Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νεαρός Ιάπωνας είχε σχέση με κατσαρίδα και όταν πέθανε την έφαγε! (Video)

Τι άλλο θα ακούσουμε Παναγία μου!

31 Ιουλίου 2019 09:27
Νεαρός Ιάπωνας είχε σχέση με κατσαρίδα και όταν πέθανε την έφαγε! (Video)

Τι άλλο θα ακούσουμε Παναγία με αυτά τα περίεργα πράγματα που κάνουν κάποιοι και τα θεωρούν απλά; Ένας νεαρός Ιάπωνας είχε σχέση με κατσαρίδα και όταν αυτή πέθανε την έφαγε! Είναι ασύλληπτο αυτό που θα διαβάσετε!

Τα ιδιαίτερα συναισθήματα που «έτρεφε» για μία… κατσαρίδα επισφράγισε μετά το θάνατό της ένας νεαρός Ιάπωνας. Πώς; Τράφηκε με την ίδια! Δείτε ακόμα: Το βίντεο που έχει γίνει viral - Πως ένας Ιάπωνας τυλίγει δώρα

«Τώρα η Λίζα μένει μόνιμα στην καρδιά μου και συνεχίζει να ζει ως κομμάτι μου» εξηγεί ο 25χρονος για την «πρώτη του αγάπη» και… παντοτινή!

Γιατί μπορεί πολλοί λαοί στο μάταιο τούτο κόσμο να έχουν εντάξει τα έντομα στο… μενού τους, όχι όμως και στην γκάμα των σχέσεών τους. Όπως τουλάχιστον τις έχουμε οι περισσότεροι (θέλουμε να πιστεύουμε) στο μυαλό μας, γιατί σίγουρα ο Γιούτα Σινοχάρα δεν είναι ένας από εμάς!


Και πώς όχι όταν ο νεαρός Ιάπωνας δεν προτρέπει απλά εδώ και αρκετά χρόνια τους συνανθρώπους του να δοκιμάσουν πιάτα με κατσαρίδες, γρύλους και μυρμήγκια, μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το έχει προχωρήσει πολλά βήματα παραπέρα! Και σίγουρα, πιο… δυσκολοχώνευτα για εμάς και από τα ίδια του τα πιάτα.

Αφού λοιπόν άρχισε να τρώει διαφόρων ειδών έντομα από τα παιδικά του χρόνια (αρχικά κρυφά γιατί ντρεπόταν), στα 19 του έγινε πιο «αποκαλυπτικός» σχετικά με την ασυνήθιστη αυτή πτυχή της διατροφής, αλλά και της ζωής του.

Αιτία ήταν η ανακοίνωση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών που συνιστούσε την εισαγωγή εντόμων στις διατροφικές συνήθειες ορισμένων πληθυσμών, ως μέσο καταπολέμησης της πείνας και των οικολογικών επιπτώσεων της κτηνοτροφίας. Κάτι που του έδωσε δύναμη να βγει και να μιλήσει ανοιχτά για το πάθος του, το οποίο ωστόσο ήταν αδύνατο να «ασφυκτιά» στα στενά όρια της διατροφής.

Με τα χρόνια έτσι, ο 25χρονος βρήκε και άλλους… ομοϊδεάτες με την ίδια αγάπη για τα έντομα (και τη γεύση τους), διοργανώνοντας λουκούλλεια γεύματα με την αγαπημένη τους τροφή και ανταλλάζοντας συνταγές.

Μόνο που κάποια στιγμή, ο Σινοχάρα βρήκε τη μία και μοναδική (έστω και… κατσαρίδα), η οποία (έστω και προσωρινά) δεν κατέληξε στο πιάτο του. Ο εντομοφάγος είδε πολλά περισσότερα από έναν εκλεκτό μεζέ σε μια κατσαρίδα, αποδεικνύοντας την ιδιαίτερη τρυφερότητα που νιώθει απέναντι στο φαγητό του!

Την περίεργη σχέση έφερε ο ίδιος στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας πρόσφατα σε συνέντευξή του ότι στο παρελθόν είχε συνάψει κάποιου είδους «ερωτική σχέση» με μια κατσαρίδα, την οποία είχε πάντα κοντά του ως κατοικίδιο. Μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος…

Η Λίζα ήταν αφρικανικής προέλευσης, ενώ ο νεαρός Ιάπωνας την είχε παραγγείλει από τη Μαύρη Ήπειρο, με (αρχική) πρόθεση να την φάει.

