Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτός ο αστακός είναι ο πιο περίεργος αστακός του κόσμου! (Video)

Απίστευτο...

11 Αυγούστου 2019 18:17
Αυτός ο αστακός είναι ο πιο περίεργος αστακός του κόσμου! (Video)

Ένα περίεργο αστακό στα χρώματα… ζαχαρωτού, ανακάλυψε ψαράς στο Μέιν των ΗΠΑ. Ο σπάνιος μπλε αστακός έκανε την εμφάνισή του στο Μπρεστ της Γαλλίας

Ο John McInnes έπιασε έναν αστακό με μπλε και ροζ απόχρωση και σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για τη δεύτερη φορά που τον συναντάει!

«Τον έπιασα ξανά τον περασμένο Οκτώβρη, αλλά ήταν πολύ μικρός για να τον κρατήσω. Τώρα όμως, τον βρήκα πάλι» αναφέρει ο ψαράς στο CNNi.

Αυτή τη φορά, ο αστακός ήταν σε φυσιολογικό μέγεθος για να μπορέσει να τον κρατήσει. Ωστόσο ο McInnes τονίζει ότι δεν σκοπεύει να τον μαγειρέψει. Αντιθέτως, τον έχει κρατήσει και ελπίζει να τον δωρίσει σε κάποιο ενυδρείο.

Ο αστακός αυτός ξεχωρίζει: πάνω του έχει ιδιαίτερα χρώματα που σίγουρα θυμίζουν… ζαχαρωτό. Έντονο μωβ, μπλε και ένα ελαφρύ ροζ.

Νόμιζες πως ο αστακός ήταν ανέκαθεν ένα πανάκριβο έδεσμα; Μάθε και κάτι που σίγουρα δεν ήξερες!

Στο άκουσμα της λέξης "Αστακός", σίγουρα το μυαλό σου ερχεται το πανάκριβο θαλασσινό, που σερβίρουν στα πιο ακριβά εστιατόρια, σε διόλου ευκαταφρόνητες τιμές.

Ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι! Παλιότερα τον ονόμαζαν μάλιστα "η κατσαρίδα της θάλασσας"! Ήταν ένα φαγητό για τους φτωχούς και τους μετανάστες, ενώ το κέλυφός του ήταν δείγμα φτώχιας όταν βρισκόταν σε σπίτια...

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share