Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

8 πράγματα που θα συμβούν όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ πεθάνει…

To No. 5 θα σας σοκάρει!

22 Ιουλίου 2019 15:22
8 πράγματα που θα συμβούν όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ πεθάνει…

H βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είναι η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο και είναι δύσκολο να φανταστούμε, ότι κάποιος άλλος θα πάρει την θέση της. Αντιπροσωπεύει τη σταθερότητα και την τάξη. Ωστόσο, η βασίλισσα βρίσκεται στα 90 της και το αναπόφευκτο κάποια στιγμή θα συμβεί. Τα σχέδια για αυτή την περίπτωση έχουν γίνει ήδη.

Δείτε παρακάτω τι θα συμβεί, όταν αποσυρθεί η βασίλισσα Ελισάβετ από τον θρόνο της.

1. Πρίγκιπας Κάρολος

Ο θρόνος δεν μπορεί να μείνει κενός. Μόλις επιβεβαιωθεί ο θάνατος της βασίλισσας, ο Κάρολος θα γίνει ο νέος μονάρχης της Αγγλίας. Ο βασιλιάς Κάρολος θα απευθυνθεί στο έθνος το βράδυ του θανάτου της μητέρας του και θα επισκεφθεί τα έθνη της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Ιρλανδίας για να συναντήσει τον λαό του την επόμενη μέρα. Η σύζυγός του θα γίνει η βασίλισσα Καμήλα.


2. Επιχείρηση London Bridge
Όταν μαθευτούν τα νέα, θα ενεργοποιηθεί ο κώδικας «London Bridge» για όλες τις λεπτομέρειες της κηδείας. Όλα είναι ήδη σχεδιασμένα. Υπάρχουν διαφορετικά σχέδια μεταφοράς ανάλογα με το πού θα περάσει η βασίλισσα.

3. Ενημέρωση του κόσμου
Η προσωπική γραμματεία της βασίλισσας θα είναι η πρώτη που θα ενημερωθεί. Θα μεταφέρουν τα νέα στον Πρωθυπουργό. Μετά από αυτό, τα νέα θα ταξιδέψουν στα 51 έθνη της Κοινοπολιτείας έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η βασίλισσα είναι αρχηγός κράτους ή συμβολική φιγούρα. Ένα μαύρο ειδοποιητήριο θα υπάρχει στις πύλες του Μπάκιγχαμ. Την ίδια στιγμή, θα κυκλοφορήσει μια ανακοίνωση σε όλα τα παγκόσμια μέσα. Οι πιλότοι θα μεταφέρουν τα νέα στους επιβάτες τους.

4. Κοινοβούλιο
Το κοινοβούλιο θα συγκεντρωθεί λίγες ώρες μετά τον θάνατο της βασίλισσας για να ορκιστούν πίστη στον καινούργιο μονάρχη. Αν ο πρωθυπουργός δεν βρίσκεται στο Λονδίνο ή το Κοινοβούλιο βρίσκεται σε διακοπές, αναμένεται να επιστρέψουν επειγόντως.

5. Καινούργια χρήματα
Το πρόσωπο, τα αρχικά και το όνομα της βασίλισσας θα αντικατασταθούν από αυτά του βασιλιά Κάρολου. Θα κυκλοφορήσουν καινούργια χαρτονομίσματα στην Αγγλία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας, αλλά όχι μέσα σε ένα βράδυ. Τα χρήματα θα αντικατασταθούν σταδιακά μέσα στα χρόνια.

6. Πρίγκιπας Ουίλιαμ
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα γίνει πρώτος στην σειρά διαδοχής και θα πάρει τον τίτλο του Πρίγκιπα της Ουαλίας. Η γυναίκα του θα γίνει πριγκίπισσα της Ουαλίας, έναν τίτλο που κάποτε είχε η Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

7. Δημόσιος αποχαιρετισμός
Η βασίλισσα θα βρίσκεται στην Αίθουσα Westminster για 23 ώρες και ο κόσμος θα μπορεί να την αποχαιρετήσει. Μετά από αυτό, το σώμα της βασίλισσας θα μεταφερθεί στο Αββαείο του Γουέστμινστερ και η κηδεία θα γίνει από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ.

8. Τα ορόσημα της Αγγλίας
Ο θάνατος της βασίλισσας θα θρηνείται για 12 μέρες. Οι κωμωδίες στην τηλεόραση θα ακυρωθούν μέχρι μετά την κηδεία και θα απαγορεύονται θα παιχνίδια στα πάρκα. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου θα κλείσει. Η ημέρα της κηδείας θα είναι εθνική εορτή στην Αγγλία και τις χώρες της κοινοπολιτείας.

Δεν πάει ο νους σας πόσα ποτά πίνει η βασίλισσα Ελισάβετ κάθε μέρα!

Δεν πάει ο νους σας πόσα ποτά πίνει η βασίλισσα Ελισάβετ κάθε μέρα!

Όταν ακούμε τον όρο βασίλισσα φανταζόμαστε μία γυναίκα μεγάλης ηλικίας να πίνει από το πρωί μέχρι το βράδυ τσάι στα χρυσά φλιτζάνια της ενώ ακούει κλασική μουσική και δυσκολεύει τη ζωή των γύρω της.

Η εικόνα αυτή εξανεμίστηκε ύστερα από την είδηση ότι η βασίλισσα Ελισάβετ στα 91 της χρόνια καταναλώνει περισσότερο αλκοόλ απ’ ότι εμείς στα 18 μας!

Πιο συγκεκριμένα, πριν το μεσημεριανό λατρεύει να πίνει ένα κοκτέιλ με τζιν, λεμόνι, πάγο και Dubonnet, ένα απεριτίφ με βάση το κρασί.

Δεν πάει ο νους σας: Πόσα ποτά πίνει η βασίλισσα Ελισάβετ κάθε μέρα!

Επιπλέον, λατρεύει να απολαμβάνει το γεύμα της με τη συνοδεία ενός ποτηριού με κρασί, ενώ στη συνέχεια ενδίδει και σε ένα κομμάτι σοκολάτας για επιδόρπιο. Το βραδάκι, συνήθως προτιμά ένα dry martini, ενώ στη συνέχεια πάντα τελειώνει την ημέρα της με ένα ποτήρι καλής, ακριβής σαμπάνιας. Οι αγαπημένες της μάρκες είναι οι Bollinger, Lanson και King.

Η ξαδέρφη ωστόσο της βασίλισσας, Margaret Rhodes, δήλωσε στην εφημερίδα The Independent πως οι προτιμήσεις της Ελισάβετ στο ποτό δεν αλλάζουν ποτέ. Πέρα όμως από το ποτό υπάρχουν 8 τροφές που δεν τρώει ποτέ

Πολλές διαφορετικές μάρκες ποτού είναι διαθέσιμες στο Buckingham Palace. Τα αγαπημένα της βέβαια είναι τα Gordon’s, Pimm’s, Bacardi και Bulmers cider.
Ένα βέβαια είναι το σίγουρο: δεν είναι φίλος της μπίρας. Πριν μερικά χρόνια άλλωστε δεν είχε δεχθεί να δοκιμάσει την πολύ γνωστή μπίρα Guinness…

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share