Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τι σχέση έχει ο μήνας που γεννήθηκες με το επάγγελμα που θα κάνεις;

Εσείς τι επαγγέλεστε;

6 Σεπτεμβρίου 2019 11:33
Τι σχέση έχει ο μήνας που γεννήθηκες με το επάγγελμα που θα κάνεις;

Και όμως ο μήνας που γεννήθηκες παίζει ρόλο στο τι επάγγελμα θα ακολουθήσεις. Ποιο είναι το επάγγελμα που ταιριάζει ανάλογα την προσωπικότητά σας;

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό πως ο μήνας που γεννιέται ένας άνθρωπος καθορίζει το ζώδιό του, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Μια έρευνα της Υπηρεσίας Εθνικών Στατιστικών (ONS) της Βρετανίας δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα της γέννησης, καθώς το ταυτίζει και με το επάγγελμα που διαλέγει κάθε άνθρωπος.

Αυτό που έκανε η συγκεκριμένη υπηρεσία ήταν να αντιστοιχίσει τους μήνες γεννήσεως χιλιάδων πολιτών με 19 επιλεγμένα επαγγέλματα και να βγάλει ένα συμπέρασμα αν ο κάθε μήνας αντιστοιχεί -στατιστικά- σε κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα. Τα συμπεράσματα της έρευνας είναι εξόχως ενδιαφέροντα και φυσικά δεν μπορούν να ταιριάζουν με την πραγματική ζωή όλων των κατοίκων της γης – απλώς δίνουν μια τάση.

Αναλυτικά:

– Τον Ιανουάριο γεννιούνται αναλογικά περισσότεροι γιατροί και εισπράκτορες, αλλά λιγότεροι μεσίτες.

– Τον Φεβρουάριο γεννιούνται πολλοί καλλιτέχνες και τροχονόμοι, αλλά λιγοστοί φυσικοί.

– Τον Μάρτιο καταγράφονται περισσότερες γεννήσεις πιλότων και μουσικών.

– Τον Απρίλιο και τον Μάιο τα επαγγέλματα είναι εν πολλοίς μοιρασμένα, με μια προτίμηση τον Μάιο στην γέννηση πολιτικών.

– Τον Ιούνιο γεννιούνται πολλά στελέχη επιχειρήσεων – και επίσης έχουν γεννηθεί πέντε από τους 22 νομπελίστες Ειρήνης.

– Τον Ιούλιο γεννιούνται πολλοί οικοδόμοι, οδηγοί τραίνων αλλά και αρκετοί συγγραφείς και καλλιτέχνες.

– Τον Αύγουστο επίσης καταγράφονται περισσότερες γεννήσεις οικοδόμων.

– Τον Σεπτέμβριο τα δύο επαγγέλματα με τα υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων είναι αυτά των φυσικών και των αθλητών. Λιγότερο πιθανό, εξάλλου, είναι να γίνει κανείς οικοδόμος και κομμωτής.

– Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο τα επαγγέλματα επίσης είναι μοιρασμένα με αρκετές μεγάλες προσωπικότητες των τεχνών που αυτοκτόνησαν ή χάθηκαν νωρίς στην πρώτη θέση. Επίσης, πολλές γυναίκες επιστήμονες ή μηχανικοί εμφανίζονται το Νοέμβρη. Ωστόσο, όσοι γεννιούνται αυτούς τους δύο μήνες φαίνεται πως έχουν πλεονέκτημα στην επιβίωση.

– Τον Δεκέμβριο, τέλος, οι οδοντίατροι είναι το επάγγελμα που εμφανίζεται συχνότερα από τον μέσο όρο.

Αν και εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν εν τούτοις η επιτυχία στους κλάδους φαίνεται να είναι καθολικοί στα άτομα που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες. Γενικά, πολλοί ειδικοί πιστεύουν πως ο μήνας γεννήσεως επηρεάζει τα πάντα από την ευφυΐα έως το προσδόκιμο επιβίωσης.

Αν επιλέξεις αυτές τις σχολές.... τι ακριβώς επάγγελμα θα κάνεις;

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι βάσεις.... τα μηχανογραφικά έχουν κατατεθεί και ό,τι έγινε... έγινε! Βέβαια υπάρχουν πολλοί νέοι σπουδαστές που δεν έχουν την σωστή πληροφόρηση για το ποια σχολή να επιλέξουν και έτσι έρχονται αντιμέτωποι με μια "επιλογή" που δεν ήταν και τόσο δική τους! Απλά έτυχε....

