Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Έστειλε καρτ ποσταλ το 1993 και έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα...

26 χρόνια μετά...

14 Αυγούστου 2019 20:17
Έστειλε καρτ ποσταλ το 1993 και έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα...
Follow us on Google News

Απέναντι σε ένα μυστήριο βρέθηκε μια γυναίκα από το Ιλινόις καθώς έλαβε μια ταχυδρομική κάρτα από το Χονγκ Κονγκ έπειτα από 26 χρόνια.

Η Kim Draper είπε στο CNN ότι σκέφτηκε ότι απλά η κάρτα είχε παραδοθεί σε λάθος σπίτι, όταν έφτασε στις 8 Ιουλίου.

«Όταν το κοίταξα για πρώτη φορά σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι για έναν από τους γείτονές μου που δεν ήξερα, γιατί ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Όταν όμως το κοίταξα καλύτερα και άρχιζα να το διαβάζω, σοκαρίστηκα καθώς η κάρτα εστάλη το 1993′. Ήταν με ημερομηνία 8 Ιουλίου 1993». δήλωσε η Draper.

undefined

Η ταχυδρομική κάρτα απεικόνιζε παραδοσιακά κινεζικά σκάφη και ως παραλήπτης αναγραφόταν οι Leena και Muhammad Ali Kizilbash.

Το μήνυμα στην κάρτα: «Περνάω καλά σε αυτό το εξαιρετικά κοσμοπολίτικο μέρος» και κλείνει Θα σας δω σύντομα παιδιά, ο μπαμπάς σας».

Η Draper ζει σε αυτό το σπίτι στο Ιλινόις με το σύζυγό της και τον 12χρονο γιο της για σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Στην προσπάθειά της να βρει το ζευγάρι, ρώτησε τον πρώην ιδιοκτήτη από τον οποίο αγόρασαν το σπίτι αλλά και εκείνος δεν τους ήξερε, όμως σκέφτηκε ότι θα μπορούσαν να νοίκιαζαν παλαιότερα το σπίτι.

Μετά από έρευνα στο Facebook και από τη δημοσίευση της ιστορίας στην τοπική εφημερίδα, δεν έβγαλε κανένα αποτέλεσμα και το μυστήριο μένει ακόμα χωρίς λυση.

Απίστευτο: Οι ιππόκαμποι είναι ένα βήμα πριν τον αφανισμό γιατί χρησιμοποιούνται ως βιάγκρα!

βιάγκρα

Σε μια σειρά από καταστήματα στο δυτικό Χονγκ Κονγκ, οι ιππόκαμποι αποθηκεύονται σε πλαστικά κιβώτια και γυάλινα βάζα.

Σε αυτή την περιοχή βρίσκεται το κέντρο του εμπορίου της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, ένα αρχαίο σύστημα που χρησιμοποιεί αποξηραμένα φυτά και μέρη ζώων για τη θεραπεία παθήσεων.

Τα στενά δρομάκια της είναι γεμάτα φορτηγά μεταφοράς και οι άνδρες σπρώχνουν καροτσάκια φορτωμένα με κιβώτια αποξηραμένων μυκήτων, βότανα, μούρα και ιππόκαμπους.

Απίστευτο: Οι ιππόκαμποι είναι ένα βήμα πριν τον αφανισμό γιατί χρησιμοποιούνται ως βιάγκρα!

Στην κινεζική ιατρική, οι ιππόκαμποι πιστεύεται ότι έχουν τις ιδιότητες παρόμοιες με αυτές του διάσημου φαρμάκου βιάγκρα.

Το Χονγκ Κονγκ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός κόμβος του κόσμου για το αποξηραμένο θαλάσσιο πλάσμα.

Σύμφωνα με την Σάρα Φόστερ, υπεύθυνη του προγράμματος «Πρότζεκτ Ιππόκαμπος» στη Βρετανική Κολούμπια του Καναδά, η ανάλυση των παγκόσμιων εμπορικών δεδομένων δείχνει ότι το Χονγκ Κονγκ ήταν υπεύθυνο σχεδόν για τα δύο τρίτα όλων των εισαγωγών ιππόκαμπων από το 2004 έως το 2017.

Η WWF ανέφερε ότι η δημοτικότητα του ζώου ως φαρμάκου οδηγεί, επίσης, σε αθρόες εξαγωγές και πωλήσεις στην Κίνα, την Ταϊβάν και την Ινδονησία.

Κανείς δεν ξέρει πόσοι ιππόκαμποι έχουν απομείνει στον κόσμο αλλά οι ειδικοί λένε ότι απειλούνται με εξαφάνιση. Οι ιππόκαμποι είναι πολύ διαφορετικοί από τα περισσότερα άλλα θαλάσσια όντα. Παραδόξως, είναι τα αρσενικά που εγκυμονούν.

Απίστευτο: Οι ιππόκαμποι είναι ένα βήμα πριν τον αφανισμό γιατί χρησιμοποιούνται ως βιάγκρα!

Η Φόστερ επισημαίνει πως περίπου 37 εκατομμύρια ιππόκαμποι πιάνονται κάθε χρόνο. Και παρά τους αυστηρούς κανονισμούς για την προστασία τους, το λαθρεμπόριο είναι ασταμάτητο.

Σύμφωνα με το «Πρότζεκτ Ιππόκαμπος», η έρευνα που διεξάγεται σε όλο τον κόσμο δείχνει ότι οι πληθυσμοί τουλάχιστον 11 ειδών μειώθηκαν κατά 30% έως 50% τα τελευταία 15 χρόνια.

Γιατί χρησιμοποιούνται ιππόκαμποι στην κινεζική ιατρική

Απίστευτο: Οι ιππόκαμποι είναι ένα βήμα πριν τον αφανισμό γιατί χρησιμοποιούνται ως βιάγκρα!


Οι ιππόκαμποι αναφέρονται για πρώτη φορά στην κινεζική ιατρική βιβλιογραφία το 700 μ.Χ., αλλά η χρήση τους πιθανότατα χρονολογείται πολύ πιο παλιά.

Σύμφωνα με την θεωρία της κινεζικής ιατρικής, ο ιππόκαμπος τροφοδοτεί και δίνει στο σώμα περισσότερη ενέργεια. Ανακατεμένοι με βότανα ή βρασμένοι με τσάι, οι ξηροί ιππόκαμποι χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία του άσθματος και της ανδρικής σεξουαλικής δυσλειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης της ανικανότητας και της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Ωστόσο δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι οι ιππόκαμποι θα μπορούσαν να ανακουφίσουν το άσθμα ή να ενισχύσουν τη σεξουαλική απόδοση, αφού σεν δεν έχουν διεξαχθεί κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Ως πρώην βρετανική αποικία, το Χονγκ Κονγκ εφαρμόζει ένα μίγμα της δυτικής με την κινεζική ιατρική - σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το 2017 υπήρχαν 7.425 εγγεγραμμένοι ιατροί στην περιοχή, που εφαρμόζουν την κινεζική ιατρική.

Η τιμή πώλησης του ιππόκαμπου μπορεί να φτάσει και 5 δολάρια το κομμάτι. Οι υψηλότερες τιμές χρεώνονται για τους ιππόκαμπους που είναι μεγάλοι, χλωμοί και λείοι.

Σύμφωνα με τους ντόπιους εμπόρους, οι κυριότεροι αγοραστές είναι άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απίστευτο: Περιστέρι γλιτώνει οδηγό που θα πλήρωνε κλήση 105 ευρώ!

Δείτε όλα τα περίεργα θέματα στο  Athensmagazine.gr

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share