Τρίτη, 07 Απριλίου 2020

Γιατί γέρνεις δεξιά κάθε φορά που φιλιέσαι;

Το γνώριζες;

28 Αυγούστου 2019 15:30
Γιατί γέρνεις δεξιά κάθε φορά που φιλιέσαι;

Το φιλί είναι μια από τις πιο απλές διαδικασίες ανάμεσα στα ζευγάρια , ωστόσο υπάρχουν μηχανισμοί που το κάνουν πιο πολύπλοκο από όσο νομίζουμε. Φιλί: Το πιο ωραίο συναίσθημα, ξέρεις γιατί το δίνεις;

Για παράδειγμα: Πάντα όταν πας να φιλήσεις γέρνεις το κεφάλι δεξιά και σπάνια (για να μην πούμε ποτέ) στα αριστερά. Ξέρεις όμως γιατί συμβαίνει αυτό;

 Γιατί γέρνεις δεξιά κάθε φορά που φιλιέσαι;

Οι επιστήμονες αποφάσισαν να ασχοληθούν με το ζήτημα και να μας πουν... ξερά εντελώς πως είμαστε «προγραμματισμένοι» να go right. Δηλαδή by default ο άνθρωπος όταν πάει να φιλήσει, γέρνει το κεφάλι στα δεξιά. Τόσο απλό.

Υπάρχει άλλος ένας λόγος, ακόμα, που δικαιολογεί το ότι γέρνουμε προς τα δεξιά όταν φιλιόμαστε. Σύμφωνα με τους ίδιους:

«Η πράξη του φιλιού πιθανόν να καθορίζεται από τον εγκέφαλο που ταξινομεί τα "καθήκοντα" σε διαφορετικά ημισφαίρια, είτε δεξιά ή αριστερά», πράγμα που σημαίνει ότι τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο.

Πώς επηρεάζει το σ@ξ την φιλία και την σχέση δυο ανθρώπων;

Υπάρχουν περιπτώσεις που έχει συμβεί φίλοι να μπλέκουν το σεξ στην μεταξύ τους σχέση και να μην ξέρουν τι τους γίνεται μετά! Μήπως όμως προκύπτει κάτι απροσδόκητο;

Διαβάστε μια αληθινή ιστορία που θα καταλάβετε πολλά από αυτήν! Μπορείτε ακόμα να δείτε μια αληθινή ιστορία που θα σας συγκλονίσει!

Η ιστορία μιας δυνατής φιλίας που κατέληξε σε σεξ!

Φιλία σχέση

Πάντα υπήρχε λίγος ερωτισμός μεταξύ τους, αλλά η Πάολα και ο Τρέι ήταν απλά δυο καλοί φίλοι με πολλά κοινά ενδιαφέροντα. Και οι δύο λάτρευαν το τρέξιμο, τον εθελοντισμό και πάντα έβλεπαν μαζί ταινίες τα σαββατοκύριακα. Μετά από πολλά χρόνια γνωριμίας ο Τρέι μετακόμισε στην επαρχία. Πέρασαν λίγο καιρό χώρια, μέχρι που η Πάολα ξαφνικά χώρισε με τον αρραβωνιαστικό της και έτρεξε να βρει τον καλό της φίλο να της συμπαρασταθεί. Εκείνο το βράδυ η Πάολα είπε στον Τρέι «Μην κοιμάσαι στον καναπέ είναι χαζό. Θα κοιμηθούμε κι οι δύο στο κρεβάτι, δε θα συμβεί κάτι». Αλλά τελικά συνέβη. Τίποτα τόσο συγκλονιστικό που ν’ αλλάξει τη ζωή τους, αλλά σίγουρα ωραίο. Και οι δύο απόλαυσαν την παρέα του άλλου.
Και μετά, τι; Τι σήμαινε η συνεύρεση για την φιλία τους; Πώς θα εξελισσόταν η σχέση τους;

Όταν ξύπνησαν, ο Τρέι της έφτιαξε πρωινό. Είδαν μαζί Φιλαράκια βγήκαν μαζί βόλτα και περιπλανήθηκαν στην αγορά. Αργότερα το ίδιο απόγευμα η Άννα επέστρεψε στην πόλη της. Η φιλία τους εξακολούθησε να είναι η ίδια με πριν -υποστηρικτική, ειλικρινής κι ευχάριστη. Και οι δυο ένιωσαν ακόμα περισσότερη στοργή και φροντίδα ο ένας για τον άλλο.

