Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Αν επιλέξεις αυτές τις σχολές.... τι ακριβώς επάγγελμα θα κάνεις;

Το έχεις σκεφτεί ποτέ;

29 Αυγούστου 2019 13:43
Αν επιλέξεις αυτές τις σχολές.... τι ακριβώς επάγγελμα θα κάνεις;

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι βάσεις.... τα μηχανογραφικά έχουν κατατεθεί και ό,τι έγινε... έγινε! Βέβαια υπάρχουν πολλοί νέοι σπουδαστές που δεν έχουν την σωστή πληροφόρηση για το ποια σχολή να επιλέξουν και έτσι έρχονται αντιμέτωποι με μια "επιλογή" που δεν ήταν και τόσο δική τους! Απλά έτυχε....

Υπάρχουν χιλιάδες σχολές για να επιλέξουν αλλά υπάρχουν και κάποιες που δεν είναι ξεκάθαρο τι επάγγελμα θα κάνουν μετά ή πιο απλά "τι θα βγουν"...

Αυτές είναι οι 9 σχολές που μας έχουν προβληματίσει...

1. Φ.Π.Ψ.

Το τμήμα που ντρέπεται για το όνομά του και συστήνεται με ακρωνύμιο. Όταν φοιτητής του ερωτηθεί να εξηγήσει τι σημαίνει Φ.Π.Ψ., η ατμόσφαιρα γίνεται εξαιρετικά άβολη, αφού το 'Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας' είναι πιο αφηρημένο από το 'Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο'.

2. Κοινωνικής Θεολογίας

Μην το μπερδεύεις με το τμήμα Θεολογίας, ούτε με αυτό Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας, ενώ προφανέστατα είναι διαφορετικό από το Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών.

3. Φιλοσοφίας

Μετεξέλιξη του Λυκείου του Αριστοτέλη. Μετονομάστηκε σε τμήμα Φιλοσοφίας για να μην το μπερδεύουμε με το λύκειο, τη σχολική βαθμίδα που ακολουθεί το γυμνάσιο. Οι φοιτητές περπατούν στο προαύλιο του φορώντας χλαμύδες, ενώ αναζητούν τη συνταγή για την αμβροσία.

Αν επιλέξεις αυτές τις σχολές.... τι ακριβώς επάγγελμα θα κάνεις;

4. Δημόσιας Διοίκησης

Σχολή που άνοιξε ύστερα από υπόδειξη του Δημήτρη Τσοβόλα, αλλά την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ξεχωρίζουν για τη δυσκολία τους τα μαθήματα του 5ου εξαμήνου: 'Σφραγίδα Ι' και 'Πρωτόκολλο ΙΙ'.

5. Μεσογειακών Σπουδών

Τα ποσοστά των μαθητών που την επιλέγουν είναι αντίστοιχα με αυτά της τηλεθέασης των βαλκανικών αγώνων στίβου. 'Χένα', 'Χαϊμαλί', 'Η Τέχνη του Πλανόδιου Ζογκλέρ', 'Λάδι: Το Νέο Πετρέλαιο' αποτελούν τα δυσκολότερα μαθήματα του προγράμματος σπουδών. Η πρακτική άσκηση γίνεται σε Ίμπιζα, Μύκονο και Κουσάντασι.

6. Επιστημών της Θάλασσας

Φήμες λένε πως ιδρύθηκε στη μνήμη του Ζακ-Υβ Κουστώ. Κανείς δεν ξέρει ποιες είναι οι επιστήμες της θάλασσας, εξού και οι δύο αόριστες γενικές στον τίτλο της σχολής. Στο τρίτο έτος οι φοιτητές πρέπει να διαλέξουν μία από τις εξής δύο κατευθύνσεις: i) Ψάρεμα πετροσωλήνα με απόχη, ii) Μαθαίνοντας πώς το βότσαλο θα κάνει τα περισσότερα γκελ στο νερό.

7. Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Κοίτα να δεις τι έχουν κάνει οι σατανάδες-ιδρυτές του συγκεκριμένου τμήματος. Αντί να βάλουν δύο λέξεις του τύπου 'νομενκλατούρα' ή 'πομφόλυγα' πριν το 'Σπουδών', ώστε να ψαρώσουν τον υποψήφιο φοιτητή, έβαλαν δύο κοινές λέξεις που όμως ως προσδιορισμοί των 'Σπουδών' δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα. Αν οι σπουδές είναι διεθνείς, δεν είναι και ευρωπαϊκές; Οπότε πάει ο άβγαλτος μαθητής και δηλώνει τη σχολή νομίζοντας πως ξέρει τι θα σπουδάσει.

8. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε πως οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί, οι Μηχανικοί Η/Υ, οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος, οι Μηχανικοί Παραγωγής, οι Χημικοί Μηχανικοί, οι Μηχανικοί Πληροφορικής, οι Μηχανικοί Οικονομίας και Διοίκησης και οι Μηχανικοί Αυτοματισμού είναι ξεκάθαρα διαφορετικές σχολές.

9. Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών

Σαν να λέμε, Διεθνών-Ευρωπαϊκών Σπουδών και Μεσογειακών Σπουδών γωνία.

Υ.Γ. Για μην παρεξηγηθούμε το άρθρο αυτό έχει μια (μεγάλη) δόση χιούμορ και όλοι εμείς στο Athensmagazine.gr μεταφέρουμε τα συγχαρητήρια μας σε όλους τους επιτυχόντες και ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία!

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share