Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο υβρίδιο ανθρώπου με πίθηκο! (Photo)

Σοκαριστικό πείραμα

2 Αυγούστου 2019 12:19
Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο υβρίδιο ανθρώπου με πίθηκο! (Photo)

Οι επιστήμονες δημιούργησαν με επιτυχία το πρώτο έμβρυο ανθρώπου-πιθήκου, ερευνώντας υποτίθεται τη χρήση ζώων για μεταμοσχεύσεις ανθρώπινων οργάνων. Το πείραμα διεξήχθη στην Κίνα για να αποφευχθούν νομικά ζητήματα. Αποκάλυψη: Ποιο είναι το μεγαλύτερο πείραμα της ιστορίας στο οποίο όλοι συμμετέχουμε με... τα κινητά μας;;;

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Salk στις ΗΠΑ και το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Μούρθια (UCAM) στην Ισπανία "δημιούργησαν" γενετικά τροποποιημένα έμβρυα πιθήκων για την απενεργοποίηση συγκεκριμένων γονιδίων που χρησιμοποιούνται στο σχηματισμό οργάνων. Η ομάδα έπειτα εγχύει ανθρώπινα βλαστοκύτταρα στο έμβρυο.

Εάν είχε αφεθεί, το έμβρυο θα είχε μεγαλώσει σε μία μαϊμού με ανθρώπινα κύτταρα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ίδιους, σταμάτησαν τη διαδικασία πολύ πριν το έμβρυο ήταν σε θέση να αναπτύξει ένα κεντρικό νευρικό σύστημα.

Η ομάδα έπρεπε να ταξιδέψει στην Κίνα για να διεξαγάγει τη διαδικασία, καθώς παραβίαζε την ισπανική νομοθεσία.

Η Estrella Núñez, η οποία συνεργάστηκε στο έργο, δήλωσε στο El Pais ότι "τα αποτελέσματα είναι πολύ ελπιδοφόρα", δηλώνοντας ότι το πείραμα ήταν ένα απαραίτητο πρώτο βήμα προς την ανάπτυξη ανθρώπινων οργάνων σε ζώα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μεταμοσχεύσεις.

Η ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής τον Juan Carlos Izpisúa, πραγματοποίησε ένα παρόμοιο πείραμα το 2017 χρησιμοποιώντας γονίδια ανθρώπων και χοίρων. Ωστόσο, τα ανθρώπινα κύτταρα δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν το έμβρυο των χοίρων.

Η Κίνα έχει γίνει ένα mecca για την επεξεργασία γονιδίων. Ένας Κινέζος ερευνητής ανακοίνωσε το Νοέμβριο του 2018 ότι ο ίδιος και η ομάδα του εξέδωσαν το γονίδιο CCR5 από δύο δίδυμα μωρά σε μια προσπάθεια να τα καταστήσουν ανοσοποιημένα από τον ιό HIV. Ωστόσο, η επιστημονική εξέλιξη μπορεί να έρθει με υψηλό τίμημα. Εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει ότι η διαδικασία θα μπορούσε να αφαιρέσει χρόνια από τη ζωή των δίδυμων ».

Σε ένα πιο πρόσφατο πείραμα, οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί ερευνητές συνεργάστηκαν για να τροποποιήσουν τα γονίδια των 11 πιθήκων, δίνοντάς τους "ανθρώπινη" ανάπτυξη του εγκεφάλου.

«Το αγόρι που μεγάλωσε σαν κορίτσι». Το πείραμα ενός γιατρού που έκανε σε ένα μωρό εγχείρηση αλλαγής φύλου!

Αύγουστος 1965. Η Τζάνετ και ο Ρον Ρέιμερ από τον Καναδά απέκτησαν δυο δίδυμα αγόρια, τον Μπρους και τον Μπράιαν. Τα δυο αγοράκια σε ηλικία έξι μηνών εμφάνισαν πρόβλημα στην ούρηση. Έπασχαν από φίμωση.

Οι γονείς τους αποφάσισαν να τους κάνουν περιτομή. Και από τότε άλλαξε ριζικά η ζωή του μικρού Μπρους, αλλά και όλης της οικογένειας. Οι γιατροί στο νοσοκομείο πρότειναν μια νέα μέθοδο περιτομής με καυτηριασμό. Κατά τη διάρκεια της εγχείρησης του Μπρους, παρουσιάστηκε επιπλοκή και το πέος του νεογνού υπέστη σοβαρό έγκαυμα. Οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς ότι το πρόβλημα ήταν ανεπανόρθωτο.

Οι γονείς αναστατώθηκαν, καθώς το αγόρι τους δεν θα μπορούσε στο μέλλον να έρθει σε σεξουαλική επαφή. Επισκέφτηκαν δεκάδες νοσοκομεία για να βρουν πώς θα αποκαταστήσουν το ανατομικό πρόβλημα, αλλά πουθενά δεν έβρισκαν την απάντηση που αναζητούσαν.

Μια μέρα είδαν στην τηλεόραση τον ψυχολόγο, Τζον Μάνεϊ, που εργαζόταν σε ένα νοσοκομείο στη Βαλτιμόρη. Ο γιατρός ισχυριζόταν ότι μπορούσε να επαναπροσδιορίσει το φύλο ενός ανθρώπου. Στην ακαδημαϊκή του εργασία υποστήριζε ότι το φύλο και ο σεξουαλικός προσδιορισμός είναι ένα «εύπλαστο» κοινωνικό κατασκεύασμα, το οποίο μπορούσε να διαμορφωθεί ανάλογα με την ανατροφή που δέχεται ένα παιδί.

Οι γονείς επισκέφτηκαν τον γιατρό στη Βαλτιμόρη. Για τον Μάνεϊ η περίπτωση του μικρού Μπρους Ρέιμερ ήταν ο ιδανικός τρόπος για να αποδείξει στην πράξη τη θεωρία του. Τους πρότεινε να μεγαλώσουν το παιδί σαν κορίτσι.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share