Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αυτό το μνημείο έχει κέρδος 1,5 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο αλλά...δεν έχει είσοδο!

Ξέρετε ποιο είναι;

21 Αυγούστου 2019 10:45
Αυτό το μνημείο έχει κέρδος 1,5 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο αλλά...δεν έχει είσοδο!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό! Αυτό το μνημείο βγάζει κέρδος 1,5 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο αλλά...δεν έχει είσοδο! Απίστευτο βίντεο: Νταλίκα δεν σταματά πουθενά και πέφτει πάνω σε μεγάλο μνημείο

Η Φοντάνα ντι Τρέβι, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Ρώμης βγάζει στο σύνολο περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από τα κέρματα που πετάνε οι τουρίστες στο διάσημο συντριβάνι.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC φέτος για πρώτη φορά ξέσπασε διαμάχη μεταξύ της καθολικής εκκλησίας και της δημάρχου της Ρώμης για το ποιος θα λάβει το ποσό. Παραδοσιακά τα χρήματα κατέληγαν σε μια καθολική φιλανθρωπική οργάνωση για τους άπορους ωστόσο τώρα η δήμαρχος Βιρτζίνια Ράτζι θέλει να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των προβληματικών υποδομών της πόλης με τη φιλανθρωπική οργάνωση Caritas να απαντά πως η απώλεια αυτών των χρημάτων θα πλήξει τους φτωχούς.

Το δημοτικό συμβούλιο έχει εγκρίνει την αλλαγή αυτή, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Απρίλιο.

Η Φοντάνα ντι Τρέβι αποτελεί το μεγαλύτερο μπαρόκ σιντριβάνι της πόλης ύψους 25,9 μέτρων και πλάτους 49 μέτρων. Σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Νικόλα Σάλβι και ολοκληρώθηκε από τον Πιέτρο Μπράτσι και σηματοδοτεί το τέλος του "σύγχρονου" Άκουα Βέρτζινε, του ανακαινισμένου αρχαίου ρωμαϊκού υδραγωγείου. Το όνομα "Φοντάνα ντι Τρέβι" σημαίνει "κρήνη στους τρεις δρόμους" . Το 2015 τελείωσε η ανακατασκευή του που είχε διάρκεια 17 μηνών και κόστος 2,2 εκατομμύρια ευρώ τα οποία ήταν δωρεά του οίκου Fendi

Δείτε το video:

Μπαμπάς μυστικά τοποθετεί μνημείο για τον γιο του, 13 χρόνια μετά, μαθαίνει κάτι συγκλονιστικό!

Για χρόνια, ένα οικόπεδο στο Ρίτσμοντ της Καλιφόρνια, ιδιοκτησίας του γίγαντα της βιομηχανίας ενέργειας, της εταιρείας Chevron, φιλοξενούσε ένα μυστηριώδες μνημείο στην άκρη ενός δρόμου. Κανένας δεν είχε ιδέα ποιος το τοποθέτησε και το διατηρούσε εκεί, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του καναλιού NBC News. Αλβανία: Ανατίναξαν μνημείο ομογενή!

Όπως αποδείχθηκε όμως, το μνημείο φρόντιζε ο Ρέι Όλσον. Επισκεπτόταν τον χώρο κάθε βράδυ για πάνω από 12 χρόνια τιμώντας τον γιο του που έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα, ακριβώς σε εκείνο το σημείο.

Το 2016 όμως, ο Ρέι λύγισε όταν έμαθε πως η περιοχή είχε ενταχθεί σε σχέδιο ανοικοδόμησης.

Δεν πιστεύω πως κάποιος σταματά ποτέ να πενθεί την απώλεια ενός μέλους της οικογένειάς του. Και παρ’ όλο που δεν είναι δυνατό να έχεις κοντά σου το αγαπημένο σου πρόσωπο, μια επίσκεψη στο νεκροταφείο ή στο μνήμα του συγγενικού σου προσώπου σε κάνει να αισθάνεσαι σαν ο δικός σου άνθρωπος να είναι εκεί δίπλα σου, σαν να συνομιλείτε.

Ο Ρέι Όλσον έχασε τον γιο του το 2003 σε αυτοκινητικό ατύχημα σε έναν δρόμο του Ρίτσμοντ, στην Καλιφόρνια. Ο χώρος ανήκε στην πολλών δισεκατομμυρίων αμερικανική εταιρεία Chevron. Ο Ρέι ήταν σίγουρος πως η εταιρεία δεν θα τον άφηνε ποτέ να τοποθετήσει οτιδήποτε εκεί και για τον λόγο αυτό δεν ζήτησε ποτέ την άδειά της. Μυστικά λοιπόν, έστησε ένα μνημείο σε ανάμνηση του γιου του και το επισκεπτόταν κάθε βράδυ. Μέχρι που μια μέρα, ο Ρέι έλαβε το σοκαριστικό μήνυμα από την εταιρεία: Η περιοχή είχε ενταχθεί σε σχέδιο ανοικοδόμησης.

Ήταν σίγουρος πως η Chevron θα έριχνε το μνημείο και θα κατέστρεφε μαζί του και όλες τις αναμνήσεις που είχε από τον γιο του. Δεν ήξερε όμως πως η εταιρεία είχε αποφασίσει να στήσει ένα νέο μνημείο στη θέση του παλιού. Και όχι μόνο αυτό. Η Chevron τοποθέτησε μια πλάκα τιμώντας τη μνήμη του γιου του Ρέι και επίσης έβαλε στον χώρο ένα παγκάκι ώστε οι επισκέπτες που πενθούν το παιδί και ο Ρέι να μπορούν να περνούν λίγο χρόνο εκεί.

“Σκεφτήκαμε, αυτό το σημείο είναι δικό σου Ρέι. Δεν χρειάζεται να έρχεσαι εδώ κρυφά τη νύχτα,” είπε ο εκπρόσωπος της Chevron, Τζο Λόρεντς, μιλώντας στο NBC News.

Ένα ξεκάθαρο δείγμα ευγένειας και μεγαλοψυχίας από κάποιους που ίσως δεν περιμέναμε. Μακάρι και άλλοι σε μεγάλες εταιρείες να έδειχναν τέτοια κατανόηση και ανθρωπιά.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share