Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μασούσε τσίχλα κάθε μέρα επί έξι μήνες! Δείτε τι έπαθε...

Δεν το φανταζόταν...

19 Αυγούστου 2019 13:52
Μασούσε τσίχλα κάθε μέρα επί έξι μήνες! Δείτε τι έπαθε...

Δεν το φανταζόταν ούτε στον χειρότερο εφιάλτη της μια γυναίκα αυτό που έπαθε από το μάσημα της τσίχλας. Πώς και πότε εφευρέθηκε η τσίχλα;

Η γυναίκα από μια περιοχή της Κίνας διάβασε ότι το μάσημα της τσίχλας θα μπορούσε να τη βοηθήσει να χάσει βάρος και αποφάσισε να το ξεκινήσει εντατικά! Μασούσε τσίχλα κάθε μέρα επί έξι μήνες και το αποτέλεσμα ήταν… τρομακτικό.

Αντί να χάσει βάρος όπως περίμενε, άλλαξε το σχήμα του προσώπου της.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ μασούσε τσίχλα και για 6 ολόκληρους μήνες μέχρι που οι συνάδελφοί της στη δουλειά παρατήρησαν ότι το πρόσωπό της είχε αλλάξει σχήμα.

Από οβάλ που ήταν έγινε τετράγωνο, ενώ η ίδια δεν είχε χάσει ούτε γραμμάριο. Εκείνη πανικόβλητη επισκέφθηκε τον πλαστικό χειρουργό Δρ Li Jun, που της επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους της – ότι το υπερβολικό μάσημα τσίχλας ασκεί πολύ τους άνω μυς της σιαγόνας, με αποτέλεσμα τη διεύρυνση του προσώπου.

"Μην καταπιείς την τίσχλα, θα κολλήσει στο στομάχι σου!" Πόσο αλήθεια μπορεί να είναι αυτό;

Τελικά είναι μεγάλος μύθος,ότι η τσίχλα θα κολλήσει στο στομάχι μας αν την καταπιούμε! Η τσίχλα που μασάμε είναι συνθετική. Οπότε δεν είναι περίεργο που το σώμα μας δυσκολεύεται στην πέψη της.

Σίγουρα δεν κολλάει στο στομάχι μας, το πρόβλημα είναι αλλού...

Το πεπτικό μας μπορεί να διαχειριστεί τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες, επειδή διαθέτει ειδικά ένζυμα που τα διασπούν σε μόρια. Τα πεπτικά ένζυμα στο στομάχι σου όμως δεν μπορούν να διασπάσουν τη συνθετική ουσία που υπάρχει στις τσίχλες. Έτσι, το σώμα σου διασπά τη ζάχαρη και τα αρωματικά της τσίχλα αλλά η συνθετική ουσία περνά χωρίς επεξεργασία από το πεπτικό σου.

Αυτό δεν σημαίνει πως η τσίχλα θα κολλήσει στο στομάχι. Αντίθετα και βάση του πεπτικού σου συστήματος, η τσίχλα θα φύγει με τα κόπρανά σου μέσα σε τρεις μέρες περίπου, όπως επιβεβαιώνει και η Anish Sheth, γαστρεντερολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «What’s Your Poo Telling You».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share