Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτό το γράμμα.. το γράφουμε όλοι λάθος!

Κάνεις και εσύ το ίδιο λάθος;

7 Αυγούστου 2019 19:52
Αυτό το γράμμα.. το γράφουμε όλοι λάθος!

Υπάρχει ένα γράμμα που έχετε δει ίσως και εκατομμύρια φορές τυπωμένο , αλλά δεν μπορείτε να το γράψετε σωστά!
Δυσκολευτήκατε να το βρείτε έτσι δεν είναι; Αν και το μικρό του γράμματος «G» το βλέπουμε καθημερινά στα τηλέφωνα, τους υπολογιστές, τις ταμπέλες, τις πινακίδες κυκλοφορίας τα μενού, είναι παράξενα δύσκολο να αναγνωρίσουμε πως γράφεται σωστά! Δείτε όμως και τις δέκα λέξεις και φράσεις τις λέμε όλοι λάθος!

Σε μελέτη του 2018 από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τη συνηθέστερη μορφή εκτύπωσης του «g»,που ονομάζεται looptail και δεν μπορούν να το ξεχωρίσουν από μια σειρά παραλλαγών.

Για να τεστάρουν την παρατηρητικότητα τους, η ερευνητική ομάδα ζήτησε από 38 ενήλικες να διαβάσουν λέξεις με το «g» σε… παραλλαγές και μόνο οι μισοί είδαν τα λάθη.

Στη συνέχεια, ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να γράψουν το «g». Οι μισοί από αυτούς το έγραψαν με τον τρόπο που διδάσκεται στην πρώτη τάξη. Το άλλο μισό επιχείρησε την «ουρίτσα» αλλά μόνο ένα άτομο στην πραγματικότητα το πέτυχε.

Στην τελική δοκιμασία, οι ερευνητές έδειξαν σε 25 συμμετέχοντες τέσσερις εκδόσεις του «g» και τους ζήτησαν να επιλέξουν το σωστό. Μόνο επτά μπόρεσαν να το κάνουν.

Αφού είναι ένα γράμμα που έχουμε δει τόσες φορές καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας, γιατί δεν ξέρουμε καν πώς μοιάζει; Μπορεί να οφείλεται στο πώς μαθαίνουμε να γράφουμε!

«Νομίζουμε ότι αν δούμε κάτι αρκετά, ειδικά αν πρέπει να δώσουμε προσοχή στο σχήμα του, όπως κάνουμε κατά την ανάγνωση, τότε θα ξέρουμε πως φαίνεται, αλλά τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι δεν συμβαίνει πάντοτε» τόνισε ο Michael McCloskey, Καθηγητής Γνωσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι η ικανότητά μας να διαβάζουμε είναι στενά συνδεδεμένη με την ικανότητά μας να γράφουμε.

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν πιο κοντά στις ηλεκτρονικές συσκευές παρά στα μολύβια και το χαρτί, οι ερευνητές αναρωτιούνται για τις συνέπειες για την εκμάθηση της ανάγνωσης.

Οι ενδείξεις που σε προειδοποιούν: Οι 2 λέξεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι με κατάθλιψη και άγχος!

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν αλλάξει. Οι αυξημένες υποχρεώσεις στη δουλειά, αλλά και οι ανάγκες της καθημερινότητας είναι συχνά πηγή άγχους το οποίο πολλές φορές νιώθεις ότι είναι αδύνατο να διαχειριστείς.

Πόνος, αϋπνία, κούραση και εναλλαγές στη διάθεση είναι μόνο μερικά από τα δείγματα που φανερώνουν ότι ένα άτομο είναι αγχωμένο.

Όμως σήμερα σχεδόν όλοι είμαστε αγχωμένοι. Μπορεί για εντελώς διαφορετικούς λόγους ο καθένας, αλλά ειδικά σε εποχές κρίσης, το να κυκλοφορείς ανέμελος μοιάζει σαν να ζεις σε άλλο πλανήτη.

Η συμβουλή «Μην αγχώνεσαι» είναι ο,τι πιο κοντινό στη ματαιότητα και κάπως έτσι η μέρα κυλά, δίνοντας τη θέση της στην επόμενη.

Πώς μπορείς να καταλάβεις όμως το βαθμό και τα επίπεδα του άγχους σου;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, υπάρχουν μερικές λέξεις τις οποίες, αν χρησιμοποιείς συχνά, πιθανότατα, δείχνουν ότι είσαι αρκετά στρεσαρισμένη και πιθανόν να είναι και ένας οιωνός για κατάθλιψη.

Όπως λένε οι μελετητές, όταν κάποιος έχει ξεπεράσει τα φυσιολογικά επίπεδα του άγχους, ασυνείδητα, χρησιμοποιεί πολύ συχνά τις λέξεις «εγώ», «είμαι» και «σε μένα». Επίσης τείνουν να μη μιλούν πολύ.

Μάλιστα όπως σημειώνουν, τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη είναι περισσότερο επικεντρωμένα στον εαυτό τους και αποκομμένα από τους άλλους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνθρωποι που έχουν κατάθλιψη χρησιμοποιούν περισσότερες λέξεις α' προσώπου, όπως «εγώ», «ο εαυτός μου», «δικό μου», «σε μένα» και «είμαι», και λιγότερες λέξεις β' και γ' προσώπου όπως «εσείς», «αυτοί» ή «εκείνοι» .

Εάν είσαι από τα άτομα που αγχώνονται υπερβολικά, ήρθε η ώρα να παρατηρήσεις λίγο το πώς μιλάς. Γιατί οι λέξεις που χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου έχουν σημασία και μπορούν να είναι ένα σημάδι της ψυχολογικής σου κατάστασης.

Εσύ άραγε πόσο συχνά χρησιμοποιείς τις λέξεις «εγώ», «είμαι» και «σε μένα»;

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share