχουμε ξηροδερμία στο κεφάλι;

Η 43χρονη νευροεπιστήμονας και συγγραφέας, Sara Eisenman, από την Sedona της Αριζόνα έμεινε συντετριμμένη, όταν κοίταξε στον καθρέφτη σε ηλικία 21 ετών και είδε ότι τα μαλλιά της είχαν αρχίσει να γίνονται γκρίζα μέσα σε ένα βράδυ.

Σε μια εποχή που αισθανόταν ότι έπρεπε να είναι στο αποκορύφωμά της, η Sara θεώρησε τα γκρίζα μαλλιά της ως αρνητικό σημάδι γήρανσης και αμέσως άρχισε να κρύβει τα ασημένια μαλλιά της με βαφές μαλλιών κάθε δύο εβδομάδες, φοβούμενη ότι κάποιος θα έβλεπε το νέο της φυσικό χρώμα. Πως να κόψετε τα μαλλιά σας ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας!

Έβαλε ακόμη και προτεραιότητα να βάψει τα μαλλιά της λίγες ώρες πριν γεννήσει τον γιο της, τον Έιμπ, που πλέον είναι 8 ετών, έτσι ώστε όταν είχε επισκέψεις, δεν θα έβλεπαν κανένα σημάδι γήρανσης.

Τώρα μητέρα δύο παιδιών, η Sara άρχισε να αλλάζει τη νοοτροπία της προς την εικόνα της, συνειδητοποιώντας ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από τα φρεσκοβαμμένα μαλλιά.

Σε ηλικία 37 ετών μετά από 15 χρόνια βαφής των μαλλιών της στο σπίτι, η Sara πέταξε τις βαφές και άρχισε να βλέπει τα ασημένια μαλλιά της ως «στέμμα» και διαπίστωσε ότι ένιωθε εντελώς απελευθερωμένη και ξαναγεννημένη.

Ο σύζυγος της Sara, ο 45χρονος Hanan, υποστήριξε πλήρως την απόφασή της να αποδεχτεί τη φυσική της ομορφιά, αλλά όταν το μοιράστηκε με τους φίλους της, της είπαν ότι θα φαινόταν ηλικιωμένη και σαν μάγισσα.

Ωστόσο, η Sara απέδειξε ότι όλα αυτά ήταν λάθος και διαπίστωσαν ότι το φυσικό της χρώμα είχε μια ζωντάνια και λάμψη που οι βαφές δεν το παρείχαν.

Η Sara θα κλείσει τα 44 το Σεπτέμβριο, και αντί να αισθάνεται σαν να είναι σε παρακμή καθώς μεγαλώνει, έχει περισσότερη ενέργεια από ποτέ, φαίνεται και αισθάνεται καλύτερα από ποτέ στη ζωή της και δηλώνει ότι όλα αυτά συμβαίνουν χάρη στην αποδοχή της του φυσικού της χρώματος μαλλιών.

«Τα μαλλιά μου έγιναν σχεδόν ασημένια, κυριολεκτικά από τη μια μέρα στην άλλη, σε ηλικία 21 ετών. Κοιτάχτηκα στον καθρέφτη μια μέρα και ανακάλυψα ότι γκρίζα μαλλιά αναδύονταν από τις ρίζες των μαλλιών μου,» είπε η Sara.

«Το θεώρησα ως ανησυχητικό δείκτη γήρανσης σε μια εποχή που έπρεπε να είμαι στο αποκορύφωμα της νιότης μου.»

Για να συγκαλύψω αυτά τα γκρίζα μαλλιά, τα έβαφα κάθε δύο εβδομάδες. Δεν είχα την πολυτέλεια να πάω σε κομμωτήριο και έτσι χρησιμοποιούσα φτηνές βαφές και ανέλαβα αυτή την διαδικασία στο σπίτι όσο το δυνατόν συχνότερα για να κρύψω αυτό που μου συνέβαινε,» πρόσθεσε.

Η Sara είπε ότι ήταν τόσο ντροπιασμένη για τα μαλλιά της που φοβόταν τις ρίζες της που φαίνονταν. Είπε ότι είχε βάψει τα μαλλιά της λίγες μόνο ώρες πριν γεννήσει το γιο της, οπότε όλοι θα την έβλεπαν με «φρεσκοβαμμένα» μαύρα μαλλιά.

Ωστόσο, η ζωή της άρχισε να αλλάζει με τα δύο μικρά παιδιά της, καθώς χρειαζόταν την προσοχή της, ειδικά κατά τα πρώτα τους χρόνια. Αυτό έκανε τη συχνή βαφή των μαλλιών της να φαίνεται λιγότερο σημαντική, έτσι άρχισε να δίνει προτεραιότητα σε άλλα πράγματα παρά στα μαλλιά της.

Η Sara δήλωσε: «Στα 37 μου, μετά από περισσότερα από 15 χρόνια βαφής κάθε δύο εβδομάδες, δεν μπορούσα πλέον να παραμείνω σκλάβα στις βαφές – άλλα θέματα ήταν απλά πάρα πολύ πιο σημαντικά.»

«Χρησιμοποίησα επίσης αυτό το γεγονός ως ευκαιρία για μια ριζική ολική αναγέννηση. Πρώτα απ ‘όλα, άρχισα να φοράω τα ρούχα που πάντα ήθελα να φοράω, σε καινούριους χρωματισμούς, να παίζω με καινούργιες αποχρώσεις μακιγιάζ.»

«Κάποιες μαμάδες και άλλα άτομα μου έκαναν κριτική, όμως αυτό δεν με σταμάτησε να νιώθω περισσότερο ζωντανή και να περνάω καλά ίσως για πρώτη φορά στη ζωή μου.»

Η μητέρα δήλωσε ότι τα ασημένια μαλλιά της φαίνονται καλύτερα σε σχέση με όταν χρησιμοποιούσε βαφές για να τα βάψει.

Όταν η Sara φεύγει από το σπίτι, οι άλλες γυναίκες την επαινούν που αποδέχτηκε το φυσικό χρώμα των μαλλιών της και που σπάει το στερεότυπο για τα γκρίζα μαλλιά.

«Καθώς πλησιάζω τα 44, είμαι στο σημείο της ζωής μου όπου υποτίθεται ότι ‘φθίνω’ λόγω της μέσης ηλικίας, όμως βρίσκω τον εαυτό μου να ψάχνει, να αισθάνεται και να είναι καλύτερος από ποτέ. Ζω τα όνειρά μου. Έχω εκδώσει τρία βιβλία – συμπεριλαμβανομένου ενός με συμβουλές για μακριά, δυνατά, υγιή, μαλλιά, όλα σχετικά με το ταξίδι μου με τα ασημένια μαλλιά – και γράφω περισσότερα.

«Τα ασημένια μου μαλλιά δεν γερνούν και ποτέ δεν γέρασαν. Όλα ήταν απλά ένα σύμβολο της αναγέννησής μου. Φανταστείτε ότι έχω περάσει 15 χρόνια βάζοντας δηλητήρια στο κεφάλι μου – απλά είχα τρομοκρατηθεί από το ποια πραγματικά ήμουν – όλα για να κρύψουν κάτι που ήταν πραγματικά δώρο όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και για πολλούς άλλους.»

«Το να τα αποδεχτώ σημαίνει να είμαι πραγματικά αγέραστη,» προσθέτει η Sara.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share