Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Το 85% των ανθρώπων δεν μπορεί να βρει τη λύση αυτής της πράξης! Εσύ μπορείς;

Δοκίμασε το...

11 Αυγούστου 2019 19:54
Το 85% των ανθρώπων δεν μπορεί να βρει τη λύση αυτής της πράξης! Εσύ μπορείς;
Follow us on Google News

Αυτό το κοινό μαθηματικό πρόβλημα έχει γίνει viral στην Ιαπωνία για ένα ενδιαφέρον λόγο. Χάρη σε μια έρευνα, φαίνεται ότι μόλις το 60% των Γιαπωνέζων μπορούσαν στην ηλικία των 20 και κάτι να βρουν τη σωστή απάντηση σε αυτή την απλή μαθηματική εξίσωση. Αυτό μπορεί να μη φαίνεται τόσο τραγικό, αλλά το ποσοστό έχει πέσει από το 90% που ίσχυε τη δεκαετία του 1980.

Τι μπορεί να φταίει για αυτή την πτώση; Πιθανόν τα κομπιουτεράκια και η αυξανόμενη χρήση τους στην καθημερινότητα. Υπάρχουν σε κάθε συσκευή και κάθε μαθητής/φοιτητής βασίζεται πάνω τους για να βρει τη λύση για ένα απλό μαθηματικό πρόβλημα, όπως αυτό. Ωστόσο, αν εισάγετε αυτά τα δεδομένα σε ένα κομπιουτεράκι με σειρά εμφάνισης, θα σας δώσει λανθασμένα αποτελέσματα. Όταν βλέπεις την εικόνα αυτή ακίνητη είσαι ήρεμος, όταν τη βλέπεις να κινείται είσαι στρεσαρισμένος

Απλό; Ναι. Η εξίσωση είναι απλή αν γνωρίζετε τις προτεραιότητες των πράξεων, κάτι που μαθαίνουμε στο δημοτικό. Να λοιπόν μια μικρή υπενθύμιση των σχολικών μας μαθηματικών:

Προτεραιότητα μαθηματικών πράξεων:

1. Παρενθέσεις ( )
2. Δυνάμεις x^2
3. Πολλαπλασιασμός / Διαίρεση
4. Πρόσθεση / Αφαίρεση


Στην περίπτωση του πολλαπλασιασμού και της διαίρεσης ή της πρόσθεσης και της αφαίρεσης, ξεκινήστε από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Τώρα που γνωρίζετε τη σειρά των πράξεων, δείτε αν μπορείτε να λύσετε σωστά την εξίσωση και δείτε την απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί!

Το χρώμα που θα διαλέξεις θα αποκαλύψει κάτι εκπληκτικό για την προσωπικότητά σου!

Ποιο είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας σας; Μερικοί άνθρωποι είναι γνωστοί για τη συμπόνια και την καλοσύνη τους. Άλλοι, είναι γνωστοί για το θάρρος τους και μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση κατά μέτωπον. Και μερικοί, κυβερνώνται από τη λογική και την αναλυτική σκέψη, και έχουν τη σοφία ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους. Υπάρχουν και εκείνοι που, ξεχειλίζουν από ενέργεια και πάθος, έχουν έναν τρόπο να φωτίζουν ένα δωμάτιο όταν μπαίνουν σε ένα χώρο.

Τα χρώματα που θεωρούμε ως τα πιο δελεαστικά μπορούν να δείξουν το πιο κυρίαρχο χαρακτηριστικό μας.

Και το αγαπημένο σας χρώμα μπορεί να πει πολλά για την προσωπικότητά σας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Psychology Today, αν το μπλε είναι το αγαπημένο σας χρώμα, είναι πιθανό να είστε αξιόπιστοι, ευαίσθητοι, και να κάνετε πάντα μια προσπάθεια να σκέφτεστε τους άλλους. Αν σας αρέσει το πράσινο, είναι πιθανό να είστε στοργικοί, πιστοί και ειλικρινείς. Αν προτιμάτε το μοβ, είναι πιθανό να είστε καλλιτεχνικοί και μοναδικοί. Οι λάτρεις του κόκκινου είναι συχνά επίμονοι και ζουν τη ζωή τους στο έπακρο.

undefined
Αν δεν είστε σίγουροι ποιο είναι το πιο κυρίαρχο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας σας, αυτό το ευχάριστο τεστ χρωμάτων θα σας βοηθήσει να το ανακαλύψετε. Σύμφωνα με το τεστ, το κυρίαρχο χαρακτηριστικό σας εξαρτάται από τα χρώματα, τα σχήματα και τις εικόνες που θα επιλέξετε σε κάθε διαφάνεια.

Ακολουθήστε τις οδηγίες στο τεστ για να ανακαλύψετε το πιο κυρίαρχο χαρακτηριστικό σας!

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share