Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτή είναι η μεγαλύτερη σκάλα στον κόσμο (φώτο)

Δεν θα πιστέψετε πόσα σκαλιά έχει

23 Ιουλίου 2019 12:59
Αυτή είναι η μεγαλύτερη σκάλα στον κόσμο (φώτο)

Αν νόμιζες πως το Παλαμίδι έχει πολλά σκαλιά πραγματικά δεν ξέρεις τίποτα. Διότι υπάρχει μία σκάλα στον κόσμο που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις όπως ο Super Mario στο παρακάτω βίντεο:

Για να επανέλθουμε στην πραγματικότητα, υπάρχει μία σκάλα στον κόσμο τεράστια, που αισθάνεσαι ότι την ανεβαίνεις για μια αιωνιότητα (υπερβάλουμε).

Διάβασε για αυτήν παρακάτω:

Η μεγαλύτερη σκάλα στον κόσμο βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Niesen στις Ελβετικές Άλπεις.

Έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 11.674 σκαλιά τα οποία «τρέχουν» παράλληλα με το τελεφερίκ Niesenbahn, που πηγαίνει στο Mülenen (υψόμετρο 693 μέτρα).

Κατά τη διάρκεια της βόλτας των 28 λεπτών, το τελεφερίκ -το οποίο άνοιξε το 1910- ταξιδεύει μέσα από τα καταπράσινα δάση των Άλπεων, περνά από πολλές σήραγγες και προσφέρει μια μοναδική διαδρομή.

Η σκάλα χρησιμοποιείται μόνο από το προσωπικό συντήρησης, ενώ ανοίγει μία φορά το χρόνο τον Ιούνιο για τον περίφημο αγώνα Niesenlauf στον οποίο παίρνουν μέρος αθλητές από όλον τον κόσμο, που προσπαθούν να πετύχουν μια αξιοπρεπή ανάβαση μέχρι την κορυφή!

Το ρεκόρ ανάβασης μέχρι στιγμής είναι 1 ώρα και 2 λεπτά για τους άντρες και 1 ώρα και 9 λεπτά για τις γυναίκες.

Βίντεο ντοκουμέντο την στιγμή που παιδί πέφτει από κυλιόμενη σκάλα ύψους 15 μέτρων!

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την τραγική στιγμή της πτώσης ενός 12χρονου, από ύψος 15 μέτρων, όταν το παντελόνι του «πιάστηκε» στις κυλιόμενες σκάλες εμπορικού κέντρου στην πόλη Ranchi της Ινδίας.

Στο βίντεο εμφανίζεται να παίζει στην κορυφή της κυλιόμενης σκάλας, ενώ κόσμος πηγαινοέρχεται. Κάποια στιγμή, φαίνεται να παρασύρεται και, ανήμπορος να κρατηθεί, να κάνει βουτιά στο κενό.

«Το αγόρι ακουμπούσε πάνω στον ιμάντα των κυλιόμενων. Πάνω στο παιχνίδι, προσπαθούσε να το σταματήσει. Κάποια στιγμή, το παντελόνι του πιάστηκε και ο ιμάντας τον παρέσυρε», δήλωσε δημοσιογράφος τοπικού μέσου που έγινε αυτόπτης του δυστυχήματος.

Όπως εξήγησε, αν υπήρχε δίχτυ ασφαλείας, όπως ορίζει ο ινδικός νόμος, το παιδί θα είχε σωθεί.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φονικός καύσωνας στην Ινδία: 78 νεκροί μέσα σε 48 ώρες!

Το χωριό που εμφανίζεται 1 μήνα τον χρόνο!

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share