Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γι' αυτό οι ουρανοξύστες στο Χονγκ Κονγκ έχουν τρύπες!

Το ήξερες...

3 Σεπτεμβρίου 2019 13:57
Γι' αυτό οι ουρανοξύστες στο Χονγκ Κονγκ έχουν τρύπες!

Όλα τα ψηλά κτίρια του Χονγκ Κονγκ προτού ανεγερθούν, θα πρέπει πρώτα να "υπακούσουν" σε μια βασική αρχή του Φενγκ Σούι που σχετίζεται με την κινεζική μυθολογία. Απίστευτο: Γυάλινη διάφανη τσουλήθρα στον 70o όροφο ουρανοξύστη! (Video)

Οι μεγάλες τρύπες στους ουρανοξύστες της πόλης ονομάζονται «Πύλες των Δράκων» και κατασκευάστηκαν προκειμένου, σύμφωνα με το φενγκ σούι, τα μυθικά αυτά πλάσματα να πετούν από τα σπίτια τους στα βουνά προς το νερό κάθε πρωί και να επιστρέφουν κάθε βράδυ.

Οι οπές αυτές εξυπηρετούν λοιπόν μια δίοδο για την... πτήση τους προς κι από την θάλασσα.

Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση οι δράκοι φέρνουν καλή τύχη και κλείνοντάς τους τον δρόμο θεωρείται σημάδι κακής τύχης.

Εφιάλτης: 'Eσπασε το γυάλινο πάτωμα σε ουρανοξύστη! (Video)

Το πιο ψηλό κτιρίο στο Σικάγο μετατράπηκε σε εφιάλτης για κάποιους επισκέπτες, όταν μια προστατευτική επίστρωση στο γυάλινο μπαλκόνι άρχισε να σπάει κάτω από τα πόδια τους!

Οι επισκέπτες του ουρανοξύστη Willis τρόμαξαν βλέποντας το γυάλινο πάτωμα του κτιρίου ξαφνικά να καταρρέει κάτω από τα πόδια τους.

Το περιστατικό συνέβη στο μπαλκόνι από το οποίο φαίνεται το αξιοθέατο του πρώην πύργου του Sears στον 103ο όροφο, το βράδυ της Δευτέρας.

Το βίντεο που καταγράφηκε από έναν επισκέπτη δείχνει το γυάλινο πάτωμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να δίνει στους επισκέπτες την αίσθηση του ύψους γύρω από την Windy City, να έχει θρυματιστεί σε χιλιάδες κομμάτια.

Κάποιος επισκέπτης δήλωσε στο CBS Chicago ότι η εμπειρία πήγε σε «ένα νέο επίπεδο φόβου» μετά από ένα θόρυβο και το πάτωμα φάνηκε να σπάει.

«Υπήρχε μια γυναίκα με δύο παιδιά και φαίνοταν πολύ χλωμή και φοβισμένη», είπε επισκέπτης στον τηλεοπτικό σταθμό.

Κάθε κομμάτι αποτελείται από τρία στρώματα από γυαλί πάχους μισής ίντσας που είναι τοποθετημένα σε ένα ενιαίο κομμάτι.

Οι υπάλληλοι του Willis Tower λένε ότι μέρος του μπαλκονιού που έσπασε ήταν στην πραγματικότητα το προστατευτικό του στρώμα, το οποίο καλύπτει το πραγματικό γυαλί.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share