Όταν πρωτοάκουσα αυτήν την ιστορία, σκέφτηκα ότι οι δυο φίλοι ήταν τυχεροί καθώς αυτή η εξέλιξη συναντάται σπάνια. Ως έμπειρος ερευνητής της ετεροφυλόφιλης φιλίας, η πεποίθησή μου ήταν ότι οι πραγματικοί φίλοι φροντίζουν να απωθούν τη μεταξύ τους έλξη. Πίστευα τις πρώιμες έρευνες που πρότειναν ότι η σεξουαλική έλξη θα μπορούσε πολύ εύκολα να διαλύσει μια καλή φιλία.

Ιστορίες σαν αυτή με έκαναν να αλλάξω πεποιθήσεις. Διάβασα μια μελέτη των που πρόσφατα δημοσιεύτηκε και εξέτασαν περιστατικά σεξουαλικών συνευρέσεων σε φιλικές ετερόφυλες σχέσεις. Αυτά που ανακάλυψαν οι Afifi και Faulkner, σε ένα μεγάλο δείγμα φοιτητικού πληθυσμού ήταν εντυπωσιακά. Αναφέρω αυτήν την έρευνα όχι για να παροτρύνω ή να απενοχοποιήσω το σεξ μεταξύ φίλων, αλλά γιατί πιστεύω ότι μας βοηθά να κατανοήσουμε την ποικιλία των δεσμών που μπορούν ν’ αναπτυχθούν μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Πόσο συχνά οι φίλοι κάνουν έρωτα μεταξύ τους;

Απ’ τους 300 ερωτηθέντες, το 20% ανδρών και γυναικών παραδέχτηκε σεξουαλική δραστηριότητα με κάποιο φίλο σε κάποια φάση της ζωής του. Αυτό σημαίνει ότι 1 στους 5 έζησε κάποια στιγμή την ιστορία της Πάολα και του Τρέι. Στην πλειοψηφία των φιλικών σχέσεων μεταξύ άνδρα και γυναίκας; Αλλά..

Είστε έτοιμοι να εκπλαγείτε;

Περίπου το 76% που το «τόλμησαν» μ’ έναν φίλο είπαν ότι η σχέση βελτιώθηκε! Οι μισοί βέβαια, κατέληξαν ζευγάρι με τον κολλητό ή την κολλητή τους αλλά ακόμα και εκείνοι που παρέμειναν φίλοι υποστήριζαν πώς βελτιώθηκε η ποιότητα της φιλίας τους. Αυτό φαίνεται να αμφισβητεί τη συνήθη ιδέα ότι το σεξ-εκτός-ερωτικών-σχέσεων οδηγεί πάντα σε περίπλοκα συναισθήματα και καταστρέφει τις σχέσεις.

Πότε το σεξ μπορεί να καταστρέψει μια φιλία;

Σύμφωνα με την έρευνα, υπήρχαν αρνητικές συνέπειες σε αυτές τις φιλίες όταν οι προθέσεις των κολλητών δεν ήταν ξεκάθαρες. Τι ακριβώς εννοούμε; Αν αισθανθείς ότι η σεξουαλική πράξη σήμαινε κάτι για το φίλο σου, αλλά όχι για σένα, και ξεκινήσετε μια ερωτική σχέση, τότε η φιλία πλήττεται. Τα αισθήματα θα πρέπει να είναι αμοιβαία για να μην καταστραφεί η πολύτιμη σχέση σας.

Τείνουμε να θεωρούμε ότι το σεξ καταλήγει πάντα άσχημα, αν συμβεί έξω από μια ερωτική σχέση, ότι οδηγεί πάντα σε αμηχανία. Και όμως αυτό δε συμβαίνει πάντα. Ίσως δυο καλοί φίλοι που είναι συνειδητοποιημένοι για τις πράξεις τους που δεν εκμεταλλεύονται τον φίλο ή τη φίλη τους σεξουαλικά για απελευθέρωση των σεξουαλικών ορμών που εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο και γνωρίζουν ότι η σεξουαλική πράξη ήταν μια στιγμή τρυφερότητας και έλξης την εξέλιξη της οποίας οι ίδιοι θα κατευθύνουν δεν θέτουν σε κίνδυνο την σχέση τους.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share