Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αν έχετε ένα από αυτά τα 7 νομίσματα ξεχασμένα στο συρτάρι σας είστε πλούσιοι!

Μια ολόκληρη περιουσία!

10 Αυγούστου 2019 12:05
Αν έχετε ένα από αυτά τα 7 νομίσματα ξεχασμένα στο συρτάρι σας είστε πλούσιοι!

Αυτά τα 7 νομίσματα φαίνονται ασήμαντα, όμως αξίζουν πολλά λεφτά. Μια ολόκληρη περιουσία. Μάλιστα, μπορεί να κερδίσετε μέχρι και 200.000 δολάρια. Το σπάνιο χρυσό νόμισμα του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ...

Οι «pennies» είναι τα νομίσματα του 1 λεπτού του δολαρίου και έχουν σχεδόν μηδαμινή αξία, όμως για μερικούς συλλέκτες νομισμάτων αξίζουν το... βάρος τους σε χρυσό.

Τα νομίσματα του ενός «cent», του ενός λεπτού δηλαδή, υπάρχουν στο νομισματικό σύστημα των ΗΠΑ από το ξεκίνημα του και πολλά προωτότυπα δημιουργήθηκαν το 1792. Ένα από αυτά είναι το μεγάλο «Birch».

Συγκεκριμένα, το Birch του 1792 πουλήθηκε σε μια δημοπρασία της εταιρείας Heritage Αuction το 2015 έφτασε τα 2,6 εκατ. δολάρια! Η αξία όπως και στα περισσότερα συλλεκτικά αντικείμενα υπολογίζεται από την ποιότητα και τη σπανιότητα του.

Οι πιθανότητες είναι μικρές, όμως όσοι έχουν «pennies» σε κάποιο συρτάρι ή κουμπαρά, καλό θα ήταν να ελέγξουν αν μοιάζουν με κάποιο από τα παρακάτω.

Το CNBC έφτιαξε μια λίστα με τα «μονόλεπτα» με τη μεγαλύτερη αξία και μας συμβουλεύει να μην ξαναπούμε «κράτα τα ρέστα» την επόμενη φορά που θα μας δώσουν ψιλά.

Χαμός με αυτό το 2 Ευρώ: Ποιο κέρμα κοστίζει 80.000€ και τι απεικονίζει;

Φρενίτιδα για τα «μαγικά» ελληνικά νομίσματα των 2 ευρώ, του 2002, με τις δημοπρασίες στο Ebayνα εκτοξεύουν την αξία τους πάνω από τα 80.000 ευρώ!

Ύστερα από τη Γερμανία και την Αυστρία, στο «παιχνίδι» μπήκαν τις τελευταίες ημέρες δυναμικά και πωλητές από την Ελλάδα, που διαρκώς καταχωρίζουν δημοπρασίες, με την ελπίδα να… μοσχοπουλήσουν τα κέρματά τους.

Η πιο τρανή περίπτωση είναι η δημοπρασία που ξεκίνησε προ ημερών ένας Ελληνας, από την Αθήνα, ο οποίος ζητά το ποσό των 62.400 ευρώ για τα σπάνια -όπως θεωρούνται- νομίσματα του 2002.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share