Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γνωρίζατε ποια είναι τα 3 περίεργα πράγματα για τα κουφέτα;

Αν ετοιμάζετε τον γάμο σας πρέπει να ξέρετε!

29 Αυγούστου 2019 15:23
Γνωρίζατε ποια είναι τα 3 περίεργα πράγματα για τα κουφέτα;

Ετοιμάζετε τον γάμο σας ή την βάφτιση του παιδιού σας και θέλετε να ξέρετε τα πάντα για τα κουφέτα; Ποια είναι τα τρία περίεργα πράγματα που δεν ξέρατε μέχρι τώρα! Πολλοί λίγοι τα γνωρίζουν! Γιατί παλιά οι γάμοι κρατούσαν περισσότερα χρόνια;

Λοιπόν, κάτι που ξεχνάνε να μας πουν όταν αγοράζουμε έτοιμες μπομπονιέρες, και είναι ίσως το πιο σημαντικό, είναι πού τοποθετούμε τις μπομπονιέρες μέχρι την ημέρα του γάμου.

Πολλοί ρωτάνε «πότε πρέπει να αγοράσω τα υλικά;», «πόσο πριν την ημέρα του γάμου/βάπτισης πρέπει να τις έχω έτοιμες;» και «που θα τις έχω για να διατηρηθούν τα κουφέτα και να μη χαλάσουν;»

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, ο φόβος για τα «λιωμένα» κουφέτα είναι μεγάλος. Σας βεβαιώνουμε όμως ότι δε θα πρέπει να ανησυχείτε, γιατί σας έχουμε όλες τις απαντήσεις!

Όταν επιλέγουμε τα κουφέτα κοιτάμε την Ποιότητα (πρέπει να μας αρέσουν!), την Ημερομηνία Λήξης (πρέπει να είναι φρέσκα!) και την Τιμή (πρέπει να είναι οικονομικά!).

Ο χρόνος, λοιπόν, που παραμένουν φρέσκα από την ημερομηνία παραγωγής μέχρι και την ημερομηνία λήξης των κουφέτων κυμαίνεται από 12 έως 15 μήνες. Προσοχή, αυτό δε σημαίνει ότι εάν λήγουν σε λίγους μήνες δεν είναι φρέσκα! Παρόλα αυτά, εμείς συστήνουμε να προσέχετε πάντοτε τις αναγραφόμενες ημερομηνίες παραγωγής-λήξης των κουφέτων.

Συνεπώς, ακόμη και 2 με 3 μήνες πριν από την τελετή του γάμου ή της βάπτισης, μπορείτε να προμηθευτείτε τις γεύσεις και τις ποσότητες που επιθυμείτε!

Εφόσον οι μπομπονιέρες μας είναι έτοιμες, τις τοποθετούμε μέσα σε καλάθια προφυλαγμένα, σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Προσοχή μεγάλη, δεν τις τοποθετούμε για κανένα λόγο μέσα σε ψυγείο! Νομίζοντας ότι έτσι θα συντηρηθούν, πολύς κόσμος έχει κάνει το λάθος να τα βάλει στο ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο όμως, τα κουφέτα παγώνουν και με το που θα βγουν από το ψυγείο θα αρχίσει η ζάχαρη που καλύπτει το κουφέτο να λιώνει, επιτυγχάνοντας το αντίθετο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο, αφού μέχρι να φτάσουν στην εκκλησία, θα έχουν λιώσει! Οπότε μεγάλη προσοχή ΟΧΙ στο ΨΥΓΕΙΟ!

Η ιδανική θερμοκρασία για να συντηρήσετε τα κουφέτα είναι μεταξύ 18 και 24 βαθμών Κελσίου (18o C – 24o C) με ανώτατη θερμοκρασία τους 25o C και το μέγιστο ποσοστό υγρασίας δεν πρέπει να ξεπερνά το 60% (Humidity maximum 60%)

Ήξερες γιατί στις μπομπονιέρες τα κουφέτα πρέπει να είναι σε μονό αριθμό;

Σύμφωνα με την παράδοση ο αριθμός στα κουφέτα που βάζουμε στις μπομπονιέρες πρέπει να είναι σε μονό αριθμό για να είναι και ο γάμος ένας και μοναδικός. Μήπως τελικά ο γάμος "σκοτώνει" τον έρωτα;

Κατά την προετοιμασία του γάμου όλοι προτρέπουν τους μελλόνυμφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε κάποια σημεία. Ένα από αυτά ο αριθμός στα κουφέτα που βάζουν στις μπομπονιέρες. Για ποιο λόγο επιμένουν να είναι σε μονό αριθμό και πόση σημασία έχει τελικά;

Όπως διαπιστώνουμε οι προλήψεις και οι δεισιδαιμονίες έχουν καλύψει όλο το φάσμα του γάμου. Ακόμη και για τον αριθμό των κουφετών των μπομπονιερών έχει επικρατήσει αυτή η συνήθεια να χρησιμοποιούνται μονά κουφέτα, για να μείνει ο γάμος ένας.

Πρόκειται για μια πρόληψη κοντά στις τόσες άλλες που σχετίζονται με το γάμο. Καλό θα είναι οι χριστιανοί να μην ασχολούνται με τέτοια ανούσια πράγματα.

Ο γάμος δεν θα στεριώσει, εάν τα κουφέτα είναι μονά ή διπλά, αλλά από την πνευματικότητα των νεονύμφων, από την επίδειξη τριών αρετών, δηλ. της υπομονής, της υπακοής και της υποχωρητικότητας.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share