Υπάρχουν χιλιάδες σχολές για να επιλέξουν αλλά υπάρχουν και κάποιες που δεν είναι ξεκάθαρο τι επάγγελμα θα κάνουν μετά ή πιο απλά "τι θα βγουν"...

Αυτές είναι οι 9 σχολές που μας έχουν προβληματίσει...

1. Φ.Π.Ψ.

Το τμήμα που ντρέπεται για το όνομά του και συστήνεται με ακρωνύμιο. Όταν φοιτητής του ερωτηθεί να εξηγήσει τι σημαίνει Φ.Π.Ψ., η ατμόσφαιρα γίνεται εξαιρετικά άβολη, αφού το 'Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας' είναι πιο αφηρημένο από το 'Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο'.

2. Κοινωνικής Θεολογίας

Μην το μπερδεύεις με το τμήμα Θεολογίας, ούτε με αυτό Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας, ενώ προφανέστατα είναι διαφορετικό από το Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών.

3. Φιλοσοφίας

Μετεξέλιξη του Λυκείου του Αριστοτέλη. Μετονομάστηκε σε τμήμα Φιλοσοφίας για να μην το μπερδεύουμε με το λύκειο, τη σχολική βαθμίδα που ακολουθεί το γυμνάσιο. Οι φοιτητές περπατούν στο προαύλιο του φορώντας χλαμύδες, ενώ αναζητούν τη συνταγή για την αμβροσία.

4. Δημόσιας Διοίκησης

Σχολή που άνοιξε ύστερα από υπόδειξη του Δημήτρη Τσοβόλα, αλλά την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ξεχωρίζουν για τη δυσκολία τους τα μαθήματα του 5ου εξαμήνου: 'Σφραγίδα Ι' και 'Πρωτόκολλο ΙΙ'.

5. Μεσογειακών Σπουδών

Τα ποσοστά των μαθητών που την επιλέγουν είναι αντίστοιχα με αυτά της τηλεθέασης των βαλκανικών αγώνων στίβου. 'Χένα', 'Χαϊμαλί', 'Η Τέχνη του Πλανόδιου Ζογκλέρ', 'Λάδι: Το Νέο Πετρέλαιο' αποτελούν τα δυσκολότερα μαθήματα του προγράμματος σπουδών. Η πρακτική άσκηση γίνεται σε Ίμπιζα, Μύκονο και Κουσάντασι.

6. Επιστημών της Θάλασσας

Φήμες λένε πως ιδρύθηκε στη μνήμη του Ζακ-Υβ Κουστώ. Κανείς δεν ξέρει ποιες είναι οι επιστήμες της θάλασσας, εξού και οι δύο αόριστες γενικές στον τίτλο της σχολής. Στο τρίτο έτος οι φοιτητές πρέπει να διαλέξουν μία από τις εξής δύο κατευθύνσεις: i) Ψάρεμα πετροσωλήνα με απόχη, ii) Μαθαίνοντας πώς το βότσαλο θα κάνει τα περισσότερα γκελ στο νερό.

7. Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Κοίτα να δεις τι έχουν κάνει οι σατανάδες-ιδρυτές του συγκεκριμένου τμήματος. Αντί να βάλουν δύο λέξεις του τύπου 'νομενκλατούρα' ή 'πομφόλυγα' πριν το 'Σπουδών', ώστε να ψαρώσουν τον υποψήφιο φοιτητή, έβαλαν δύο κοινές λέξεις που όμως ως προσδιορισμοί των 'Σπουδών' δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα. Αν οι σπουδές είναι διεθνείς, δεν είναι και ευρωπαϊκές; Οπότε πάει ο άβγαλτος μαθητής και δηλώνει τη σχολή νομίζοντας πως ξέρει τι θα σπουδάσει.

8. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε πως οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί, οι Μηχανικοί Η/Υ, οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος, οι Μηχανικοί Παραγωγής, οι Χημικοί Μηχανικοί, οι Μηχανικοί Πληροφορικής, οι Μηχανικοί Οικονομίας και Διοίκησης και οι Μηχανικοί Αυτοματισμού είναι ξεκάθαρα διαφορετικές σχολές.

9. Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών

Σαν να λέμε, Διεθνών-Ευρωπαϊκών Σπουδών και Μεσογειακών Σπουδών γωνία.

Υ.Γ. Για μην παρεξηγηθούμε το άρθρο αυτό έχει μια (μεγάλη) δόση χιούμορ και όλοι εμείς στο Athensmagazine.gr μεταφέρουμε τα συγχαρητήρια μας σε όλους τους επιτυχόντες και ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share