Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το 1999 έχασε το μισό της πρόσωπό της. Δείτε πως είναι σήμερα μετά από ένα ιατρικό θαύμα!

Απίστευτο....

23 Ιουλίου 2019 10:59
Το 1999 έχασε το μισό της πρόσωπό της. Δείτε πως είναι σήμερα μετά από ένα ιατρικό θαύμα!

Υποτίθεται πως θα ήταν ένα διασκεδαστικό απόγευμα για την Chrissy Steltz όταν έκανε ένα πάρτι στο σπίτι της τον Μάρτιο του 1999. Κατέληξε όμως να την σημαδέψει για πάντα όταν μία καραμπίνα κατέστρεψε το μισό της πρόσωπο, αφήνοντάς την τυφλή και χωρίς μύτη.

Το πάρτι έγινε στο σπίτι που είχε με το τότε αγόρι της, Will O’Brien. Ένας καλεσμένος βρήκε μία καραμπίνα κάτω από τον καναπέ. Η Steltz του είπε να την αφήσει κάτω πριν γίνει ατύχημα αλλά εκείνος της είπε να μην αγχώνεται γιατί δεν είναι γεμισμένη.

Λίγο μετά, η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε και χτύπησε την Steltz στο πρόσωπο. Της διέλυσε το μισό πρόσωπο και την άφησε στο πάτωμα να αιμορραγεί. Ο O’Brien περιέγραψε την φρικιαστική στιγμή του πυροβολισμού.

«Δεν ξέρω αν έχετε δει ποτέ χτυπημένο ζώο να προσπαθεί να σηκωθεί. Αυτό ακριβώς είδα. Είδα ένα θανατηφόρο τραύμα που θα σκότωνε τους περισσότερους αλλά εκείνη προσπαθούσε να σηκωθεί.»

Την μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο. Οι χειρούργοι κατάφεραν να της σώσουν την ζωή αλλά το τραύμα της ήταν τρομακτικό.

Ο γιατρός Dr.Eric Dierk, ένας από τους χειρούργους είπε:

«Η έκρηξη απομάκρυνε το περιεχόμενο από το αριστερό της μάτι, κατέστρεψε την μύτη, την δομή του προσώπου και τραυμάτισε το δεξί μάτι σε βαθμό που έχασε την όρασή του.»

Έβαλαν την Steltz σε τεχνητό κώμα για έξι εβδομάδες και έκαναν ότι μπορούσαν για να σώσουν ότι είχε απομείνει από το πρόσωπό της.

Όταν ξύπνησε της εξήγησαν την έκταση των τραυμάτων της. Δεν θα μπορούσε να δει ή να μυρίσει ξανά. Θα έχανε την αίσθηση της γεύσης και κομμάτι της ακοής.

Την κορόδευαν για το παραμορφωμένο της πρόσωπο αλλά εκείνη κατάφερε να γίνει γνωστή Youtuber!

Έπαθε επίσης και εγκεφαλικές βλάβες. Δεκάδες φυσίγγια είχαν σφηνωθεί στον εγκέφαλό της και οι γιατροί δεν μπορούσαν να τα βγάλουν. Παρόλο που σοκαρίστηκε όταν έμαθε την κατάστασή της, αποφάσισε να μην τα παρατήσει.

Έμαθε την γραφή Braille και περπατούσε με μπαστούνι. Επέστρεψε και στο σχολείο, πήγε στον χορό αποφοίτησης και αποφοίτησε με άριστα.

Η σχέση της με τον Ο’Brien τελικά σταμάτησε αλλά ερωτεύτηκε έναν άλλον τυφλό άντρα που τον έλεγαν Geoffrey Dilger.

Παντρεύτηκαν και απέκτησαν μαζί έναν γιο που του έδωσαν το όνομα του πατέρα του. Η Steltz έπρεπε να φοράει μάσκα για να καλύπτει την περιοχή των ματιών και της μύτης. Το 2010 (11 χρόνια μετά το ατύχημα), μία ομάδα γιατρών κατάφεραν να της κατασκευάσουν ένα προσθετικό πρόσωπο.

Ο γιος της ήταν το κύριο κίνητρο για να κάνει την επέμβαση. Ήθελε ο γιος της να μεγαλώσει και να βλέπει την μητέρα του σαν ένα φυσιολογικό άτομο.

Το προσθετικό πρόσωπο κατασκευάστηκε με σιλικόνη και της πρόσθεσαν οδοντικά εμφυτεύματα. Το στερέωσαν με βίδες, μεταλλικές πλάκες και μεταμόσχευση δέρματος και οστών από το αριστερό της πόδι.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα πρόσωπο με πλήρες μακιγιάζ – eyeliner, σκιά και μάσκαρα.

Οι γιατροί και οι νοσοκόμες προσέφεραν δωρεάν τον χρόνο τους για την επέμβαση αυτή καθώς η ασφάλισή της δεν την κάλυπτε. Συνολικά, η επέμβαση κόστισε $80,000.

Η οικογένειά της ενθουσιάστηκε όταν είδε το νέο της πρόσωπο.

Το προσθετικό της πρόσωπο θα πρέπει να αντικατασταθεί μετά από μερικά χρόνια αλλά για την Steltz αυτό φτάνει. Το μυαλό της είναι πιο ήρεμο τώρα που ξέρει πως ο γιος της θα βλέπει ένα ρεαλιστικό πρόσωπο όταν κοιτάει την μητέρα του.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share