Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έζησε 99 χρόνια με όλα τα όργανα της... ανάποδα!

Σπάνια περίπτωση!

26 Ιουλίου 2019 17:54
Έζησε 99 χρόνια με όλα τα όργανα της... ανάποδα!

Μια σπάνια περίπτωση, που δεν θα διαπιστωνόταν ποτέ, αν η γυναίκα δεν είχε δωρίσει το σώμα της στην επιστήμη! 9+1 παράξενοι τρόποι που το σώμα σας λέει να πίνετε περισσότερο νερό!

Εκείνη τη μέρα της περασμένης άνοιξης, οι φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Portland στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών νόμιζαν ότι θα έχουν απλώς ένα ακόμη μάθημα στο εργαστήριο ανατομίας.

Όμως όταν έκαναν την πρώτη τομή στην 99χρονη που είχε δωρίσει μετά θάνατον το σώμα της για τις ανάγκες του πανεπιστημίου, κατάλαβαν ότι το μάθημα δεν θα ήταν όπως όλα τα άλλα.

Οι φοιτητές έπρεπε να ανοίξουν το στέρνο και να εξετάσουν την ανατομία της καρδιάς. Και είδαν ότι τα αγγεία της καρδιάς ήταν ανάποδα! Για παράδειγμα, η κοίλη φλέβα δεν βρισκόταν δεξιά, αλλά ξεκινούσε από αριστερά…

Συνεχίζοντας τις τομές, οι φοιτητές διαπίστωσαν ότι όλα τα όργανα στην κοιλιά και το θώρακα της γυναίκας βρίσκονταν σε λάθος θέση: ο δεξιός πνεύμονας είχαν δύο λοβούς αντί για 3, το στομάχι ήταν δεξιά αντί αριστερά, το ήπαρ στα αριστερά, ο σπλήνας δεξιά και πάει λέγοντας…

Η πλήρης αναστροφή σπλάχνων – όπως επιστημονικά ονομάζεται αυτό που είχε η 99χρονη – είναι ένα σπάνιο σύνδρομο και τα αίτιά του παραμένουν μυστήριο. Εκτιμάται ότι το σύνδρομο εκδηλώνεται μεταξύ 30ης και 45ης ημέρας της κύησης και συμβαίνει σε μια ανά 22.000 γεννήσεις.

Αυτό που κάνει την περίπτωση της γιαγιάς ακόμη πιο σπάνια είναι ότι στη διάρκεια της ζωής της ουδέποτε διαπιστώθηκε η αναστροφή ενώ η ίδια έζησε υγιής, έκανε 5 παιδιά και πέθανε από φυσικά αίτια! Το μόνο που την ταλαιπωρούσε ήταν οι χρόνιες καούρες στο στομάχι (που προφανώς οφείλονταν στη λάθος θέση του οργάνου)!

Είναι κάτι που συμβαίνει μια στα… 50 εκατομμύρια, αφού συνήθως το σύνδρομο αναστροφής σπλάχνων συνοδεύεται από σοβαρές επιπλοκές.

Εξαιτίας των ανωμαλιών της καρδιάς, μόνο 5% – 13% των ατόμων που γεννιούνται με το σύνδρομο ζουν πάνω από 5 χρόνια. Για καλή της τύχη, η 99χρονη δεν είχε καρδιακά προβλήματα – παρά την ανάποδη θέση των αγγείων της καρδιάς της – και αυτό θεωρείται ο κύριος λόγος που έζησε τόσα πολλά χρόνια.

Στη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία, μέχρι σήμερα, ο μακροβιότερος ασθενής με αναστροφή σπλάχνων ήταν 73 ετών.

Η περίπτωσης της 99χρονης παρουσιάστηκε πρόσφατα σε συνέδριο ανατομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε μια φέτα καρπούζι κάθε μέρα για μία εβδομάδα!

Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι γίνεται; Δεν γίνεται. Είναι το πιο αναζωογονητικό και δροσιστικό φρούτο της εποχής.

Εκτός όμως από την άμεση ενυδάτωση που προσφέρει, γνωρίζετε ότι διαθέτει και άλλα πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία; Στην περίπτωση που το απολαμβάνετε καθημερινά, κάνετε αναμφισβήτητα ένα πολύτιμο δώρο στον οργανισμό σας.

Εδώ Είναι Τα Κορυφαία Οφέλη Που Διαθέτει Το καρπούζι για την υγεία!

Διατηρεί τους νεφρούς υγιείς.
Μάχεται ενάντια στον καρκίνο.
Βελτιώνει την υγεία των ματιών.
Αντιμετωπίζει την ανικανότητα
Ενισχύει τις εγκεφαλικές λειτουργίες.
Προάγει την καλή υγεία της καρδιάς.
Μειώνει τις φλεγμονές.
Καταπολεμά την κατάθλιψη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

5+1 λόγοι να ξεκινάτε την ημέρα σας με νερό!

Γιατί πρέπει να βάζουμε νερό στο ουίσκι;

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας και ομορφιάς στο Athensmagazine.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share