Όταν ωστόσο την αντίκρισε, φαίνεται πως κάτι μέσα του… σκίρτησε, αποφασίζοντας να καθυστερήσει το μαγείρεμά της.

Παρ ΄όλο πάντως που η ιδιόμορφη σχέση παρέμεινε πλατωνική, ο Σινοχάρα τής είχε προσδώσει ρομαντικό χαρακτήρα, ισχυριζόμενος ότι μπορούσε να επικοινωνήσει σε πολλά επίπεδα με την κατσαρίδα του.

Δυστυχώς όμως, αν και η Λίζα πέθανε μετά από μόλις ένα χρόνο στο νέο της σπίτι, ο Ιάπωνας δεν το έβαλε κάτω.

Συντετριμμένος όπως ήταν σκέφτηκε ότι μπορούσε επιτέλους να τη φάει και να μείνει για πάντα στην καρδιά του (άσχετα αν δεν πήγε εκεί).

«Τώρα η Λίζα μένει μόνιμα στην καρδιά μου και συνεχίζει να ζει ως κομμάτι μου» εξηγεί ο 25χρονος, ο οποίος αναφέρεται στην αφρικανική κατσαρίδα ως… τον πρώτο του έρωτα.

Αν «συναντήσετε» αυτή την κατσαρίδα στο σπίτι κάντε το σταυρό σας! (photos)

Αν και οι λευκές κατσαρίδες σε ένα διαμέρισμα δεν μπορούν να βρεθούν τόσο συχνά, αλλά μερικές φορές εξακολουθούν να τραβάνουν το μάτι - εδώ γεννάται το ερώτημα ποιοι περίεργοι αλμπίνοι είναι τέτοιοι, δεν είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο και γενικά από πού έρχονται από. Νόμιζες πως ο αστακός ήταν ανέκαθεν ένα πανάκριβο έδεσμα; Μάθε και κάτι που σίγουρα δεν ήξερες!

Λοιπόν, αν στην κουζίνα ή στο μπάνιο βλέπεις μια ασυνήθιστη λευκή κατσαρίδα, τότε για αρχή πρέπει να θυμάσαι ότι πρακτικά τίποτα άλλο από το χρώμα προέρχεται από το συνηθισμένο κόκκινες κατσαρίδες δεν είναι διαφορετικό - δεν είναι μεταλλαγμένο και δεν είναι λάθος της φύσης.

Επιπλέον, κάθε κόκκινη μαλλιά κατσαρίδα είναι γαλακτώδης λευκό αρκετές φορές στη ζωή της. Είναι αλήθεια ότι οι μετασχηματισμοί αυτοί συμβαίνουν σπάνια και το ίδιο το λευκό χρώμα δεν διαρκεί πολύ σε ένα έντομο, επομένως, η πιθανότητα να δει κανείς ένα παράσιτο σε μια τέτοια στολή είναι μάλλον μικρός.

Γιατί οι κατσαρίδες είναι λευκές;

Το κανονικό χρώμα του εξωτερικού κατσαρίδας περιβλήματος εξαιτίας της παρουσίας σε χιτίνη κέλυφος του (επιδερμίδα) μια σειρά από ειδικές χρωστικής μελανίνης από την ομάδα - από τον τρόπο, με τη χημική φύση παρόμοιες με εκείνες οι οποίες είναι υπεύθυνες για το δέρμα και το χρώμα των μαλλιών σε θηλαστικά.

Γιατί λοιπόν οι κόκκινες τρίχες μερικές φορές είναι λευκές;

Οι μικρές προνύμφες των κατσαρίδων, μόλις εκκολαφθεί από το αυγό, έχουν μια πολύ λεπτή πέπλα του σώματος, οι χρωστικές ουσίες με το κέλυφος χιτίνη τους που περιέχονται σε πολύ μικρές ποσότητες, έτσι ώστε οι προνύμφες επιφανειακά φαίνεται λευκό, σχεδόν διάφανο. Κυριολεκτικά για αρκετές μέρες (και μερικές φορές αρκετές ώρες), καθώς αναπτύσσεται το χιτινώδες κάλυμμα και αναπτύσσονται χρωστικές, οι κατσαρίδες σκουραίνονται και αποκτούν το τυπικό χρώμα τους.

