Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στην Ιαπωνία αποφεύγουν τον αριθμό 4 με κάθε τρόπο!

Δείτε γιατί!

2 Αυγούστου 2019 15:04
Στην Ιαπωνία αποφεύγουν τον αριθμό 4 με κάθε τρόπο!

Είναι μερικά μόνο από τα έθιμα της χώρας τα οποία δεν μπορεί να καταλάβει κανένας άλλος λαός. Οι Ιάπωνες έχουν έναν ιδιαίτερα αυστηρό κώδικα συμπεριφοράς, ο οποίος αφορά όλες τις πτυχές της ζωής τους.

Ένα από τα πιο παράξενα πράγματα είναι ότι ο αριθμός 4 αποφεύγεται με κάθε τρόπο!

Η λέξη για τον αριθμό τέσσερα μοιάζει πολύ με εκείνη του θανάτου. Για τους Ιάπωνες είναι κάτι σαν το 13 για τους Δυτικούς.

Θεωρείται εξαιρετικά γρουσούζικος αριθμός και χρησιμοποιείται όσο λιγότερο γίνεται. Ακόμη και στα ασανσέρ, μπορεί να λείπει ο τέταρτος όροφος.

Σε άλλες, πιο ακραίες περιπτώσεις, δεν υπάρχουν καν ενδείξεις για τους ορόφους 40-49. Μάλιστα το 49 θεωρείται ακόμη πιο γρουσούζικος αριθμός, γιατί ακούγεται σαν τη φράση που σημαίνει «πόνος μέχρι θανάτου».

Δείτε γιατί οι μαθήτριες στην Ιαπωνία φορούν κοντές φούστες! (photos-video)

Τα περισσότερα ιαπωνικά σχολεία έχουν το δικό τους «seifuku» (σχολικές στολές), και ειδικά οι στολές των κοριτσιών έχουν εξελιχθεί για να έχουν μια ποικιλία από μοναδικά στυλ. Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της στολής των κοριτσιών είναι οι κοντές φούστες τους. Απίστευτο: Τουρίστρια πήγε στα McDonald's και «ξέχασε»... τη φούστα της!

Η κουλτούρα αυτή με τις κοντές φούστες ξεκίνησε όταν η κουλτούρα Gyaru επηρεάστηκε τη δεκαετία του ’90, από τη θρυλική Ιαπωνίδα τραγουδίστρια της ποπ Νάμι Αμούρο με την πολύ κοντή φούστα, τα λεπτά φρύδια και τα… ξεθωριασμένα μαλλιά. Τα κορίτσια του σχολείου το υιοθέτησαν στις σχολικές στολές τους και άρχισαν να κάνουν τις φούστες τους κοντύτερες.

Πώς να τη φτιάξεις; Είναι εύκολο. Βασικά υπάρχουν τρεις τρόποι:

  1. Κόψτε τη!
    2. Διπλώστε πάνω από τη μέση
    3. Χρησιμοποιήστε «ζώνη φούστας»

Ζώνη φούστας

Ωστόσο, το κόψιμο της φούστας έχει ρίσκο, καθώς υπάρχουν εβδομάδες «ελέγχου της φούστας» ή εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο σχολείο ανά πάσα στιγμή, όπως αναφέρει το tokyogirlsupdate.com. Αν σας πιάσουν με μια φούστα μικρότερη από την επιτρεπόμενη, θα τιμωρηθείτε.

Γι΄ αυτό το λόγο, το να τη διπλώσετε πάνω από τη ζώνη όπως και η χρήση μιας «ζώνης φούστας» είναι πιο συνηθισμένα.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο που δείχνει πώς να χρησιμοποιήσετε μια ζώνη φούστας. Είναι εξαιρετικά εύκολο:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share