Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιατί παλιά οι γάμοι κρατούσαν περισσότερα χρόνια;

Για πάρα πολλούς λόγους!

28 Αυγούστου 2019 14:08
Γιατί παλιά οι γάμοι κρατούσαν περισσότερα χρόνια;

Όλα έχουν αλλάξει! Η θέση της γυναίκας, η οικονομική και κοινωνική της ανεξαρτησία. Ευτυχώς σχεδόν τίποτε δεν έχει παραμείνει από τα ταμπού του παρελθόντος, που έβαζαν σε δεύτερη μοίρα την προσωπικότητα και της γυναικείας αξιοπρέπειας. Δείτε όμως και τις ημερομηνίες δεν γίνονται βαφτίσεις και γάμοι!

Υποχωρώ όχι από αδυναμία όπως παλιά, αλλά από δύναμη: το να κάνεις ένα βήμα πίσω και να μην στυλώνεις τα πόδια σε κάθε διαφωνία, μπορεί να σε βοηθήσει να πας παρακάτω. Η δύναμη και η ευφυία ενός ανθρώπου δεν είναι μόνο να βγαίνει από πάνω, αλλά να ξέρει πότε θα υποχωρήσει και πότε θα ζητήσει συγγνώμη.

Ο άντρας έχει το επάνω χέρι: αυτό εξαρτάται από την κάθε σχέση. Άλλες φορές έχει το επάνω, άλλες το κάτω. Αν όμως θέλεις να έχεις μια πολύ πιο εύκολη ζωή, μπορείς να τον αφήνεις να πιστεύει οτι εκείνος κάνει κουμάντο. Και στο κάτω κάτω ας κάνει και σε μερικά μικροπράγματα κουμάντο, είναι και πιο ξεκούραστο…

Η γυναίκα στο σπίτι, ο άντρας στη δουλειά: πραγματικά θαυμάζω τις γυναίκες που δεν δουλεύουν και έχουν και λίγο χρόνο για τον εαυτό τους και κυρίως δεν νιώθουν καθόλου άσχημα με αυτό. Εμείς οι υπόλοιπες ακόμη και σε περίοδο που είμαστε στο ταμείο ανεργίας, έχουμε τόσες τύψεις που δεν δουλεύουμε και δεν έχουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία, που δεν μπορούμε να απολαύσουμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Πάντως μετά από τόσα χρόνια σε δύσκολα πόστα και άλλα τόσα χρόνια με λίγη, ή καθόλου δουλειά, όσο κι αν δεν θέλω να το παραδεχτώ ούτε στον εαυτό μου, τον καιρό που έχω χρόνο να κάτσω λίγο στο σπίτι και να μαγειρέψω και κανένα φαγάκι και να προλάβω και καμιά εξωτερική δουλειά, όλα πηγαίνουν ρολόϊ. Όταν δουλεύω νύχτα μέρα, όσο και να βοηθούν οι άλλοι, το σπίτι και η ζωή μας εκτροχιάζεται.Και έχω και συνέχεια νεύρα.

Η περιποίηση του συντρόφου: εντάξει δεν λέμε να μπαίνει στο σπίτι κι εσύ να ετοιμάζεις λεκάνη για να του πλύνεις τα πόδια, αλλά όταν έχουμε τα κέφια μας και φτιάχνουμε ένα ωραίο σπιτικό φαγητό, ή προλαβαίνουμε να φροντίσουμε λίγο παραπάνω τον σύντροφό μας, δεν νιώθεις οτι το εκτιμάει και το χαίρεται;

Να τον αφήνεις να νιώθει αρσενικό: ο ευνουχισμός του άνδρα ξεκινάει από την Ελληνίδα μάνα και συνεχίζεται με την Ελληνίδα σύζυγο. Και ναι, νομίζω οτι όλες το κάνουμε. Έτσι έχουμε προγραμματιστεί και αντίστοιχα και οι αρσενικοί όσο κι αν αντιδρούν, το δέχονται. Δεν θα ήταν κακή ιδέα κάποια στιγμή, όλο αυτό να το συνειδητοποιήσουμε και να το σταματήσουμε…

Γιατί είναι υποχρεωτική η αναγγελία γάμου στις εφημερίδες;

Η αναγγελία γάμου στις εφημερίδες είναι μία μόνο από τις πολλές υποχρεώσεις που το ζευγάρι καλείται να τακτοποιήσει προτού ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Σε αντίθεση όμως με την διακόσμηση της εκκλησίας ή τις βέρες, που έχουν ξεκάθαρη αναγκαιότητα, η αναγγελία εξυπηρετεί έναν άλλο σκοπό...

Η αναγγελία δίνεται σε μια καθημερινή εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζετε την ακριβή ημερομηνία, δεν χρειάζεται σε αυτή τη φάση αρκεί η δημοσίευση να γίνει τουλάχιστον 15 ημέρες πριν το γάμο και όχι πάνω από έξι μήνες νωρίτερα, γιατί αλλιώς θεωρείται άκυρη.

Τα στοιχεία που θα δώσετε στην εφημερίδα για την αναγγελία γάμου είναι:

-Tο όνομά σας
-Tο όνομα του /της συζύγου σας
-Tα ονόματα των γονέων σας
-Tα πατρώνυμα των μητέρων σας
-Την εκκλησία όπου θα τελεστεί το μυστήριο
-Tην περιοχή όπου θα γίνει ο γάμος.

Συνήθως δίνεται μια τυποποιημένη φόρμα για να συμπληρωθούν αυτά τα στοιχεία, στα γραφεία της εφημερίδας και αυτή στη συνέχεια θα τη συντάξουν με δική τους ευθύνη. Σε κάποιες εφημερίδες μπορείτε να το κάνετε και τηλεφωνικά, το κόστος γενικά είναι πολύ μικρό.

Το φύλλο της εφημερίδας όπου έγινε η δημοσίευση θα το προσκομίσετε στον ιερέα για να εκδώσει όλα τα χαρτιά που χρειάζεστε ώστε να βγουν οι άδειες. Ένας από τους λόγους που πρέπει η αναγγελία γάμου να δημοσιευθεί στον τύπο είναι καθαρά για προστασία. Έχει ως σκοπό να δουν όλοι ποιοι παντρεύονται και αν βρεθεί περίπτωση διγαμίας να υπάρξει ένσταση από συγγενικό ή άλλο πρόσωπο.

Το φύλλο της εφημερίδας όπου έγινε η δημοσίευση θα το προσκομίσετε στον ιερέα για να εκδώσει όλα τα χαρτιά που χρειάζεστε ώστε να βγουν οι άδειες.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share