Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020

Πρόστιμο 208 ευρώ σε φούρναρη επειδή άκουγε ραδιόφωνο! (Video)

Απίστευτο!

22 Ιουλίου 2019 11:54
Πρόστιμο 208 ευρώ σε φούρναρη επειδή άκουγε ραδιόφωνο! (Video)

Ένα απίστευτο πρόστιμο (ύψους 208 ευρώ) καλείται να πληρώσει ο φούρναρης Νίκος Σιδηρόπουλος από το νέο ΑΕΠΙ, επειδή άκουγε ραδιόφωνο στο φούρνο του χωρίς να έχει άδεια.

Εκείνος άκουγε αθλητικά, όπως κάνει κάθε μέρα και εκείνη την ώρα μπήκε η υπάλληλος της ΕΥΕΔ για έλεγχο. Η συγκεκριμένη υπάλληλος ασχολείται με τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών.

Εκείνη την ώρα, ο κ. Σιδηρόπουλος άκουγε στο ραδιόφωνο αθλητικά για να περάσει η ώρα, όμως θεωρήθηκε πως παραβίασε την νομοθεσία και πριν από δύο εβδομάδες ενημερώθηκε για το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει.

Βέβαια, όπως είπε ο ίδιος, δεν πρόκειται να το πληρώσει...

Αυτό είναι το βιβλίο που κοστίζει 14,2 εκ. δολάρια! Δείτε γιατί!

Ενα από τα 11 σωζόμενα αντίγραφα του πρώτου βιβλίου που τυπώθηκε στην Αμερική πωλήθηκε έναντι 14,2 εκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη το βράδυ από τον οίκο Sotheby στη Νέα Υόρκη καταρρίπτοντας το ρεκόρ δημοπρασίας στον κόσμο για τυπωμένο βιβλίο.

Το Bay Psalm Book ένα εκκλησιαστικό βιβλίο με ψαλμούς είχε υπολογιστεί να δοθεί στον πλειοδότη ακόμη και στην τιμή των 30 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά και με την τιμή που έπιασε ξεπέρασε εύκολα το προηγούμενο ρεκόρ των 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που καταβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2010 για το βιβλίο του Τζον Τζέιμς Οντιμπόν με τίτλο «Πουλιά της Αμερικής».

undefined

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτό το βιβλίο το οποίο είναι τόσο σημαντικό για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, μπορεί να εκτιμηθεί η μοναδική του σημασία. Είμαστε, φυσικά, ενθουσιασμένοι που πέτυχε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για οποιοδήποτε τυπωμένο βιβλίο, κάτι που βεβαιώνει ότι τα βιβλία εξακολουθούν να αποτελούν ζωτικό μέρος του πολιτισμού μας», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ρέντεν πρόεδρος του τμήματος βιβλίων του οίκου Sotheby.

Το Bay Psalm Book τυπώθηκε το 1640 στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, είναι ένα από τα σπανιότερα βιβλία στον κόσμο και ανάμεσα στα καλύτερα σωζόμενα αντίγραφα των αρχικών 1.700 που τυπώθηκαν. Είναι επίσης το πρώτο αντίγραφο που πωλήθηκε από το 1947, όταν και τότε ένα άλλο έσπασε νέο ρεκόρ δημοπρασίας φτάνοντας σε τιμή τα 151.000 δολάρια.

Το αντίγραφο ανήκε στην Boston’s Old South Church και πουλήθηκε για να καλύψει το κόστος της ανακατασκευής του κτιρίου της και για να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία της. Η εκκλησία μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που χρονολογείται από το 1669 και είναι μέλος της προτεσταντικής United Church of Christ διαθέτει ένα ακόμη αντίγραφο. Τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Γέιλ καθώς και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατέχουν τα άλλα υπάρχοντα αντίγραφα του Bay Psalm Book.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share