Για παράδειγμα, η φωτογραφία που ακολουθεί δείχνει τη λευκή προνύμφη της Γερμανικής κατσαρίδας (Prusak):

Και εδώ είναι οι μαύρες προνύμφες κατσαρίδων που έχουν εκκολαφθεί από τα αυγά της βιβλιοθήκης:

Και τότε - σκούρο καφέ θηλυκό Μαδαγασκάρη κατσαρίδα και «γεννούν» λευκό απογόνους της (Μαδαγασκάρη κατσαρίδα ανήκει στο ovoviviparous είδη, δηλαδή, οι προνύμφες εκκολάπτονται από τα αυγά στο σώμα της μητέρας, και μόνο τότε οι «γεννήθηκε» στον κόσμο - ένας τέτοιος μηχανισμός αυξάνει την νεότερη γενιά της επιβίωσης):

Έτσι, δεδομένου ότι ο καθένας οικιακές κατσαρίδες η εκκόλαψη από το αυγό, οποιαδήποτε προνύμφη στην αρχή της ζωής της έχει λευκό χρώμα του αμαξώματος. Επομένως, αν συναντήσατε μια μικρή λευκή κατσαρίδα σε ένα διαμέρισμα - δεν πρέπει να σκεφτείτε ότι αυτό είναι μεταλλαγμένο, λέει μόνοότι πολύ πρόσφατα οι τάξεις των παρασίτων αναπληρώθηκαν με 20-30 νέα μικρά άτομα (ακριβώς όπως πολλά αυγά, κατά μέσο όρο, βρίσκονται στο Prusak eidek).

Αλλά γιατί μερικές φορές στο διαμέρισμα υπάρχουν και μεγάλες λευκές κατσαρίδες που έχουν περάσει πολύ από το στάδιο των προνυμφών πρώτου σταδίου;

Το γεγονός είναι ότι καθώς μεγαλώνει, το σκληρό χιτινώδες κάλυμμα της νύμφης (νύμφη) γίνεται πολύ μικρό για αυτό - μεγαλώνει, καθώς το παιδί μεγαλώνει από τα ρούχα του.Αυτό το κέλυφος μπορεί να τεντωθεί ελαφρώς, αλλά δεν έχει αρκετό χρόνο για την ανάπτυξη του εντόμου.

Ως εκ τούτου, περίπου 5-7 φορές πριν φθάσει στην ενηλικίωση, η νύμφη ρίχνει, απορρίπτοντας το παλιό κάλυμμα. Κάθε φορά κατά τη στιγμή της λεύκανσης, η μεγαλόφθαλμη προνύμφη σέρνεται από το παλιό καφετί κέλυφος σε κακώς χρωματισμένα, σχεδόν λευκά καλύμματα, τα οποία χρειάζονται πάλι από αρκετές ώρες έως αρκετές ημέρες για να σκουρύνουν.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν τη λευκή ξεθωριασμένη λευκή νύμφη Prusak:

Αυτές είναι αυτές οι μεγάλες προνύμφες ή οι ενήλικες λευκές κατσαρίδες που αναδύονται από την τελευταία «κοστούμι» των διαμερισμάτων και των ιδιωτικών σπιτιών που παρατηρούνται μερικές φορές σε κουζίνες, τουαλέτες και μπάνια (σε περιοχές κοντά σε πηγές νερού).

Παρατηρήστε την επόμενη φορά που θα δείτε μια λευκή κατσαρίδα: κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα έχει φτερά. Ακόμα, για 5-6 molts στο στάδιο των προνυμφών, το έντομο έχει μόνο ένα molt, μετά το οποίο εμφανίζεται ένα ενήλικο παράσιτο με αναπτυγμένα φτερά. Και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν ζουν περισσότερο από το 20% των εντόμων στο τελευταίο molt, η πιθανότητα εμφάνισης ενός ενήλικου λευκού ζιζανίου αποδεικνύεται αρκετά χαμηλή.

Ακολουθούν μερικές ακόμη φωτογραφίες των λευκών κατσαρίδων:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share