Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

Πορτογαλία: Προστατεύει τα δάση της από τις πυρκαγιές με...κατσίκες!

Ένα πολύ πρωτότυπο πλάνο!

21 Αυγούστου 2019 15:31
Πορτογαλία: Προστατεύει τα δάση της από τις πυρκαγιές με...κατσίκες!

Ένα πολύ πρωτότυπο σχέδιο έβαλε σε εφαρμογή η Πορτογαλία για να προστατεύσει τα δάση της από τις πυρκαγιές! Οι κατσίκες λοιπόν, είναι το αντιπυρικό τους μέτρο για φέτος!

Μπορεί να μην έχουν τον όγκο ενός πυροσβεστικού αεροσκάφος ή τις ικανότητες ενός καλού πυροσβέστη, ωστόσο αποτελούν σημαντικό όπλο στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.

Ο λόγος για τις κατσίκες που μπαίνουν δυναμικά στη μάχη ενάντια στις φλόγες στην Πορτογαλία.

undefined

Οι κατσίκες, σύμφωνα με τη εφημερίδα Publico, χρησιμοποιούνται από τις αρχές ως χορτοκοπτικά, καθαρίζοντας τεράστιες εκτάσεις από ξερά χόρτα και δασική βλάστηση, δημιουργώντας έτσι αντιπυρικές ζώνες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της κοινότητας Βερμέλιους όπου οι τοπικές δασικές αρχές χρησιμοποίησαν πιλοτικά 150 κατσίκες για να καθαρίσουν την περιοχή.

Το πλάνο αυτό ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 2018 και είχαν εγγραφεί πάνω από σαράντα βοσκοί σε όλη τη χώρα, με τα κοπάδια τους να φθάνουν τις 10.800 κατσίκες.

Ωστόσο, αρκετοί βοσκοί φαίνεται πως στην πορεία ήταν απρόθυμοι να παραμείνουν αποκλειστικά σε μια περιοχή ενώ εκτιμούσαν ως λίγα τα χρήματα που τους δίνονταν.

Πάντως η Πορτογαλία δεν φαίνεται να πτοείται και το σχέδιο θα συνεχιστεί ικανοποιώντας παράλληλα τα παράπονα των βοσκών με στόχο το πλάνο να εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα.

Άνδρας τσακώνεται με τράγο κι εκείνος τον φτύνει!

Άνδρας τσακώνεται με τράγο κι εκείνος τον φτύνει! (Video)

Ένας μάλλον ασυνήθιστος τσακωμός προέκυψε όταν ένας άνδρας προσπάθησε να πιάσει κουβέντα με έναν τράγο, ο οποίος δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα.

Όταν ο άνδρας είδε ότι δεν επρόκειτο να απαντήσει, τότε άρχισε να τον σκουντάει, με αποτέλεσμα ο τράγος να εκνευριστεί και να τον φτύσει!

Εκείνος όμως έμεινε προσηλωμένος στον σκοπό του και συνέχισε να ψάχνει απαντήσεις στα ερωτήματά του, γεγονός που δεν ηρέμησε τον τετράποδο φίλο μας που συνέχισε να τον φτύνει και να κάνει...περίεργα ηχητικά εφέ!

Δείτε και θα καταλάβετε:

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share